Najdi forum

Pozdravljeni,
še eno vprašanje imam …

Danes sem imela pregled pri svoji zobozdravnici, ampak sem jo pozabila vprašati to, kar me zanima, pa ne vem, če je smiselno, da jo kličem zaradi take fige, zato sprašujem kar Vas na forumu …

Torej, imam težave pri nitkanju. Zobje so raščeni zelo blizu skupaj in nitko težko spravim vmes, ko poskušam z njo “žagati”, pa se obvezno scufa. Poskušala sem že vse oblike in firme nitk, vedno se zgodi isto: nitka se scufa in potem vsa živčna vlečem izmed zob drobne cvirne nitke (in seveda ne gre tako lahko in me potem to živcira v nedogled). Zdaj sem z nitkanjem prenehala, ker je res bilo samo izguba časa.

Danes mi je zobozdravnica pregledala zobovje in zamenjala eno staro plombo, ki je baje že malo počila. Ko je poskušala natakniti nekakšno matrico je že imela težave, potem je pa poskušala še nekaj z nitko, pa ji je tudi obtičala nitka med dvema zoboma. Ona jo je potem dobila ven na bolj eleganten način. Takrat sem jo hotela vprašati, kako naj si pomagam glede nitkanja, ampak sem imela polna usta tamponov in sesalca in njenih prstov; ko je bilo pregleda konec, sem pa čisto pozabila.

Torej … A obstaja kakšna “zajla”, ki se ne bi strgala in scufala? Ali je možno, če že imam zobe tako tesno skupaj, da ne-uporaba nitke ne bo prinesla hujših posledic?

Hvala 🙂

------------------------------------------------------------------- Think of how stupid the average person is. Then realise half of them is stupider than that.

Spoštovana mouse,

težko vam svetujem, katero nitko uporabljati, če pišete, da ste preizkusili že vse firme in oblike.
Zagotovo vem, da obstajajo tanjše in bolj svilnate (gladke) nitke, ki jih lahko uporabimo tudi pri zelo tesnih kontaktih. Pri vstavljanju nitke se ta ne sme strgati, ponavadi se trgajo, ko jih odstranjujejo. V teh primerih sama nitko le izvlečem in se ne vračam po “isti” poti tudi nazaj;).

Pozdravljeni!

Curaprox nitka, se ne cefra tako kot ostale. Jaz sem jo kupila v Sanolaborju.

LP

New Report

Close