Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti Nizek libido oz. ni volje do seksa z njene strani

Nizek libido oz. ni volje do seksa z njene strani

Pozdravljeni!

    pišem tukaj, ker sem na koncu z živci kar se tiče spolnosto z mojo partnerko. Skupaj sva skoraj dve leti, razumeva se res zelo dobro, funkcionirava med nama zelo dobro. Problem pa je samo en……njej ni do seksa. V preteklosti je imela nekaj izkušenj, ki so ji bile travmatične (izkoriščevanje svojega telesa s takratnim partnerjem, seks na komando idt.), v preteklosti je tudi dolgo obdobje jemala kontracepcijske tablete. S prejšnjim partnerjem je tudi zanosila ampak je po treh mesecih nosečnosti izgubila otroka. Tu so se pojavile tudi druge težave saj v bolnici ko so ji dali tablete za splav ji te niso pomagale pa ji niso verjeli in jo tudi besedno napadli češ da tablete pljuva in jih ne požre itd. Na ginekološkem pregledu po splavu jo je zdravnica zelo slabo obravnavala češ da kako si upa splaviti in ne obdržati otroka (versko usmerjena oseba), ni pa prej prebrala anamneze oz. se ni pozanimala zakaj točno je tam. Kot sem zgoraj napisal midva sva skupaj skoraj dve leti. Na začetku ko sva bila skupaj na “frišno” sva imela spolne odnose tam od 1x do 2x tedensko plus tu pa tam kakšni bonusi, kar je meni odgovarjalo v zadnjem letu pa sej je vse skupaj drastično zmanjšalo. Moram reči da dela v firmi v kateri je v velikem stresu ker je direktorica. To jaz vse razumem, ker točno vem kako je v tej firmi saj sem tu tudi zaposlen ampak ta njen izničen libido mi ne gre v račun pa ne vem več kaj naj storim.
    Pred 6 meseci so ji diagnosticirali hašimotov sindrom, za katerega se ve da zmanjša voljo do spolnosti ampak z jemanjem tablet za uravnovesje ščitničnih hormonov (sedaj so se ti hormoni uravnovesili) se ni nič spremenilo.
    V planu imava otroka. Res si ga želiva ampak seveda……brez spolnega odnosa ne gre…
    Včasih se je dogajalo (ne vedno) da sem si jaz moral “zaslužiti” spolni odnos z njo, kar me je tudi “rajcalo” ampak sedaj tudi to ne funkcionira več. Skušm ji biti ob strani v stresnih situacijah, jo podpirat pri delu in v privatnem življenju ampak žal nič ne pomaga.
    Poskušal sem z vsem možnim……masažami in hrbta (kar naj bi njo vzburilo) do riti, spolnih predelov itd., probal sem ji parkrat izvest tudi YONI masažo (masaža ženskega spolnega predela) ampak nič je ne privlači. Pogovorov z njo o tej temi se nočem več dotaknit ker vsakič ko jo odpreva je vedno slabše pa je z njene še večji odpor. Tudi neverbalni namigi oz. subtilni verbalni namigi da mi ona paše prinesejo do tega do se v njej zgodi odpor.
    Tega se ona zaveda, ker mi večkrat reče da ve da bi mogla seksat ampak da ji njej ni do tega. Pa mi pol ponudi, da naj grem na happy ending masažo oz. tudi kaj več……ampak jaz pa ne morem…pri meni ne gre stvar da bi seksal za “spraznit jajca” ker to delam sam skoraj vsako jutro ampak mi gre to da si jo želimtudi s teka vidika.
    Prosim za kakšno mnenje oz. za kakšen nasvet kako ravnati v tej situaciji. Da bi šla na kako razgovore s psihologom žal ni govora ker o tem na kakršen koli način noče tako da bi prosil kakšen tehten odgovor tukaj.
    Ljubim jo in bi rad z njo živel do konca svojih dni ampak tako je res zelo težko držati vezo. Nimam nobenega namena da bi jo zaradi tega pustil pa drugo dobil ampak rabim res kakšen dober nasvet kaj bi lahko še naredil da se ji spet porodi želja do seksa.
    Sprašujem se če sem mogoče jaz problem kar se tiče videza oz. velikosti ampak mislim da moj spolni ud je zadosti velik (16-17cm) da bi jo zadovoljil saj skoraj vedno ko seksava ona pride do notranjega orgazma. Tudi moj videz čeprav ne maram se samohvaliti ni švoh. Od kar sem z njo sem tudi shujšal za skoraj 40kg in je šlo samo na boljše tudi kar se seksa tiče tako da res ne vem kako se naprej obnašati.
    Se opravičujem za tako dolg zapis.
    Hvala že vnaprej za odgovore.

lp.

 

Pozdravljen.

Kar opisujete zahteva temeljito obravnavo. Prisoten je skupek težav iz preteklosti in morda ravnanja/vedenja/obnašanja po starih vzorcih ter bolezen, ki ji je bila diagnosticirana.

Potrebuje mnogo razumevanja in podpore, vendar potrebuje tudi predelati stvari iz preteklosti ter se aktivirati za sedanje življenje. Iz napisanega razumem, da je potreben terapevtski pristop individualno ter v skupaj v paru.

lp

izr. prof. dr. Andrej Starc, izredni profesor javnega zdravstva seksolog, terapevt medicinske hipnoze Ambulanta za integrativno medicino Dr. Starc www.dr-starc.com
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close