Najdi forum

nikoli ne reci nikoli….

Če se je kam obesla, se je zato, ker je očitno nekdo vrgel trnek. Kar se njegovih otrok in žene tiče, je oboje v njegovih rokah in od ljubice.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

in NE od ljubice (sem hotel napisat).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Če je doma vse pošlihtano in štima, potem odrasli in normalno čustveno razviti nimajo potrebe iskanja ljubezni drugje. Zato nehajte z nekim obsojanjem in napadanjem. Je pa druga zadeva, da je enoletno takšno stanje “za moj okus” predolga doba. Potrebno si je razčistiti kaj želiš, čutiš, imaš in iz tega graditi naprej. Takšno stanje pa ne vodi nikamor. Vprašanje je tudi, ali bi vama skupaj uspelo, ravno zaradi razmerja, ki ga imata sedaj. Je fajn, v bistvu pa vprašanje koliko se poznata. Vajin odnos pa sta zgradila na napačnih temeljih.

Dsimon, ko začutiš potrebo po iskanju ljubezni drugje, je čas, da se ornk pogovoriš sam s sabo in eventuelno še s partnerjem. Ne šele po enem letu, takoj. Preden začneš z grdimi igricami. Pri varanju ne gre samo za to, da se mečkaš z drugim, ampak pomeni tudi skrivanje, laganje v obraz, zanemarjanje moža/žene in otrok, poniževanje partnerja,…

A si dobro prebrala kar sem napisala? Se popolnoma strinjam s tabo. Ampak pri vseh teh postih, ki jih je v teh dneh ogromno gre v veliki meri za nerazumevanje, da so VZROKI, da nekdo vara (čustveno ali fizično). Kako bo ravnal v nadalljevanju pa je njegova odločitev. To, da to traja leto ni prav, slpoh, ker očitno ni naredila nobene samoanalize. Veš, da nekaj ne štima in to je to. Premalo.

to kar pravite,da če je doma v redu…… sploh ne drži. Taki skotovi se rodijo taki- po moje.Boli jih klinac za druge. Gledajo,da sebi ugodijo. Nimajo možganov- zato pravim,da se taki rodijo.

Ne, nima se namena ločit, samo metuljčke obuja.

Dsimon, meni se zdi vzrok za varanje popolnoma brezpredmeten. Če je poročena z najhujšim prascem na svetu, ki jo dnevno pretepa in posiljuje, varanje ni niti primeren odziv niti rešitev. Slabega zakona se ne dopolnjuje z varanjem.

ž

Bravpo Jovanka, sem že mislila, da so se vsem skisali možgani.

Raje se nataknem na najbolj bodičast kaktus, ki se ga da kupiti, kot pa da bi prevarala partnerja. Nisem nobena svetnica, samo od malega so me učili, da se tega ne dela in ne bi mogla sama s seboj živeti, če bi človeku, ki me ima rad in mi zaupa, naredila kaj takšnega.[/quote]

žal te pa strpnosti niso ravno naučili ane.

ne veš kaj je avtorico pripeljalo do točke kjer je danes, zato ne dajaj butastih kaktus komentarjev, pač pa se raje uči biti strpna do vseh.

[/quote]

Moj komentar ni butast, pa tudi nestrpen ni. V čem sem bila nestrpna do avtorice teme? Sem jo mogoče poslala na kaktus? Nisem. Napisala sem samo, kaj bi jaz raje naredila. Žalila avtorice teme nisem.

Folk, a ste res tako nezreli, tako otročji?

pa kdaj vam bo jasno, da nobena veza ni idealna. Idealnega partnerja ni. Ko začneš vezo, je krasno, metuljčki v trebuhu, vznemirjenost…potem pride skupno življenje, otroci, malo več prilagajanja, gonja za stanovanjem, krediti, odpovedovanja…vse živo….če se partnerja spoštujeta, gresta krasno skozi vse te faze…

Če pa spoštovanja ni, če ti dopizdi, iščeš drugega…o kako je lepo…JA VALDA DA JE LEPO, če se dobita samo za luštn…ukradeni večeri, mogoče službena potovanja, večerjica in seks…
Ampak tudi s tem tipom bo treba skozi življenjske preiskušnje. Ja, kdo bo šel po otroka v vrtec, kdo dalj dela, kdaj zmanjka denarja pa se bo treba odločit, al na dopust al šparat…pa treba bo zamenjat kuhinjo ker je stara, pa kupit nov pralni stroj…evo problemi in konc metuljčkov…

In kaj takrat? Boste spet iskale drugega? Ma koze zmešane, ne veste kaj zamujate. Ni lepšega kot urejeno družinsko življenje, ko si v službi ves zjeban in prideš domov, pa te mož počaka z večerjo in ti zmasira noge, …joj kar smilite se mi.

ampak psihologinje pa ste prave res, očitno ste mnoge zgrešile poklic :-)))

govorite kot da bi obstajala formula za varanje, ena in edina. V resnici pa je vsako varanje in iskanje ljubezni izven domačega gnezda zgodba zase, drugačna, vzroki zanjo pa tudi.

če danes govorite, da se vam to nikdar ne bi moglo zgoditi (da bi varale), ker bi, če bi se že izkazalo, da vam misli uhajajo drugam od moža, najprej pošlihtale s seboj, v svojih glavah, pa potem z možem itd….

teorija je jasno eno, biti pameten za druge najlažja svar na svetu ….. realnost pa nekaj povsem drugega 🙂

men tudi ni jasno kako hudič ljudje nimajo moči da bi nehali kaditi, al pa kako za vraga ljudje lahko jejo klobase … grozno no res … zavestno uničujejo svoje zdravje, posledično tvegajo da bodo njihovi partnerji in otroci ostali sami … smrt pač… pa zato nikdar še nikogar nisem obsojala ker kadi ali pa je klobase …

žal te pa strpnosti niso ravno naučili ane.

ne veš kaj je avtorico pripeljalo do točke kjer je danes, zato ne dajaj butastih kaktus komentarjev, pač pa se raje uči biti strpna do vseh.

