Najdi forum

v času srednje šole sem bila normalno dekle, ki sem se zredila, če sem preveč jedla. vpisala sem se na težak faks, ki je ob vsakem izpitu terjal svoj davek-po 2-3kg. v času učenja sem popolnoma pozabila na hrano, po dva dni se sploh nisem spomnila,da je treba kaj pojesti..sedaj hodim v službo, imam 10 kg manj kot ko sem začela s študijem, in še vedno nimam nobene volje in potrebe po hrani. nikoli lačna…rapidno hujšam, moje telo je podobno posušeni starki in ko se že samodiscipliniram, da jem točno ob urah in mi v parih mesecih uspe dobiti kilco gor, se mi hrana potem spet fizično upre in ne morem sesti k mizi, nimam nobenih idej in želja, kaj bi jedla..jesti moram celo več kot drugi da bi zadržala težo ki jo imam..če jem normalno, tj. 3-4x na dan, shujšam. ali se bom morala celo življenje boriti s tem. v službi je stresno in kljub temu, da se trudim jesti, zaradi stresa hujšam še hitreje. nekakšen začaran krog.

Draga saška!

Prepričan sem, da je tvoja težava tako telesno, kot psihično pogojena, vendar , pa bi na tvojem mestu, poskusil s testom krvi – preiskavo ščitničnih hormonov. Iz lastnih izkušenj namreč vem, da so bile pri meni težave identične, dokler mi niso ugotovili zvišene dejavnosti ščitnice – hipertireozo.

Poskusi, upam da ti bo uspelo!

Draga Saška,
strinjam se, da bi bilo pomembno, da se oglasite k svojemu zdravniku, da opravi osnovne preiskave krvi in urina ter opredeli delovanje ščitnice oz. razlog tako pospešenega metabolizma.

M Anderluh

New Report

Close