Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Nizek amh in ovulacija

Nizek amh in ovulacija

Pozdravljeni,

Imam komaj zaznaven amh (tako so mi sporocili). Na uz so komentirali da se vidi kaksen folikel-ne vem, mogoce 3,4-ce sem prav razumela, in da nima smisla upati na zanositev. Kaj menite? Zanima me tudi, kaksen je postopek z namenom zanositve v mojem primeru?

Sama mislim da tudi nimam ovulacij, vsaj ne vsak cikel. Zakaj ne bi poskusili npr.s femaro oz. S kaksnim drugimi hormoni? Da bi morda vsaj kak cikel uspela z ovulacijo? Razumela sem, da tudi to nima smisla… kaj menite?

Spoštovani,

Navedli ste premalo podatkov, da bi vam lahko dala bolj točen odgovor. Načeloma pa nezaznaven AMH pomeni, da imate izčrpano zalogo jajčnikov. Če je zaloga jajčnikov izčrpana ženska ne more zanositi, saj nima ovulacije.

Vse dobro!

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

Hvala za hiter odgovor.

Imam 36 let, cca 4 folikli v ciklusu naj bi se videli na uz. Zaenkrat krvavitve se imam, prej so bili dolgi,sedaj predvidoma kratki, cca 21 dni. Glede na nekaj vidnih foliklov, ali ima smisla vsaj poskusiti s kaksnimi hormoni in katerimi?

Če so folikli in menstruacije je seveda smiselno poskusiti. Glede terapije se bo odločil zdravnik, ki vas bo obravnaval.

Lep pozdrav

doc. dr. Tanja Burnik Papler, dr. med., vodja Centra za zdravljenje neplodnosti, Bolnišnica Postojna *** [email protected] *** Tel: 05/7000 720.

New Report

Close