Najdi forum

Nisem več lačna

Pred nekaj dnevi sem se odločila, da uvedem nov način prehranjevanja. In sicer gre za vlakninsko hrano, ki jo lahko kupite v vsaki trgovini. Najbolj mi ustreza da zjutraj jem sadje, za kosilo kakšno kuhano zelenjavo( brokoli, cvetača, korenje) za malico dva iz wassa krekerjev sendviča s paradižnikom in mozzarello, zvecer pa en navaden jogurt, ali pečeno ribo. Mesa ne maram, jem samo ribe.
Opazila sem, ze po treh dneh, da nisem več toliko lačna, želje po sladkem pa praktično ni več. Jem zato, ker se nekaj mora pojest in to je to.
Rada bi da postane to moj način prehranjevanja, ne zgolj dieta ki se enkrat konča.
Kako se pa vam zdi? Kako se ve prehranjujete?

Meni se to zdi zlo malo hrane.Za kosilo potrebuješ zraven tudi beljakovine, ne samo zelenjavo.

Beljakovine so tudi v zelenjavi, mocareli in jogurtu.
Rabiš več OH, tako da pest makaronov zraven zelenjave ali krompir ne bo nič narobe. Ali da namesto krekerjev vzameš kar lepo navaden kruh (polnozrnat, po možnosti doma pečen).

Si preračunala, koliko kalorij poješ tako?
Meni se drugače zdi v redu, sploh če se res počutiš okej.
Jaz trenutno raje ne bi razlagala, kako se hranim 🙂 Se moram spravit k sebi, sem rahlo depresivna in posledično počasna, žal tudi požrešna. Počasi se pobiram.

Jaz imam otroke, tako da moram kuhati “normalno”. Drugače pa cirka takole: zjutraj bela kava (z veliko mleka). Nato grem na sprehod s psom, po sprehodu jogurt ali banana ali kos kruha z maslom/sirom/kakim zelenjavnim namazom, če sem zelo lačna. Okoli dveh imamo kosilo, pač klasična varianta, le da si vzamem manjšo porcijo kot otroci. Ne jemo mesa, vedno imamo pri kosilu tudi svežo zelenjavo.
Popoldne sadje, zvečer največkrat nič ali jogurt.
Vmes občasni pregreški – palačinke, doma pečeni piškoti (brez sladkorja, samo malo medu) … enkrat na mesec si damo duška s čipsom, na katerega smo vsi nori, ampak nočemo pretiravat. Tudi otroci so bili takoj za to, da ga imamo enkrat na mesec in me na začetku meseca vedno opomnijo :).

New Report

Close