NIKOTINSKI OBLIŽI
Lep pozdrav. Ker po naravni poti ne morem nehat z kajenjem, me zanima, kako je z nikotinskimi obliži. Ali res to deluje in kje se jih da dobiti? Slišala pa sem, da ti obliži slabo vplivajo na kožo, oz. na tisti del, kjer je nalepljen? Ali je to res? Škoduje kakorkoli, ali je povsem neškodljiv?
Hvala za odgovor in lepo vas pozdravljam, Tanja
Draga Tanja!
Razumem tvojo stisko v zvezi s cigareti, tud sam sem šel čez to, in po nekaj mesecih mi je uspelo. Predvsem moraš verjet v to, da ti bo ratal, in vedt da so cigarete v tvojem življenju nepomembne. Ne govori si: Od danes naprej ne kadim. Govori si: Sem nekadilka. In čim večkrat na dan si to ponavljaj. Tako boš ta stavek naslednjič ko boš hotela prižgat cigaret imela pred očmi, in ga ne boš zatajila, ker če bi ga zatajila bi zatajila sebe.. Kaj pa ti je v življenju bolj pomembno? Ti, ali bedaste cigarete? Čimveč se ukvarjaj s športom, vsaj po uro na dan, in popij na dan vsaj 1,5 litra vode. naj gre znoj ven iz tebe, in s tem tudi ves škodljiv dim, ki si ga spravla vase z zadnjimi leti. Ne pij več kave in alkohola, ob tem te še bolj zamika da prižgeš. Vsak dan zjutraj ko vstaneš si ponovi: Sem nekadilka in redno teči ali kolesari zunaj v naravi. Zihr ti bo ratal, vsakmu lahko rata, sam mislt morš pozitivn. Upam da bo kul. Peace.
Jaz sem jih pred leti uporabljal. Problem je v tem, da so pakirani v paketih po 10 obližev. Obliž pa moraš zamenjati vsaki dan. Teh deset dni nisem kadil, ko pa sem jih prenehal uporabljati, sem zopet začel kaditi. Moral bi jih namreč uporabljati vsaj 1 mesec. So pa bili tudi zelo dragi. Ne vem ali se jih dobi v naših lekarnah. Sam sem jih kupil v Italiji. Drugače pa so zelo uporabni in delujejo.
Torej pri obližih gre samo za nadomeščanje nikotina, ki ga zaradi prenehanja kajenja ne dobivate več preko dima ampak preko obliža. Pomembna je vaša odločitev. Danes pa je v sloveniji tudi že mogoče najti posamezne zdravnike v zdrvstvenih domovih, ki se ukvarjajo z odvajanjem kajenja. zato vam predlagam, da vprašate svojega zdravnika, kateri zdravnik v vašem kraju je usposobljen za to terapijo in on vam bo vsekakor ustrezn opomagal prebroditi težave z obliži ali brez njih.
Dobil sem tablete Zyban – 60 kom, pa jih ne upam jemati, ko sem prebral navodila, sem namreč po neki operaciji in jemljem tablete, ki menda ne gredo skupaj. Če bi koga zanimale? (15000.-)
lp vsem!
http://www.pisateljstvo.com
Pozdravljeni!
Nočem delat ravno neke reklame. Poskusil sem že večkrat, pa mi ni nikoli ratalo. Pred 3 tedni smo skupaj s 4 prijatelji kupili neke magnetke, Zerosmoke.
Meni in še trem je full pomagalo, enemu pa ne… Sem bil prav presenečen, ker po pravici povedano, nisem ravno verjel v to. Samo, izgleda, da ne deluje za vse… Če koga zanima:
Mirko