nikoli ne reci nikoli….
Jaz sem doživela varanje na zelo grd način. In seveda je grozno, ko te nihče ne vpraša kako si, kakšen je bil tvoj dan, kaj si misliš, kaj si želiš… Ampak meni je bilo predvsem grozno, da me tega na lepem ni več spraševal moj mož! In zaradi tega nisem iskala nadomestnega spraševalca, ampak sem se ločila.
Kity, boš takole živela nadaljnih 40,50 let? Ne bodi neumna, poišči notranjo moč in naredi nekaj zase. To, kar ti nudi tale fičfirič, ti je samo zameglilo pogled, da se boš še težje odločila. Brez veze, z njim zapravljaš čas še bolj kot z možem.
Tako je, že prvo leto približno vemo kakšen je partner. In če nas nekaj izredno moti in vemo, da gremo težko preko tega je treba odnos prekiniti. Ni druge. Ali pa si dobesedno zafurati življenje. Ne vem no, ko sem jaz čutila, da mi odnos ne daje, kar si sama želim sem odšla. Seveda sem se pogovorila s partnerjem. In ne mi govorit potrpeti je treba. Ne ni mi treba trpeti. Če parnter ni zadovoljen z mano naj gre, če jaz nisem z njim bom šla. Tako preprosto je to.
Jaz se pa strinjam z Jovanko. Najtežje je prevarati prvič. Ko daš enkrat to moralno dilemo skozi, naprej varaš brez problema. Ena je zgoraj napisala, da smo v zakonu zato, da nam je lepo. To sploh ni res. Zakon je v dobrem in slabem. Kdo vas je tako razvadil, da mislite, da vam mora biti vedno lepo. Kdaj je treba tudi kaj potrpeti. Pa ne pravim, da bi morale v zakonu vztrajati ženske, ki živijo z alkoholiki, nasilneži prevaranti itd., ampak tole z metuljčki je pa tu mač. Če ste se hotele skozi življenje metuljčkati, se ne bi smele poročiti. To pa ne, a ne? Ker vseeno ste hotele familijo in otroke, metuljčkarji jih pa ne delajo.
V dobrem in slabem definitivno ni mišljeno, da prenašaš varanje, poniževanje, ignoriranje… ampak je tisto slabo najbrž mišljeno recimo partnerjeva bolezen, brezposelnost… To so hudi problemi, ki pa ne vplivajo na to, ali ti je s to osebo še vedno lepo. V zakonu mora biti lepo. Lepo, da je tam vsak dan ena in ista oseba, lepo, ker je tam nekdo, ki mu je mar zate. To niso metuljčki, to je tista temeljna notranja sreča, če lahko temu tako rečem. Metuljčkov nisem omenjala sploh.
Še ena, ki je brala samo odgovore, ne pa tudi avtorice, ki je prenašala varanje, agresijo…Sedaj pa to rešuje na neprimeren način.[/quote]
Sem prebrala. Pa mi povej, a s tem, ko svojega varajočega nasilneža vara s poročenim moškim, ki ima družino, je kaj rešila? Še vedno se vrača domov v svoj pekel, iz katerega se ne zna ali noče rešiti? Namesto, da bi energijo usmerila v to, da se izkoplje iz pekla, jo je v metuljčanje s poročenim moškim. Res dobra strategija.
V dobrem in slabem definitivno ni mišljeno, da prenašaš varanje, poniževanje, ignoriranje… ampak je tisto slabo najbrž mišljeno recimo partnerjeva bolezen, brezposelnost… To so hudi problemi, ki pa ne vplivajo na to, ali ti je s to osebo še vedno lepo. V zakonu mora biti lepo. Lepo, da je tam vsak dan ena in ista oseba, lepo, ker je tam nekdo, ki mu je mar zate. To niso metuljčki, to je tista temeljna notranja sreča, če lahko temu tako rečem. Metuljčkov nisem omenjala sploh.[/quote]
To sem napisala tudi jaz. Ampak potem se odide, kajne? Kaj rešiš s tem, da ostajaš v peklu, imaš pa poročenega ljubimca? Nič.
a resnično ne vidite da je helo kiti v hudi stiski, išče odgovore, ve da njena dejanja niso prava, da ne peljejo nikamor (še najmanj v srečno prihodnost z moškim, ki ji je mogoče končno odprl oči) … ampak ne … večina vas moralizira in posplošuje in moralizira in posplošuje in naklada brez osebnih izkušenj še in še naprej …
moje osebno mnenje je, da tiste, ki se nečesa bojijo, ne zaupajo v svojo zvezo (ali pa vanjo slepo zaupajo in so prepričane da njihov partner pa že nebi … ker tudi one nebi varale) so nastrojene do varanja do konca.
