Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja nikoli več na Hrvaško !!!!!

nikoli več na Hrvaško !!!!!

Mi smo bili na Hvaru in se mi je nakako zdelo o.k. Najbolj me je pa šokiralo zadnji dan pri zajtrku, ki se kao začne ob 8h. 8:10 pridemo v restavracijo na zajtrk, ker smo pač bolj zgodaj vstali, oni pa počasi pogrinjajo mize, stole…Jaz sem sedela, otroka pa sta se igrala na plaži, ki je čist zraven. Ob ene pol devetih, ali celo kasneje pride za sosednjo mizo ena Italijanka, oni še kar pripravljajo. Ko končno vse uredijo gre seveda najprej do Italijanov in vpraša kaj bodo, potem šele do nas. Skratka zajtrk smo dobili točno ob 9h. Katastrofa. Ne vem zakaj potem napišejo, da je zajtrk od 8H dalje.

No, verjetno ima pac vsak svojo izkusnjo. Mi smo hodili na Hrvaskem ven jest skoraj vsak dan. Cene so tocno take kot pri nas, najedli smo se pa cez in cez. Povsod so bili prijazni z nami. Ravno ta vikend smo bili v Vrsarju, pozabila nam je racunati pijaco, smo jo na to opozorili, pa je rekla, eh, hisa casti. Pa smo bili prvic tam, nas niso poznali.
Za Grcijo nam je v agenciji zagotovila, da je mirna okolica, bili smo pa v drugem nadstropju ob glavni cesti… Nismo spali cele noci, niti preluftati nismo mogli, ker je vse smrdelo. Hotel je bil 4 zvezdice (no lokalna kategorija…) Res pa je da je ni cez grsko hrano…

Mi smo imeli na Hrvaškem v glavnem dobre izkušnje. Cene približno take kot pri nas, v glavnem smo hodili jest ven. Vedno smo se najdeli preveč. Večinoma smo pustili kakšno kuno napitnine, kar so si zapomnili in se v času našega dopustovanja zelo potrudili za nas. Tudi delavci v kampih so bili v redu. Slabe izkušnje smo imeli edino z zagrebškimi turisti oz. turisti z notranjosti Hrvaške, ki so letovali na obali.
Sama sem tudi imela občutek pri turističnih delavcih in domačinih, da kakršen si ti do njih, taki so oni do tebe. To pa seveda ne velja za hrvaške turiste iz notranjosti.

LP, MJ

Tema, ki si jo, Sasa odprla, da veliko misliti. O nas in drugih. Se pa ne morem znebiti misli, ki me je prva prešinila:

Pogosto svet odseva zrcalno sliko. Zato, če nam podoba ni všeč, ne razbijajmo po ogledalu, pač pa uredimo podobo. Ozrimo se na sebe in predvsem v sebe ter poglejmo, zakaj nam podoba v ogledalu ni všeč. Zagotavljam vam in sebi, da je z ogledalom vse v redu. Imamo pa veliko znotraj za poštimat.

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Pač vsak od nas ima svoje izkušnje. Moji starši so rojeni v bližini Umaga, zato imamo v mamini rojstni hiši sedaj apartmaje. Lani smo prenovili vse prostore in dodali v kuhinjo celo avtomat za kavo, mikrovalovko, likalnik in likalno mizo, na hodnik klimo….

Pa, kljub najboljši volji in trudu, se včasih zgodi, da pride do trenja med najemniki apartmaja in nami.
Recimo, letos smo imeli primer slovenskega dečka, ki se je ne boste verjeli pokakal v hlače, potem pa hlače slekel in z njimi mazal po zidu v sobi. Ko smo na to opozorili starše, da bi pač bilo lepo, da sami vsaj grobo pobrišejo zid, smo dobili odgovor, da oni so plačali najemnino in lahko počno kar želijo…. no comment…..

Če boste te starše vprašali za mnenje, sigurno bo najslabše…., čeprav imamo goste iz Nemčije in Nizozemske, ki se v naš apartma vračajo že več kot 30 let.

Lep dan

Vanessa

Pa kako moreš tako nakladat?
Če je res, da je ,,slovenski deček,, to naredil bi ti …….

Kaj si hotela s tem povedat?

Hotela sem reči, da tudi Slovenci nismo vsi perfektni, kot tudi Hrvati n

Tudi mi smo imeli vsako leto kakšen manjši incident s Hrvati, ampak nič tako hudega, da bi rekla “Čao sosedje!” Pa smo letos ponovno odrinili tja, v Vodice pri Šibeniku. Bila sem zelo vesela, ker sem plačala apartma v vili (res super je izgledala) pa še Slovenec je vse to vodil. Naj povem, da sem šla preko agencije.
Moj je celo rekel, kakšna sreča, da bomo imeli enegan našega, da ne bo problemov. Sigurno bo dobro poskrbljeno.

