Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Nizek srcni utrip

Nizek srcni utrip

Pozdravljeni,

moje laicno znanje in logika mi ne pomagata pri mojem problemu:

Kljub izjemni zadihanosti, rdecici in nezmoznosti govorjenja sem imela danes pri kolesarjenju v fitnes studiu utrip samo 110-120 udarcev/minuto. Ob bolj ustrezni obremenitvi pa je nihal med 90 in 100 udarci…

Stara sem 26 let, v prejsnjih dneh sem intenzivno kolesarila zunaj (vendar nimam podatkov o srcnem utripu…), nisem sportnica, oz. se nabiram kondicijo, tako da je mozno, da sem malce pretiravala z kolesom med vikedom.

Nekako mi ne gre skupaj tako nizek pulz pri taksni utrujenosti.
Kaj bi lahko bilo (narobe)?

Najlepsa hvala za odgovor!
Nina

Ob telesnih obremenitvah se pri zdravih ljudeh srčna frekvenca toliko bolj pospeši, čim večja je obremenitev. To gre do določene maksimalne frekvence. Pri fizično treniranih ljudeh je ta porast manj strm. Manj strm je tudi porast pri jemanju zdravil, ki upočasnjujejo delovanje srca in pri prevodnih motnjah v srcu.

Morda bi v vašem primeru točen odgovor na vaše vprašanje omogočilo obremenitveno testiranje. Mislim, da ni zadržkov za nadaljnjo rekreacijo na kolesu, dokler ne opravite obremenitvenega testa.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close