Tiste, ki pa vejo, da je varanje odvisno od 1001 situacije … poskušajo biti realne, razumet in biti odprta za različna mnenja in izkušnje.
svet pač ni črno-bel in močno se strinjam z dsimon1.
varanje je vedno bilo in vedno bo, ga je precej več kot si sploh lahko zamišljamo.
Zgražanje in nestrpnost? V čem pa? V tem, da sem napisala, da jaz tega nikoli ne bi naredila. Česa drugega pa sploh nisem napisala. In to je zate že zgražanje in nestrpnost? Samo dejstvo, da pač razmišljam drugače od tebe? Tudi prav. Jaz nikogar nisem žalila, samo napisala sem, da takšnega početja ne odobravam. In zakaj bi ga morala odobravati?[/quote]
poglej način kako pišeš, in nihče ni rekel da bi kdorkoli moral karkoli odobravati 🙂 mislim da tudi helo kity od nikogar ne pričakuje da bi ji ploskal …
V dobrem in slabem definitivno ni mišljeno, da prenašaš varanje, poniževanje, ignoriranje… ampak je tisto slabo najbrž mišljeno recimo partnerjeva bolezen, brezposelnost… To so hudi problemi, ki pa ne vplivajo na to, ali ti je s to osebo še vedno lepo. V zakonu mora biti lepo. Lepo, da je tam vsak dan ena in ista oseba, lepo, ker je tam nekdo, ki mu je mar zate. To niso metuljčki, to je tista temeljna notranja sreča, če lahko temu tako rečem. Metuljčkov nisem omenjala sploh.[/quote]
To sem napisala tudi jaz. Ampak potem se odide, kajne? Kaj rešiš s tem, da ostajaš v peklu, imaš pa poročenega ljubimca? Nič.[/quote]
Samo da razčistimo: odgovarjam avtorici, ki sem jo tudi citirala. Ker mi je očitala, da se hočem v zakonu imeti lepo in to enačila z metuljčki. Kot meni ona, sploh ni res, da se poročimo, da bi nam bilo lepo.
Iz stiske se na ta način ne bo rešila, zabredla bo v samo še večjo stisko. Jo bo mogoče ta njen poročeni moški rešil? Ne bo je, rešiti se mora sama.[/quote]
glej ženska!
če bi bila helo kity v sebi močna, kot si mogoče ti (ki si polna pametnih nasvetov :-)), potem verjetno v tej situaciji sploh ne bi bila a se ti ne zdi?
ker pa je krhka, zlorabljena od svojega moškega, izgubljena, željna nežnosti in ljubezni, ki je pač doma ni deležna …. pa ji je ta moški zmešal štrene v glavi … in zdaj je kjer je, ne more nazaj, zato ne rabi vašega moraliziranja zakaj je tu kjer je, a se ti ne zdi?
Ja, zlorabljena od svojega moškega, kmalu pa bo ugotovila, da je zlorabljena tudi še od enega drugega moškega, in kaj bo potem? Kaj je s tabo, zate je vse, kar človek napišem, moraliziranje? Te vest peče, da tako reagiraš na vse? Doma jo zlorablja eden. Ko se bo ta poročeni, ko bo ratalo nevarno za njegov zakon, bo ugotovila, da jo je tudi on zlorabil za lastno zabavo, potem bo dvojno zlorabljena in ji bo lažje? Statistika kaže, da ona tega moškega lahko dobi, če ga bo žena nagnala od doma. Moški se zelo redko ločujejo zaradi ljubic, pa še tisti, ki se, večji del ne ostane z ljubico.