Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Nizek pritisk – kaj pomaga??

Nizek pritisk – kaj pomaga??

Drek, ravno danes, ko sem šla na pregled h G, imam spet tako obupno nizek pritisk, da ne vem več, kako naj si pomagam. Najprej mi ga je zmerila sestra, nato še G, ker ni verjel, da je res 95/65.

Zjutraj sem spila kavo in pojedla zajtrk, tako da od lakote to ni bilo. Res pa je, da mi je že od trenutka, ko sem se prebudila, rahlo slabo, megli se mi in vrti.

Če ima katera od vas nasvet, kako vplivati na zvišanje krvnega pritiska, bi bila tega res zelo vesela.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Meni pomaga gibanje. Ko me začne grabit nizek pritisk in vse kar paše zraven, se magari samo sprehodim po stanovanju in kaj naredim v kuhinji.

Živijo!

Menda pomaga mrzlo-topli tuš, veliko gibanja, morda kozarček rdečega…, kava je bolj dvorezen meč, ti ga zviša, ampak ko ne učinkuje več, ti pa spet ful pade. Meni je enkrat rekla zdravnica, da je boljše kakšen kozarček rdečega, no predvsem pa gibanje na svežem zraku pomaga, vsaj meni.
Pa veliko sreče pri zviševanju…

Kaj več od pitja kave, zmerne aktivnosti (veliko hodit, pa ne sama ali samo z otrokom, ker se ti lahko zvrti ali celo omedliš) ne moreš narediti. Do 5 kav na dan ti ne bo škodilo. Jaz je drugače ne pijem, a sem jo v obeh nosečnostih morala po navodilih moje ginekologinje.

Pazi, da boš vedno zelo počasi vstajala iz sedečega ali ležečega položaja.

Izogibaj se vročini, zato pojdi ven bolj zgodaj zjutraj ali zvečer, ko je že bolj prijetno. Meni je to pomagalo, pa sem imela še bolj nizek pritisk kot ti.

Lena

heh,špelca ti bom natrosla en par zapletenih dohtarskih nasvetov.
1.veliko tekočine=stare dobre H2O
2.gibanje:v tvojem posvečenem stanju predvsem hoja, pa tud kej malga aerobnih vaj ti ne bo škodilo.sem si nabavla nekej tovrstne literature, k sem bla še nosečka, pa bi lohk človek na ful migou skor do zadnga
3….sem rekla sam en par, ne :)))))
aja, kavica ti dvigne pristisk sam za zelo kratek čas , pol ti pa spet pade.mal boljši glede tega je črni čaj, čeprou se tud s tem ne smeš nalivat.lohk pa probaš kej z unimi, kaj jest vem…taheebo, mate čaji, na katere so tripal menda stari indijanci.jih majo u tistih ta zelenih štacunah
uživej,nia

ko nič več ne pomaga, pri meni pomaga kozarček rdečega … pa tudi ne vedno… ampak pri meni se noben zdravnik noče razburjat zarad nizkega pritiska :(( … so mi pa zadnjič namerili 140/90 in je bla huda panika, jest sem se jim pa smejala, ker sem vedla da so samo živci, ker je že naslednje jutro pokazalo 70/60 …. eh ta pritisk..

OK, potem bom pa začela “žokat” ta dober refošk, ki ga je moja mami skrila za hude čase ;)))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Super, hvala za vse tele nasvete :)) Najbolj hecno je bilo, ko mi je G delal UZ in sem skoraj skup padla, ko sem dala glavo nazaj.

Vročina mi pa itak še več škode naredi, tako da se je bolj izogibam…

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Thanx :)))

Točko ena že izvajam, dvojki se bom pa še malo bolj redno posvetila ;)))

Kava itak ni moja priljubljena pijača, spijem le po nekaj požirkov, tako da bom raje “prešaltala” na kakšne čajčke :))

Lepo se imej tudi ti :)))

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

oprosti,ampak tvoj pritisk sploh ni kriticen- je dost normaln(jaz sem imela enkrat pri G celo 90/60, tako da ni to panika- malo kave in gibanje pa je!