[/quote]

Moj komentar ni butast, pa tudi nestrpen ni. V čem sem bila nestrpna do avtorice teme? Sem jo mogoče poslala na kaktus? Nisem. Napisala sem samo, kaj bi jaz raje naredila. Žalila avtorice teme nisem.[/quote]

iz tvojega komentarja je razbrati eno samo zgražanje in nestrpnost …. žal 🙂

Toliko imate za povedati čez moške, ki varajo, koliko gneva in besa izlivate po forumih, ko kakšna napiše, da jo je mož prevaral. Če ženska napiše, da vara, najdete cel kup razlogov, zakaj je to opravičljivo.

Zakaj pa bi bile koze. Zato, ker so se zaljubile,čutijo mehurčke ob drugem moškem. Zaradi tega zame že niso koze. Pač tako čutijo kaj pa je s tem narobe. Če jim paše zakaj pa ne. Če je tebi nekaj lepo, ni nujno, da je to tudi meni. Mi je pa pač nekaj drugega. Recimo metuljčki 🙂

Zgražanje in nestrpnost? V čem pa? V tem, da sem napisala, da jaz tega nikoli ne bi naredila. Česa drugega pa sploh nisem napisala. In to je zate že zgražanje in nestrpnost? Samo dejstvo, da pač razmišljam drugače od tebe? Tudi prav. Jaz nikogar nisem žalila, samo napisala sem, da takšnega početja ne odobravam. In zakaj bi ga morala odobravati?

hehehe…kaj vam pravim, ni ga junaka med moškimi, ki bi imel kaj proti varanju.

Seveda je v rokah od ljubice, če ona ne bi nog narazen držala, on žene ne bi imel s kom varati.

Pa saj to varanje smo obdelali že po dolgem in počez, ne vem česa ne vemo..zlato pravilo je, da se vse vrača in vse plača, varanje, zveza z nekom, ki je varal…sedaj imamo to celo strokovno obrazloženo – nov forum je, kjer piše, kateri splet disfunkcionalnosti imajo varajoči.

Aleksandra, vsaka čast za realen odgovor.

aleksandra, poglej kaj piše. Ali je v tej vezi to, da jo zvečer počaka z večerjo in zmasira? Očitno ne gre za težavice, ki jih imamo s tempom življenja.
Jovanka, še vedno mislim, da noramalno čustveno razviti in odgovorni osebki ne bodo varali, če doma vse štima. Mogoče res nimam pojma, ampak tisti, ki so varali in jih poznam so imeli “razlog”. Se pa strinjam, da razlog ne opravičuje dejanja. Ker se težave ne rešujejo s tem.

aleksandra, poglej kaj piše. Ali je v tej vezi to, da jo zvečer počaka z večerjo in zmasira? Očitno ne gre za težavice, ki jih imamo s tempom življenja.
Jovanka, še vedno mislim, da noramalno čustveno razviti in odgovorni osebki ne bodo varali, če doma vse štima. Mogoče res nimam pojma, ampak tisti, ki so varali in jih poznam so imeli “razlog”. Se pa strinjam, da razlog ne opravičuje dejanja. Ker se težave ne rešujejo s tem.[/quote]

Razlogi pridejo slej ko prej, pač ne znajo reševati težav, kar pomeni, da so nesposobni furati zvezo. Tudi druge ne bodo znali in ko bodo zašli v težave, se spet ne bodo ločili, temveč si skozi varanje nabavili novo rešilno vrv. Tak človek te mogoče ne vara, dokler so metuljčki. Ko ti izginejo in se začnejo vsakodnevne težave, spet začnejo z iskanjem novega partnerja…varajo tudi po deset in več let, preden najdejo novega primernega. Vse te ženske tukaj, ki varajo s sodelavci ipd. mislijo, da so prve, s katerimi je ta moški prevaral svojo ženo…napaka!

ojoj, niti oglasiti se ne upam..ja vem težko je razumeti situacijo drugega ko nisi sam v njej. ne nisem človek ki bi varala, nikoli nisem, to se mi dogaja prvič, ker če bi se sploh ne bi sekirala glede situacije. ja grdo je do mojega partnerja da mu to delam. on me je varal vsa leta, enih osem..ko se nama je rodil otrok je za tri mesece odšel in bil z ljubico,saj vem da sem sama kriva da sem ga vzela nazaj, preprosto sem mislila da bo šlo pozabiti. da ne omenim da se je zgodilo tudi fizično nasilje. x krat sem mu predlagala da greva narazen ker to ni življenje..nisem srečna, zato je verjetno tudi prišlo do tega. lepo mi je ko mi nekdo vpraša kako sem, kako sem spala,in da me je lepo videti. vem da ni dobro kar počnem,vem da ni prav.
to da bi šla midva živet skupaj, ne verjamem da bi nama uspelo ker kot ste povedali, zveze nisva zaćela na pravih temeljih.
je pa lepo da vem da nekdo misli name, in se veseli da me vidi, pa čeprav samo za nekaj minutk.

ne mečite vseh v isti koš, leta sem prenašala varanje in vseeno sem ga ljubila, nora sem bila nanj in upala da bo enkrat drugače. niti na pamet mi ni padlo da bi mu vrnila.
ena nesrečna zgodba pač…tiste ki se jim to ni zgodilo ne boste nikoli razumele čem govorim. tiste ki pa ste doživele kaj podobnega pa veste…in ja vem da to ne vodi nikamor…

New Report

Close