Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Nizek utrip in počasno dihanje po porodu

Nizek utrip in počasno dihanje po porodu

Spoštovani,

2 tedna nazaj sem rodila s carskim rezom v spinalni analgeziji.

Po porodu opažam spremembo v počutju, v mirovanju imam nizek srčni utrip okoli 50 udarcev na minuto, tudi dihanje je upočasnjeno (med udihi daljse pavze, kot da se moram opominjati da vdihnem). Saturacijo sem izmerila in je ok.

Krvni tlak mi malce niha, so pa vrednosti doma bolj nizke do normalne.

Poleg opisanega čutim tudi nelagodje v prsnem košu in mravljinčenje v levi roki.

Osebna zdravnica je posnela ekg, ki je bil vredu, vendar sem imel pri njih višji utrip in pritisk.

Skrbi me da bi se srce ustavilo oziroma da bi glede na počasno dihanje kar prenehala dihati.

Predvsem ker sem ponavadi ob pretirani skrbi imela utrip in pritisk povišan, sedaj pa je kljub temu da me konstantno nekaj skrbi, vse to prenizko.

So takšne spremembe nevarne ali je to po porodu pogosto? Bi morala še na kakšen pregled pod nujno?

Hvala za odgovor.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Spoštovana,

Po carskem rezu, še posebej tistem, ki je bil izveden pod spinalno analgezijo, lahko ženske doživljajo različne spremembe v telesnem počutju. Te spremembe so lahko posledica fizioloških prilagoditev telesa po porodu, pa tudi vplivov anestezije in stresa, povezanega z rojstvom otroka. Nizek srčni utrip (bradikardija) okoli 50 udarcev na minuto je lahko normalen pri nekaterih posameznikih, zlasti pri športnikih ali tistih z dobro telesno pripravljenostjo. Vendar pa je pri novopečenih materah, ki so pravkar rodile, to lahko znak za dodatno pozornost. Počasno dihanje in daljše pavze med vdihi (hipoventilacija) sta lahko povezana s stresom ali anksioznostjo, vendar sta lahko tudi znaka drugih težav. Na splošno so nekatere spremembe po porodu običajne. Kljub temu pa vaši specifični simptomi zahtevajo nadaljnjo oceno s strani zdravnika. Pomembno je poslušati svoje telo in se posvetovati z zdravnikom o vseh skrbeh.

LP

New Report

Close