Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Nizek pulz in zbadanje v prsnem kosu

Nizek pulz in zbadanje v prsnem kosu

Pozdravljeni. Ze od decembra veckrat na dan obcutim zbadanje na levi strani prsnega kosa. Ne bi tega opisala kot bolecino, bolj kot tiscanje. Pride in gre, veckrat na dan. Temu nisem pripisovala posebne pozornosti oz sem sprva mislila, da je misicno-skeletnega izvora. Najmanj trikrat na teden namrec treniram z utezmi (funkcionalna vadba). Ker pa se to zbadanje vlece ze tedne, me je zacelo malo skrbeti. Imam tudi relativno novo sportno uro in sedaj malo bolj spremljam svoje meritve in sem ugotovila, da imam v mirovanju zelo nizek utrip, npr danes med voznjo avtomobila 42. Povprecen pulz v mirovanju v zadnjem tednu decembra sem imela npr 62, v zadnjem tednu januarja pa 47. Kako resno je potrebno jemati meritve iz pametnih ur? Sem sicer v dobri kondiciji (sportne aktivnosti z lahkoto opravljam), nisem pa ultramaratonec. Relevanten podatek je verjetno tudi to, da imam moja mama tudi zelo nizek pulz. Bi bil smiseln obisk kardiologa? Stara sem 38. Najlepsa hvala za odgovor!

Spoštovana

Verjamem, da v vašem primeru gre za benigne senzacije in benigne vzroke povezane s telesno aktivnostjo ali genetiko, bi vseeno v primeru vztrajanja simptomov v kombinaciji z nizkim srčnim utripom v mirovanju (zanesljivost pametnih ur je vprašljiva-lahko ročno izvedete štetje utripov) zaradi vašega duševnega miru priporočal posvet pri zdravniku, kjer se lahko objektivno oceni klinično stanje.

LP

Pozdravljeni ,ze par dni imam hude bolecine v vratu,ramenih ,in me tudi zelo zelo boli lasisce mi je kr hudo,kot da bi se opekla

Ali pa imam obcutek da me hladi kot mentol,tale obcutek je mocnejsi ce dotikam vrat ali misice okoli vratu …

Zraven imam se fibromialgijo.

Lasisce me boli na dotik tudi mocno

Kaj bi to lahko bilo?

Pozdravljeni!

Glede na opisane simptome, kot so bolečine v vratu, ramenih, lasišču in občutki, kot so mravljinčenje, “hlad” ali pekoč občutek, bi to lahko bilo povezano z več različnimi stanji, še posebej ob obstoječi diagnozi fibromialgije.

Fibromialgija lahko povzroči širok spekter bolečin in občutkov, vključno z bolečino v mišicah, občutljivostjo na dotik in nenormalnimi občutki (npr. mravljinčenje, pekoč občutek, občutek hladnosti). To lahko pojasni občutke, ki jih omenjaš v vratu in lasišču.

Obstajajo tudi druge možne razlage za tvoje simptome. Dolgotrajna napetost v mišicah vratu in ramen, pogosto zaradi stresa, nepravilne drže ali preobremenjenosti, lahko povzroči močne bolečine in občutke, kot so tisti, ki jih opisuješ. Napetost v vratnih mišicah lahko povzroči tudi bolečine v lasišču.Občutki, kot je hlad, mravljinčenje in pekoč občutek, so lahko povezani z nevrološkimi težavami, vključno z vnetjem živcev ali draženjem živčnih končičev. V primeru, da pride do težav z živci, kot je na primer cervikalna spondiloza (degeneracija vratnih vretenc), lahko pride do pritiska na živce, kar povzroči bolečine, mravljinčenje in druge nenormalne občutke.Lahko gre tudi za težave s kožo, kot so npr. dermatološki vzroki (npr. kontaktni dermatitis), vnetja ali celo vnetje lasnih mešičkov. Seveda pa lahko tudi stres in napetost povzročita občutljivost lasišča.

Takole na pamet brez pregleda je težko zanesljivo ugotavljati vzroke za navedene simptome (bolečine) zato je obisk zdravnika za pravilno ugotavljanje vzrokov in postavitev diagnoze edina pravilna pot.

LP

New Report

Close