Najdi forum

Tudi jaz sem v stiski.
Predvsem tisti stiski, ki razjeda srce in duha. Tako zelo boli. Včasih se sprašujem zakaj sem ženska? Da sem se tako pustila poteptati in ponižati.

Bil je on. Bila sem noro zaljubljena vanj. Kazal mi je vso naklonjenost tega sveta. Sčasoma sem začela opažati, da mu nisem več zanimiva, da pa mi grozi s svojo nesrečo, če ga zapustim.

Vendar počne stvari, ki nazorno kažejo, da želi, da je konec. Vendar na način, da ne bo nič kriv. Pošilja sporočila in pokliče. Vendar k meni in do mene ne pride več. Ves čas se zgovarja na to in ono. Jaz vem, da je to konec. Ampak on tega ne prizna. Pravi, da nima časa, a da sem edina in da me ima neskočno rad.

Sama se zavedam da je konec. Konec ljubezni mojega življenja. Ogromno mi je pomenil, imela sem ga rada kot največji zaklad tega sveta. Njegov objem, njegov poljub, o bog… Edino v njegovem objemu sem srečna, tako pomirjena.

Bolečina je hujša od razsodnosti. Vprašala sem ga zakaj ni toliko iskren, da bi mi po pravici povedal, da ne mara biti več z menoj.

Jaz berem svoje občutke, vem da je konec. Prosim za kako besedo, da bom lažje šla skozi to bolečino.

Zdaj sem ostala čisto sama…

Pozdravljeni!

Kot večkrat rečem ali napišem kateri od žensk… Razhajanja so ponavadi težka, boleča, utrudljiva – za tistega, ki zapušča, za tistega, ki je zapuščen, pa tudi za tiste, ki se razidejo sporazumno. V takih situacijah je pomembno, da sledimo čustvom in smo jezni, žalostni, jočemo, razmišljamo… Pomembno pa je tudi, da se zavedamo, da bo na koncu tega procesa prebolevanja bolečina popustila in bo drugače. Treba se je postaviti zase, spet najti samega sebe, se sprejeti in živeti dalje. Morda tudi z drugimi ljudmi.
Srečno!

Suzana Gliha Škufca

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Hvala za vaše besede.

Resnica vem kakšna je. Noče biti kriv. Njegov vzorec se vleče iz prejšnje zveze. Isto je bilo Zdaj, ko analiziram njegovo prejšnje dekle, opažam, da je vzorec isti. Zadnja dva meseca je bil grob do nje. Po dva dni je ni poklical, zato, da bi čutila. Ker sta spala skupaj, je namerno spal odmaknjen od nje, zato, da ni čutila njegove bližine in tudi po tej strani vedela, da konec. In še kup takih stvari.

Počasi se je začeli vse skupaj ponavljati tudi pri meni. Jaz sem ta trenutek še v fazi, ko odgovarjam na sporočila, se javljam na klic. Vendar, nekako se bo končalo. Morda želim tokrat jaz biti tista, ki bom rekla, poglej, ne čutim nič več do tebe. Ker ne vem, če imam prav, ampak ne bom se ponižala in mu rekla, da sem prizadeta, ker vem kaj hoče doseči. To sem mu sicer omenila že, vendar pravi, da nimam prav, da me ima rad do konca.

Ampak ni res. Ne bom se ponižala. Mislite, da imam prav, da mu rečem, da jaz ne čutim nič več?

Ponovno pozdravljeni!

Mislim, da ni pravega ali napačnega odgovora na vaše vprašanje. Kakorkoli se boste odločili narediti v določenem trenutku, bo prav, saj bo to vaša odločitev, rezultat vaših misli in občutkov. Če mislite, da vam bo lažje malo prikrojiti resnico, potem to storite. Mislim pa, da tudi če poveste resnico, da ste ob koncu zveze prizadeti, žalostni, to ne kaže na vašo šibkost in vam ni treba čutiti ponižanja. Za priznanje resnice je potreben pogum. Srečno!

Suzana Gliha Škufca

Ga. suzana, ali bi jaz lahko kontaktirala z vami na moj gmail??

Zdaj sem tu, konec je.

Storila sem ga jaz, ker enostavno več nisem zmogla.

Zdaj se izvedela za veliko stvari, prekritih, in to boli, hkrati pa vem, da vsi ti občutki niso bili varljivi.

Takoj ko sva šla narazen, niti posloviti se ni hotel, je bilo po mobitelu čisto uredu, je bil z drugo, lepšo…in sploh in oh…

Jaz sem ostala sama, s hudo bolečino, izdana in prevarana. Dolgo časa je delal na temu, da nisem več zdržala, vendar kriv nič.

Zdaj boli, tako boli, da nimam več moči. Lagal je ves čas. Nisem ga imela le za svojega, imela sem ga tudi za najbojšega prijatelja.

Moja stiska je velika, je ogromna. Vem, tu je bila zloraba, tudi tega se zavedam.

Ga. suzana, ali bi mi vi lahko pisala na zasebni gmail, če vam ga dam, rabila bi se pogovoriti z vami… prosim….

Pozdravljeni!
Gospa Suzana bo dalj časa odsotna, zato bomo v tem čas na forum odgovarjale druge strokovne delavke MD Zavoda Pelikan- Karitas.
Sporočilo nam lahko pošljete na naslov: [email protected].

Srečno!

Martina Kovačič

Zavod Pelikan – Karitas
Materinski dom Škofljica
01/366 77 21
[email protected]

New Report

Close