nikoli zadovoljna
tako! Po dolgih prebiranjih raznih rubrik sem se tudi jaz odloćila, da vas povprašam za nasvet. Imam 2 otroka in moža. Marsikdaj berem, da se možje pritožujejo, da se žene po rojstvu otrok spremenijo, pri nas pa se je to naredilo z mojim možem. Med sabo sva imela veliko krizo, ko sem po prvi porodniški šla nazaj v službo, in je bil prvi otrok zelo zelo bolan ( 2 x v
bolnici, ima senen nahod, astmo…). Tisti čas je bil zame tako kritičen, da sem se spremenila tudi jaz. Postala sem zadirčna, tečna… tako da sploh nisva komunicirala. Kasneje, ko smo otroka vzeli iz jaslic, se je stanje uredilo, a odnosi pa ne. Moža je vse to skupaj zlomilo kasneje. Ko sva analizirala vse dogodke, sva si prišla na jasno, da med nama ni nič narobe, le življenje je težje. MOž pravi, da mi vso tisto zadirčnost in tečnobo odpusti, a da me nima več tako rad. Kaj me moti? Po prvem otroku sem se zredila in sedaj gre še samo navzgor.Shujšala sem samo, ko sem bila na drugi porodniški in sem redno telovadila, tako da sem imela 10 kg manj pa še vedno 10 več kot prej pred otrokoma. Moti me to, da me mož nikamor ne pelje, nikoli me ne poboža več kot dvakrat na teden, poljubi pa so.. vem, da me ima rad, a bojim se, da mu nisem več spolno privlačna. kako bi mu tudi bila če se mu pa debeli ljudje -imam 80 kg,/ višina je 165 cm gabijo? opazila sem, da sem začela jesti takrat, ko se mi je pred 11 leti ubil oče v prometni nesreči. Z mamo nisva navezani, oče pa mi je bil zelo velika opora, čeprav je bil strog, sem vedno čutila, da me je imel srčno rad. To moč mi sedaj daje samo najmlajši sin, kadar me objame. Starejšega si nisem znala tako pridobiti, preveč je bil možev, jaz pa takrat tečna in ….kako si naj pomagam? prosim za vsak poljub? tudi kadar seksava, on to opravi na hitro, jaz pa bi se še cartala, stiskala….. moram povedati da je vzoren oče predan otrokoma, toda kje sem pa pri vsem tem ostala jaz? Tudi kakšnega hobija ne smem imeti-razen športa- da bi shujšala! predtem sem hodila na klasične koncerte, v opero, na folkloro… v glavnem me nikoli ni bilo doma! sedaj pa moram biti vsak popoldan, pa ne me narobe razumeti-otroka ljubim, a vseeno bi si jaz za naju vzela več časa, kot pa on. Zanj je družina na prvem mestu sploh nima nobenega kolega, dela sam s šefom in še to hodita vsk zase po terenu. Vem, da je to tudi za otroka najbolje, toda nisem zadovoljna. Tudi to sem predlagala, da bi skupaj odšla na kakšen konjiček- a ne vedno je škoda časa, ki ga ne prebijeva z otroci. Tudi kadar so pri babicah, ni zadovoljen, ne smeta biti predolgo. Zanima me, ali imamo samo pri nas takšne probleme, ali pa še kdo? Hvala za odgovore!
LEP POZDRAV! Vanessa
Pozdravljeni,
Izčrpno ste opisali vašoi stisko in krizo v odnosu z možem. Iskrenost je pri tem pomembna in vam je ne manjka. Žal mi je, da se je vajin odnos tako “skrhal”.
A glede na vse zapisano bi vam svetovala, da si poiščete pomoč v smislu zakonskega svetovanja, saj nikakor ne gre za drobcen, mali prehodni problemček.
Upam, da se bo vaš mož odzval in boste našli varianto bolj zadovoljivega življenja zase.
S pozdravi,