nikoli ne reci nikoli….
imaš prav, je ok da so odgovori različni in da se človek iz njih kaj tudi nauči in pride do določenih spoznanj.
dejstvo je, da se isto zadevo da napisati na več načinov. Jaz se držim načela … piši karkoli že, samo ne prizadeni avtorja še bolj …
in avtorica ve to, kar ti misliš da ne ve …
to pa kar pišejo nekatere, da ona ni prva njegova … je pa čista bedarija, ker tega pač ne ve nihče, lahko je, lahko ni, to ve le on. Nobena statistika v konkretnem primeru ne zdrži … ker statistika je vedno le … statistika.
Jaz ji želim pomagati, ampak žal ne na način, na katerega bi ona to želela, zato komot mojo pomoč lahko zavrne. Moja pomoč pa je naslednji nasvet: naj zapusti moškega, ki jo zlorablja, sama, samcata, se postavi na svoje noge, ko bo na njih trdno stala, pa naj si najde moškega, ki jo bo imel rad in bo želel bo samo z njo in samo njen. To je moj najbolj dobronameren nasvet.
Še ena, ki je brala samo odgovore, ne pa tudi avtorice, ki je prenašala varanje, agresijo…Sedaj pa to rešuje na neprimeren način.[/quote]
Sem prebrala. Pa mi povej, a s tem, ko svojega varajočega nasilneža vara s poročenim moškim, ki ima družino, je kaj rešila? Še vedno se vrača domov v svoj pekel, iz katerega se ne zna ali noče rešiti? Namesto, da bi energijo usmerila v to, da se izkoplje iz pekla, jo je v metuljčanje s poročenim moškim. Res dobra strategija.[/quote]
To sem že povedala, kaj mislim o tem, preberi zgoraj.
imaš prav, je ok da so odgovori različni in da se človek iz njih kaj tudi nauči in pride do določenih spoznanj.
dejstvo je, da se isto zadevo da napisati na več načinov. Jaz se držim načela … piši karkoli že, samo ne prizadeni avtorja še bolj …
in avtorica ve to, kar ti misliš da ne ve …
to pa kar pišejo nekatere, da ona ni prva njegova … je pa čista bedarija, ker tega pač ne ve nihče, lahko je, lahko ni, to ve le on. Nobena statistika v konkretnem primeru ne zdrži … ker statistika je vedno le … statistika.[/quote]
Statistika nam pove, s kolikšno verjetnostjo lahko računamo, da je človek, v katerega smo se zaljubili, prevarant, ki laže, ki je sebičen, ki je slabič…
kar si napisala, lahko napiše samo ena, ki je dobila prevaranta. Si, ne?
kakšne neumnosti pa ti klatiš 🙂
statistika je lahko 100x na levi strani, jaz pa iz nje odstopam na desno, ti nikoli?
je res težko razummet da življenje ni črno-belo pač pa mavrično[/quote]
Dokler ne dobim odgovora tam na forumu Varanje..odgovora na vprašanje, kako veš, da se je tisti, ki je varal, zresnil, spremenil oz. ne bo varal več…moram misliti, da jednom varalica uvjek varalica velja ravno zaradi tega, ker ženske z lahkoto prepričajo (nas*****), da oni pa že ne bodo nikoli več varali in zato vztrajajo z njimi oz. se z njimi poročijo, če so bile prej ljubice.
Jaz sem bom najbolj strinja z Aleksandro. Me pa nekaj zanima. Pa ne mislim samo avtorico posta, ampak na splošno. Ali ženske v takšnih in podobnih odnosih kot jih opisuje avtorica sploh kdaj pomislite na vaše otroke? Berem in slišim samo, kako je partner hladen, hudoben, zlorablja čustveno in fizično, ve pa ne veste kaj bi, ne vidite izhoda, se vam zgodi kakšna “nova ljubezen”, ki je bistveno drugačna od partnerja. Ali se kdaj vprašate kako se vaši otroci počutijo ob takšnih odnosih?
In ne razumem, nikoli ne bom razumela, da kljub takšnemu odnosu rojevate otroke. No avtoričin partner ni otrokov oče, ampak ona živi z njim, kljub temu, da jo je celo varal itd….Pa kaj vam je?
Halo Kity, najprej se vprašaj ZAKAJ živiš z moškim, ki te ne spoštuje, to producira tudi na tvojega otroka. Razčisti najprej sama s sabo, ker tisti, ki živijo z partnerjem, ki jih ponižuje, imajo najprej sami s sabo problem. Tukaj je treba začet.
Živjo!
Halo kity
Razmerje s poročenim moškim ti prinaša toliko tolažbe in utehe ter toliko zaposli tvoje misli in čustva, da lahko še naprej živiš v praznem zakonu z nasilnim možem. In v takih razmerah mora živeti tudi tvoj otrok, kar je zanj najhujša krivica, ki se mu lahko v življenju zgodi.
Če boš to razmerje izkoristila v smeri, da zapustiš moža, potem bo vsaj nekaj koristi od njega. Zapustiti mrtev zakon je sedaj tvoja primarna naloga.
Ni problem to, da imaš poročenega ljubimca. Problem je to, da živiš v mrtvem in nasilnem zakonu. In ta problem moraš reševati, čimprej. Razmerje z ljubimcem je zate slabo samo zato, ker ti preusmerja misli in energijo iz tvojega osnovnega problema.