Najdi forum

Nizek pulz

Pozdravljeni,

Nekaj casa se mi ze pojavlja da imam ponoci zelo nizek pulz (merjenje z umerjeno pametno uro). Pulz mi pade do 37 utripov/minuto.
Diagnosticirano imam sinusno bradikardijo. Veckrat se mi dogaja da me zaboli v prsih pekoc obcutek.Opravil sem ze UZ srca kateri je bil bp in obremenitveno testiranje katero tudi ni pokazalo posebnosti. Cez dan je utrip normalen med 60 in 100 utripi na minutu. Ob vecerih ko pa se umirim pa pod 60 tam do 48 utripov. EKG sem opravil zaradi omenjene bolecine vsaj 8 krat v preteklem mesecu. Pri svojem kardiologu sem narocen konec meseca.

Prosim za mnenje

Hvala

Pozabil napisat.

Star sem 32 let.

Spoštovani

Počasen srčni utrip ni vedno zaskrbljujoč. Na primer, srčni utrip v mirovanju med 40 in 60 utripi na minuto je precej pogost med spanjem in pri nekaterih ljudeh, zlasti pri zdravih mladih odraslih in treniranih športnikih.

Ne poveste kdaj čutite pekočo bolečino v prsih.? Ali se to dogaja med obrementivijo, v mirovanju? Kakšen je takrat pulz? Pri zelo nizkem številu srčnih utripov lahko pride tudi do bolečin za prsnico, saj tudi v teh primerih občasno srce ne dobi zadostne količine krvi oz. kisika. Predlagam, da opravite 24 meritve EKG (Holter) pri vsakodnevnih aktivnostih, tudi med spanjem. Namreč občasne meritve s “pametno uro” ne pomenijo prav veliko, kajti potrebno je neprekinjeno vsaj 24 urno snemanje srčnega utripa in EKG hkrati. Ko boste imeli pregled pri kardiologu, predlagajte ta pregled, ki ga je sicer možno opraviti tudi samoplačniščko, pa seveda bistveno hitreje kot pa na napotnico.

LP

Pozdravljeni,

bolecina je ponavadi ob mirovanju,v levem predelu prstnega koša proti rami. Pulz med mirovanjem je med 48 in 55 utripi/minuto. Hvala za nasvet glede Holter bom ga kar opravil samoplacnisko pred pregledom pri kardiologu, da mu lahko podam cim več informacij.Sam nisem športnik niti rekreativec.V službi večina sedim edino sprehajam se v prostem času.

Utrip se mi je precej znižal od takrat ko sem zadnje dobil analgin v 100 ml fizioloske raztopine. Menite da je to povezano? Zadnje čase se mi dogaja tudi,da mi je pogosto slabo.

Hvala

Spoštovani,

Menim, da ni povezave med analginom in nizkem številu utripov. Pravzaprav eden od stranskih učinkov analgina je pospešen srčni utrip. Za nizek srčni vpliv je veliko razlogov, med drugim tudi nepravilno delovanje ščitnice… Pregled pri kardiologu in ev. dodatne preiskave bodo odkrile razlog za nizko število utripov. Glede opisane bolečine, ne verjamem da je srčnega izvora.

LP

New Report

Close