Nizka vrednost beta hcg
V petek sem bila pri ginekologinji naredila mi je UZ na levi strani imam Miom potem sluznica je zadebeljena na 18mm imam krvave iscedke poslala me je na urgenco vrednost Beta HCG je bila 143 potem so mi rekli da naj pridem za 2 dni v nedeljo in v soboto sem sla nasprehot kjer sem zacutila da se je nekaj odtrgalo in ko sem prisla domov na vlozku videla strdek eden je padel v wc. V nedeljo sem sla oddati na urgenco kri kar je pokazalo 169 beta Hcg kako hitro upada hormon ce pride do spontanega splava. In pa zanima me ce je mozno da tako malo naraste. Sedaj imam v sredo 30.10.2024 ponovni oduzem krvi. Ali je se kaj upanja. Hvala za vas cas in odgovor. Lp
Spoštovani,
tako majhen prirastek beta hCG kaže sicer na komaj živo nosečnost, ki slabo napreduje in to je zelo sumljivo na izvenmaternično nosečnost, kar se bo skristaliziralo v naslednjih dneh.
Hvala vam za vas trud in odgovor. Res sem vsa v strahu saj sem imela ze 4 IVF 1 Zamrznjencek tokrat mi je uspelo zanositi spontano. Imela sem ze dva SS in sedaj ce je ze to 3 SS nevem vec kam da se obrnem. Od prej imam 2 otroka s tem mozem nimava nobenega. On je srcni bolnik operiran na srcu in mora jemati tablete. Zav je pa tudi njegova vsa druzina bolna na srcu. In vedno ko sem bila na IVF je prislo do deformiranih zarodkov. Kaj vi mislite da dam pregledati kromosone in pa da ugotovijo zakaj pride do SS sicer sem stara 37 let in tudi moja sluzba je fizicna in res da sem v sluzbi delala samo mislim da ni od tega ker sem pri prejsnih SS bila doma in je isto se zgodilo. Res si zelim verjeti da se do 30.10.2024 stanje spremeni in mogoce po cudezu Beta HCG naraste. Lp
spoštovani,
po 3. SS je vsekakor smiselno preveriti vajina kariotipa (kromosomsko zgradbo), zaradi težav s srcem pri partnerju pa bi ne smelo biti načeloma pri plodu nič takega, kar bi povzročalo splave.