Nizka telesna temperatura
Lepo pozdravljeni!
Po porodu sem začela opažati, da se z mojo telesno temperaturo dogaja nekaj čudnega. Če se malo slabše počutim in si izmerim temperaturo, imam okoli 35,5 stopinj C. Danes zjutraj sem se zbudila z malce bolečim grlom in kar precej neprespana (s punčko staro 5 mesecev se polno dojiva, zato so včasih noči slabo prespane) in ko sem si izmerila temperaturo, sem jo imela komaj 34,8. Toplomer ni pokvarjen, ker sem poizkusila kar nekajkrat in tudi na drugi osebi. Čez pol ure sem imela že 35,4 in tako je potem ostalo. Sicer si druge dneve ne merim temperature, ampak mislim, da je sicer normalna nekaj čez 36. Ko se slabše počutim, pa takole… Ima kdo podobne izkušnje? Lep dan vsem.
Če me spomin ne vara je dr. Kerstnik pisal nekaj o tem, poskusi poiskat, bistvo odgovora pa je bilo, da pač ljudje, ki smo različni imamo različno temperaturo. Če se pri tem vredu počutiš je to čisto O.K., ne smeš gledat samo na termometer, ampak na splošno počutje, če je le to o.k. je tudi tvoja tempratura vredu. Za enega je 37 še čisto vredu, zate bi bilo predvidevam to že kar visoka temperatura…
moja normalna temperatura je pozimi 34,8 , poleti pa 35,2. Mož pa nima nikoli manj kot 36,5. So mi pa zdravniki že velikokrat rekli, da je to povezano z mojim nizkim pritiskom. Sem pa podobno kot Tanjin že pri 36,5 zelo skuhana in je to zame že kar vročina. Smo pač različni. Meni vsi govorijo, da sem kot kača, saj si temperaturo dvigujem na soncu, pozimi pa ledena čakam na toplejše dni ob toplem radiatorju.