nizek krvni tlak
Pozdravljeni!
Nižji krvni tlak sam po sebi ni bolezen in ni nevaren.
Ljudje imamo pač različne vrednosti krvnega tlaka, če ob tem nimate posebnih težav ni potrebe, da bi ga “dvigovali”. Posebno učinkovite in uporabne metode niti ni, redna telesna aktivnost pa lahko le koristi.
Lep pozdrav!
Lep pozdrav!
Dolgo let sem imel visok krvni tlak in jemal več vrst tablet. Poleg tega me je mučilo kup drugih težav. Zato sem se odločil, da poizkusim s postom. Tlak je kmalu padel in vseh tablet sem se rešil, tudi večino drugih težav se je bistveno izboljšalo ali celo izginilo. Pri 78/58 sem predčasno prekinil post i počasi prišel nazaj na presno hrano, le krompir skuham. Tlak pa je vztrajno padal, celo do 72/56, na koncu ga merilnik sploh ni več zaznal. Seveda se mi v glavi vrti in tlak poizkušam dvigniti, pa mi nekako ne uspe. V začetku sem si pomagal z medom, ki ga je dvignil za kakih 20 do 30 mm, sedaj pa tudi to ne pomaga več. Nekoliko reagira še na rdečo peso, ki jo naribam in jem surovo v solati z malo olivnega olja in limono.
Ali obstaja kakšno naravno zdravilo ali kaj drugega, za delni dvig tlaka?
Lep pozdrav, Miha
Pozdravljeni!
Pred dobrim mesecem sem kupila merilec krvnega tlaka. Tudi moj sem mi zdi precej nizek: povprečno 90-95/ 50-56, najnižji je bil 87/51.
Stara sem 28 let, večjih zdravstvenih težav do zdaj nimam.
Ali so utrujenost, brezvoljnost-pomanjkanje energije (ne lenoba), občasna izguba apetita in glavoboli lahko posledica nizkega krvnega tlaka?
Hvala za Vaš odgovor, želim Vam prijeten dan!
…do sedaj mi nikakor ni hotelo poslato odgovora….upam, da sedaj bo
Težave kot so utrujenost….bi lahko bile posledice nižjega tlaka (čeprav ni rečeno, da so prav vse vaše posledica tega). Vsekakor pa nižje vrednosti tlaka same po sebi niso bolezen in nekaj, kar bi bilo nujno zdraviti.
Lep pozdrav!