Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nizek pritisk

nizek pritisk

Dober dan, rada bi vam zastavila vprašanje v vezi krvnega pritiska. In sicer. Vedno je veliko govora o visokem krvnem pritisku kako je nevaren za srce in ožilje in tudi za srčno in možgansko kap, mene pa zanima kaj storiti glede nizkega srčnega pritiska in sicer moj pritisk se giblje tam okoli 120/75, vendar danes ko vam tole pišem sem izmerila 103/72. In zanima me, ali je srčni utrip 92 udarcev na minuto vredu. Hvala.

Spoštovani!

Nizek krvni tlak ni škodljiv za zdravje, ima pa to slabo lastnost, da je človek zato lahko vrtoglav. Tudi najnižje vaše izmerjene vrednosti ne bi smele predstavljati problema. Če bo vaš utrp še naprej tako visok, se obrnite na vaega zdravnika, da bi poizkusil ugotoviti ev. vzrok. Pri ženskah je zaradi menstruacij kar v 10% možnost anemije – slabokrvnosti, ki se lahko pokaže tudi kot hitrejši utrip in hitrejša utrudljivost.

Le pozdrav!

Janko Kersnik

Kaksne pa so mejne vrednosti krvnega pritiska ki so v mejah normale, sama imam krvni pritisk 60/100 in kaj naj storim da bi se mi dvignil?

Spoštovani!

Vaš tlak je popolnom normalen, če zaradi tega nimate vrtoglavice pri normalnih aktivnostih. Verjetno vas tudi ni dosti skupaj, kar lahko pojasnjujej nižje vrednosti. Ukreniti ne morete kaj bistvenega. Začasno za nekaj ur lahko krvni tlak dvigne kakšna kavica. Vendar to ni dolgoročna rešitev. Z leti se vam bo krvni tlak dvigal.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close