Prišli smo dol, pride en mulac Marko (oče mu je lastnik gostilne Dalmacija, so pa eni iz Miklavža na Dravskem polju) in se je tam začel delat šefa, da nismo v tisti hiši, ki smo jo plačali. In na koncu je postal še celo nesramen, žaljiv … Rekla sem mu, da bom šla nazaj domov, če me ne dajo tja, kar sem plačala. On je na vsak način želel tja spravit neke družinske prijatelje. Klicala sem v Slovenijo, v agencijo zagrozila s tožbami vsepovprek. In kdo nas je rešil?! HRVATI!!!! Lastnika vile sta prišla direkt po naju tja v tisto gostilno in odpeljala v najin plačan apartma.

On malinovc sploh ni hotel tega narediti. Celih 10 dni se nas je izogibal, sploh nas ni hotel zvečer pozdraviti, če se je dalo je pogledal stran.

Tako, to se nam je zgodilo. Še meni je bilo neverjetno, ampak res je. Lastnica vile je celo moji tamali večkrat kaj prinesla za kosilo (meni ni bilo potrebno kuhati), drugače smo imeli polpenzion v tisti gostilni.

Pa naj še povem, da smo bile tako (skoraj) nasankane 3 družine. Ampak očitno se nismo dali in je moral popustiti.

že 11 let vsako poletje hodimo na Hrvasko, obredli smo vso obalo vse dol do Dubrovnika in nikoli nobenih negativnih izkušenj (z izjemo nekega bolj asocialnega lastnika apartmaja na Pagu, a človek je bil tak do vseh…).

Se strinjam z ugotovitvijo, kakršen si ti, taki so tudi oni. Če krotiš svoje otroke da ne razturijo cele okolice in ne tulijo ravno med popoldansko dremko ter pol noci glasno ne prezuriras, se bos z vsemi dobro razumel.

Opazam pa, da nekateri pridejo dobesedno totalno razpusceni “svet je njihov”. In prav malo jih briga, da so se drugi prisli na pocitnice. Na plazi so nam zivce zrli prav nasi sonarodnjaki, mulci so se z motornim gumenjakom podili med plavalci, starsi so se pogovarjali in rjuli iz morja do plaze pa se cez cesto, ce je treba, zvecer pa v tisti rajski tisini vsak vecer zur in pijanske debate…totalno kmetavzarsko, a tako je bilo in ja, vsi smo jih grdo gledali.

V postu navajas groznje s policijo……..le kaj lokalce navede da tako grozijo………..? Mogoce kaj podobnega kot zgoraj zapisano?

Pa brez zamere.

NA hRVAŠKO HODIMO ŽE OD MOJEGA ROSJTVA DALJE, POTEM JAZ S SVOJO FAMILIJO, TOREJ HODIM DOL ŽE MALO MORJE ČASA…IN NIKOLI RES NIKOLI NOBENIH TEŽAV. LE KAJ DELATE, DA IMATE TAKE TEŽAVE. SE ZAVEDATE, DA STE TUJCI NA HRVAŠKEM, SE TAKO OBNAŠATE?

No očitno vam moram pojasniti kako je to zgledalo. Bilo je oblačno in družno smo se zmenili, da gremo z otroci na pomol, in da ujamemo kakšno ribico (pa ne za večerjo, samo za razvedrilo). vse je potekalo normalno, ko kar naenkrat pritečejo trije priletni “gospodje” v kopalkah, da je zdaj konec pecanja, jer čemo se mi kupati. Mi se vsekakor umaknemo vstran, da ne bi koga motili, ampak to očitno ni bilo dovolj in tako smo postali lopovi njihovega morja in še kaj. smo se pa postavili v bran in jim uvidevno razložili, da smo tukaj zaradi otrok in ne zaradi rib.

Pred nami so bili Italijani, ki so se tam potapljali, lovili ribe s harpuno..
..ampak oni očitno niso bili napoti.

Vsi prisotni, ki so bili tam od domačinov, do turistov so se postavili za nas. Kaj je to za človeka, ki ti grozi pred tremi enoletnimi otroki in enim petletnikom…..oprostite, ampak ko te nekdo napade iz ljubega miru.
Ja na žalost nekaj takih “gospodov” meče slabo luč na vse.

Je nam to potrebno na dopustu? Ko si pa v Sloveniji, si pa vsaj doma.

Zaradi enega incideta pa res ni potrebe po posploševanju. Tudi pri nas srečaš nesramne in primitivne ljudi, ni potrebe, da greš kam drugam. Vem pa, da se nekateri Slovenci obnašajo v sramotu ostalim, nap. camp Straško je velik camp, ampak največjo zgago so delali prav Slovenci. Zelo glasno in primitivno so se obnašali v največji gužvi v trgovini, ob 2h ponoči so se drli in kopali…

New Report

Close