Nizek AMH
- Pozdrav stara sem 38 let in imam nizki S AMH- 0.756, S.FSH-5.6 sem v dolgem postopku ivf ja zanima.me zakaj me zadnje čase obliva vročica a je to začetek mene ali kaj bi lahko bilo? ali odziv na zdravila sicer menstracije še imam venar kratke (vedno sem imela kratke) v maju sem imela 3d uz kjer sem na jajcniku vidlo 4 folkili nevem ka bi lahko bilo z mojim telesom ali je psiha? ker se bojim da nebi prej prišla v meno kak do otroka kake so možnosti da sploh pridelam celice?V marcu sem 3 pridelala vse 3 so se oplodile 2 vstavili vendar ni uspelo.Razmišljam tudi o tujini in o tuji jajčni celici v primeru da jaz nebi imela v tujini baje prideš prej do nje?A ti zavarovalnica pol vrne stroške postopka ali moreš sam vse krit za tujino mislim hvala za odgvor lep dan
Spoštovani,
vročinski oblivi se pojavljajo zaradi učinka zdravil v dolgem protokolu. To je samo začasno, bo hitro minilo, ko boste začela dobivati dodatna zdravila.
Če ste imeli do sedaj celice, ni razloga za skrb. V primeru menopavze pred 40. letom starosti je možen postopek z darovanimi jajčnimi celicami tudi v tujini pod odobritvi postopka na Državni komisiji za OBMP. V tem primeru ZZZS povrne stroške zdravljenja v tujini.
Lepo pozdravljeni,
Spoštovani,
ja, je mogoče.
Spoštovani,
AMH in FSH kažeta, da so še na voljo jajčni folikli. Ali so v jajčnih foliklih tudi jajčne celice, pa se s temi preiskavami ne da ugotoviti.
AMH se povprečno znižuje od 0,1 do 0,2 enote na leto.
Lepo pozdravljeni,
Bojana Pinter
Spoštovani,
Ko je AMH manjši od 0,06, je zelo malo jajčnih foliklov. Menstruacije pa so še lahko neredne.
Lepo pozdravljeni,
Pozdravljeni,
danes sem preverila tudi hormone in sicer na 2. dan ciklusa. Naslednje leto bom stara 34 let. Prosila bi vas za mnenje:
TSH – 1,84 mIU/L (0,27-4,20)
T3 prosti – 4,6 pmol/L (3,1-6,8)
T4 prosti – 16,6 pmol/L (12,00-22,0)
FSH – 6,6 mIU/mL
LH – 8,8 mIU/mL
Prolaktin – 29,1 ug/L (4,79-23,2)
Vitamin D – 82,0 nmol/L
AMH plus – 1,31 ng/mL (0,711-7,59)
Hvala za vaše mnenje in vaš čas.
Lp,
Urša
Spoštovani,
Vaši izvid so odlični, razen razmerje LH proti FSH kaže na morebitne motnje ovualcije.
Lepo pozdravljeni,
Spoštavni,
glede ovulacije ne potrebujete drugih pregledov. Če ne zanosite v roku enega leta, naj vas izbrani ginekolog takoj napoti na obravnavo neplodnosti na kliniko.
Lepo pozdravljeni,
Spostovani,
s partnerjem imava 30 let in se pol leta trudiva z zanositvijo. Preventivno sem opravila hormonske teste, ki so pokazali nizek AMH:
FSH: 7.81 IU/L
LH: 6.71 IU/L
AMH: 0.951 μg/L
Ref. Amh: (zelo nizke:0.00-0.31, nizke:0.31-2.20, zadovoljive:2.20-4.00, optimalne:4.00-6.80, povečane: >6.80)
Vsi ostali hormoni so OK, tudi estrogen, progresteron, testosteron, scitnicni hormoni, prolaktin, dhea.
Partner je doma opravil se test semencic in kaze nad 20 milijonov/ml gibljivih.
Nama lahko kaj svetujete? Ginekologinja je rekla, da naj se javim po enem letu neuspehov z zanositvijo, samo me ze sedaj skrbi glede na ta AMH.
Vnaprej se lepo zahvaljujem.
Spoštovani,
Predlagam, da preiskavo ponovite v laboratoriju UKC na poklilniki, če živite v okolici Ljubljane. Če bo AMH ponovno pod 1, lahko prosite ginekologinjo, da vas napoti naprej na Ginekološko kliniko.
Lepo pozdravljeni,
Pozdravljeni,
stara stara sem 25 let, s partnerjem (26) se vodiva v ambulanti za neplodnost, saj po 1 letu odnosov ni prišlo do zanositve. Opravila sem hormonske preiskave na 2. dan cikla, zato prosim za mnenje izvida:
FSH 13,5 mlU/ml
LH 5,8 mlU/ml
PROLAKTIN 22,5 ugU/ml
AMH plus 0,52 ng/ml
Naj povem, da je partner že opravil 2 spermiograma, drugi je pokazal astenozoospermijo lažje stopnje, prvi je bil nekoliko slabši.
Lp stara sem 41 let vodena v mb za IVF in danes sma imela branje izvidov spermiogram je vredu jaz pa imam FSH 41 bom še šla enkrat nardit ker dvomim da imam tako slab izvid (kri so mi vzeli 5 dan menstruacije imam jo 5-6 dni) glede na to da imam ovulacije in še vedno redne menstruacije je sploh kakšna možnost zanositve? Hvala za odgovor
Spoštovani,
vrednosti FSH lahko po 40. letu starosti nihajo, ker jajčniki popuščajo. Enkrat je lahko FSH visok, drugič pa normalen ob rednih ciklusih. Možnost zanositve je še, a majhna.
Lepo pozdravljeni,