Živjo,

Ja pušenjak je napisal da veliko vode, pa mogoče malo več soli (zdej če ravno ne zatekaš ali kaj podobnega)

Ja zaenkrat še ni zdravila za to :))) žal.

čau

haloooo…ne veste da alkohol NE v nosečnosti?prej ima slabo stran …tut 1dcl na dan!….pa nočm bit “stroga” a to je dejstvo napisano že milijonkrat in zihr ste to že kje zasledile…al ne?!
LP

Jaz imam izredno nizek pritisk. Med nosečnostjo pa mi moj ginekolog svetoval , da se pač naj čimveč gibam. Izogibaj se tudi soncu!

deci po kosilu pa že ne škodi!

Špelina, to sploh ni pretirano nizek pritisk, pri meni je vedno tak ali celo nižji. Saj se navadiš, malo si “matast”, počasneje funkcioniraš, a ni hujšega. Pa dobro je vsaj 2l tekočine na dan spit, pa tudi soli se ti ni treba preveč izogibati. Glede kave in vina pa se ju jaz raje popolnoma izogibam, saj povsod piše, da nista priporočljiva v nosečnosti, čeprav v manjših dozah negativni učinki niso dokazani – zihr je zihr. Pa sprehodi v naravi delajo čudeže!
teja

He, he, enak problem sem imela jaz. Vse življenje je moj normalen pritisk 60/80. V nosečnosti sem običajno zlezla do 70/90. V 36. tednu pa skok na 90/140! Z ljubega miru…

Jaz sem si pomagala s kozarčkom rdečega vina – lahko bi rekla skoraj na recept!-, lahko tudi z žličko sladkorja. Pomaga dosti bolj kot kava, pa še želodec ne peče po njem. Gibanje, pa pitje vode, mogoče tudi kaka vejica zelene ne bo škodila, čaja, ki sem ga običajno pila iz zelene, pa v nosečnosti nisem upala prakticirat. Drugače je odlično “zdravilo”.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Hvala za vajini izkušnji, sta me pomirili 🙂 Mene je tale pritisk kar potolkel – vedno sem imela sicer malce nižjega, a pod 105 mi ni padel… Zato sem bila dopoldne tako grozno omotična, zdaj je ok 🙂

Zanimivo pa je, da mi je tudi v prvi nosečnosti pritisk padel (večini se dvigne), vendar ne toliko kot sedaj.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Nataska pomir se!
1 dcl refoska al pa cvicka ob kosilu, ko TI ZAPASE, pa kvecjemu koristi kot pa skodi. Ne bodi tako zapeta, sprosti se in uzivaj. Nic hudega ne bo ne mamici ne otrocku, ce na dan spije taksno kolicino rdecega vina. Preverjeno pri osebnem zdravniku in pedijatrinji.. 🙂

p.s. napisano pa je ze miljonkrat bilo marsikaj..tut prodajajo marsikaj, kar skoduje pa nikjer ne pise, da je skodljivo in tudi obratno..zato, raje uporabi i VERJEMI svojemu lastnemu instinktu, custvom, obcutkom, pocutju..za 1 dcl vincka, seveda..(da ne bo pomote..vsi vemo pa kaj dela veliikooo vec spitega alkohola..) 🙂
Lp, Laura

Nekje sem prebrala, da je dobro, oz. normalno , če ti v nosečnosti pritisk pade (Pušenjak je o tem pisal), ker je to znak, da je dobra vgnezditev, al neki takega-mal pobrskaj. Je pa tud gotovo bolje, da je nižji, kot visok, ki je lahko za plod in mamo zelo nevaren. S tem se lahk tolažimo. Sicer pa jaz, ki sem imela nenoseča že tud kar višjega, imam sedaj nizkega. Zato z največjim veseljem spijem kavo, dve(jo imama tud sicer zelo rada), pa veliko se gibam na svežem zraku…

Meni pomaga jutranja kava, gibanje, čimveč tekočine, izogibanje soncu in vročini.

A.

New Report

Close