Nizek srčni utrip v mirovanju med nosečnostjo
Spoštovani!
Sem v 9. tednu nosečnosti. Že kar hitro, nekje v 5. tednu, sem opazila spremembe srčnega utripa v mirovanju in sicer iz prej povprečnih 48 na nekaj čez 50, celo čez 60. Skrbi pa me, ker mi je v zadnjih dneh srčni utrip v mirovanju spet padel pod 50. V tem času sem nekoliko več počivala in bila manj izpostavljena stresu kot sicer, saj nisem bil v službi.
Zanima me ali je ponovno znižanje RHR lahko razlog za preplah? Prvi pregled imam planiran v 11. tednu.
Lep pozdrav in vse dobro želim!
ne, ni razloga za skrbi
Anonimno 6751, 14.06.2025 ob 18:37
Pozdravljeni sem v 13. Tednu nosečnosti in opažam da mi srce v mirovanju proti jutru včasih pride pod 50 po dnevi pa malo cez 100 ce se gibljem cez dan ce počivam je do 70.. ali imam razlog za skrb in ali bi bilo da grem osebnemu zdravniku na pregled. V naprej se zahvaljujem na odgovoru.
Če nimate drugih težav (omotic, razbijanje srca, piskanja v ušesih, bolečin ipd) ni razloga za skrb.
lp, N.
Anonimno 6751, 23.06.2025 ob 11:18
Pozdravljeni obcasno tu in tam imam omotico, v nogah vcasih tudi nimam moci in raje pocivam. Bi bilo bolje da grem raje h zdravniku na pregled tudi ce mogoce ni nic resnega
Za omotico in pomanjkanje moči je vec vzrokov, najpogosteje pomanjkanje železa (potrebno je preveriti hemoglobin in feritin). Tu se da pomagati z dodajanjem železa. Vzrok je lahko tudi nizek krvni tlak, tu pa ni pomoči, je pa potrebna previdnost pri vstajanju. Lahko je vzrok nizka vrednost sladkorja v krvi, zato je pomembno, da imate redne obroke.
Vsekakor pojdite na pregled h osebnemu ginekologu ali zdravniku.
Srečno. N