Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje nimam še menstruacije

nimam še menstruacije

lep pozdrav

že na začetku bi rada povedala, da sem stara 15 let visoka 173 cm in težka 49 kg. lansko poletje sem shujšala za nekaj kilogramov čeprav se jih sedaj nekaj pridobila nazaj. moj problem pa je , da še nimam menstruacije, čeprav so se mi prsi začele razvijati že pri 12 leti in imam beli tok že približno dve leti. zanima me če menstruacije ni zaradi moje prenizke teže ali to nima nikakršne povezave s tem? kaj če menstruacije ne dobim do 17 leta bom potem lahko dobila menstruacijo z dodajanje hormonom kako je s tem?
hvala za odgovor

normalno je pri nekaterih da nimajo menstruacije do največ 17 let. Za sedaj je še vse normalno, če pa tudi pri 17 ne boš imela menstruacije se moraš oglasiti pri zdravniku, ki bo ugotovil vzrok tvojega problema. Za sedaj pa nič panike po moje bo prišla kaj kmalu

je tudi možno

Ženska mora imeti vsaj 15% maščobe, da ima menstruacijo. Zato odrasle zrele ženske izgubijo menstruacijo, če jim teža preveč pade. Tvoj ITM je 16, kar je pod priporočljivo mejo. Par kilc gor, še vedno boš suha, pa menstruacijo boš tudi imela. 🙂

Spoštovani!

Zelo verjetno je, da še niste dobili menstruacije zaradi prenizke telesne teže. Priporočam, da poskusite pridobiti 3 do 5 kilogramov in verjetno se bo pojavila tudi menstruacija. Če je pri teži okoli 55 kilogramov še ne bo, bo potreben obisk pri ginekologu in endokrinologu. Vsekakor ni razloga za paniko.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Škoda, da si tako suha, potem pa še hujšaš. Tako si boš povsem uničila in zmedla sistem.

pozdrav, mlada gospodična!
Mogoče te bo moje sporočilo malo pomirilo, če ti povem, da sem tudi sama pri 15 letih imela 49 kg in 178 cm (ja, vse je možno), do danes (28 let) sem pridobila vsega skupaj 3kg, cm so seveda še vedno isti :-), menstruacijo sem pa dobila nekaj mesecev po petnajstem rojstnem dnevu (prsi so se mi razvile že pri 13, 75B/C). Tako, da kar počakaj še malo in uživaj, dokler še nimaš teh mesečnih “težav” (za tolažbo še primer moje prijateljice, ki je dobila menstruacijo pri 17 letih – 172 cm, 54 kg (prsi košarica 70/A))!

Lepo mladost ti želim.

lep pozdrav…
stara sem 16 let in tehtam približno 54-55 kg merim pa 174cm.prsi so se mi začele razvijati pri 12 letih,beli tok imam.imam pa še eno težavo:mislim da imam vnetje nožnice.pri ginekologu še tudi nisem bila,nikoli…ta težava se vedno znova pojavlja, uporabljam pa kremo canesten.Tudi moja kolegica je imela podobne težave in je dobila vaginalne tablete.zanima me ali to vpliva(vnetje)da še nimam menstruacije?prosim za odgovor

Spostovani!

Vnetje noznice ne vpliva na menstruacijo.Vzrok za odsotnost menstruacije je lahko premajhna telesna teza, ali pa gre za genetske dejavnike.Priporocam obisk pri ginekologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close