Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost nikoli do blastociste..

nikoli do blastociste..

Živjo! Do sedaj sva imela 3. neuspešne postopke ICSI in pri vsakem je celic oz. oplojenih kar dost le tisti, ki bi pač ostali za zmrznit nikoli ne ostanejo do 5. dne čeprav so kao super..Najbrž potem tudi tisti, ki mi jih vstavijo ne zdržijo al kako…Skrbi me, da imava tako slabo kvaliteto in da bo vsakič isto..Drugače je problem pri mojem, ker ima premalo število plavalčkov.. Ali ima katera takšne izkušnje in ji je vseeno uspelo zanositi?

dans mal obupana A.

pa pa

Anastasja_
imam enak problem kot ti, v prvem postopku je do petega dne zdržal le eden zarodek ampak ti povem, da sem zanosila ampak sem zaradi nerazvijanja le-tega morala na splav.
Ne obupaj, kaj pa tiste, ki so enkrat že zanosile in rodile zdaj pa jim po ivf ne uspe in ne uspe.
Enkrat se bo tudi nam sreča nasmehnila boš videla, samo obupat ne smeš. Lep sončen dan ti želim.
lp
kira

Sej ne bom obupala, sam dans sem ravno začela z ta dolgim postopkom, pa me mal skrbi glede na izzid prejšnjih treh.. Nekako bi mi blo lažje, da prejšnje 3x ne bi zanosila, pa bi vseen kakšne blastocistke ostale..Ma kaj pa vem!
hvala ti za odgovor….

Ma po moje pa ni čisto tako, da če v eprovetki ne pride do blastociste pol tudi tisti preneseni zarodek ne preživi.
V maternici so pogoji vseeno veliko boljši in bolj naravni od eprovetke..in če bi bilo tako bi najbrž delali vse transferje 5 dan in ne prej.
Tako da kar korajžno…res je veliko lažje z zamrznjenčki, ampak važen je itak samo končni rezultat.
Upam da tokrat uspe, pa četudi spet ne bo nobenega pinguinčka. Samo da bo tisti prenešen ta pravi borec/ka :-)))

Ojla, nikar ne obupati ali izgubiti upanja, čeprav vem, da je težko.Moja prijateljica je zanosila spontano tik pred postopkom, težava je tudi bila pri njemu, imel je zelo porazen spermiogram.

Mislim nate in sem prepričana, da boš še v tem koledarskem letu nosila še en srček pod svojim, vso srečo in mislim nate, Bilka

Probaj se ne preveč obremenjevati s tistim, kar je bilo. Upaj, da bo tokrat drugače. Tudi postopek imaš mal drugačen, ali ne? Torej glavo gor, misli naravnaj na + in aprila boš tudi zagledala +.

LP

ej,ti pišem kr semle, k se mi potelefonu ne da tipkat.najprej:sam ne zdej črno mislt, k si na začetku postopka.morš bit stoprocentna, da tokrat bo.poleg tega sta naredila kr nekej na tem projektu tko da te ne sme zdej skrbet.tokrat pač bodo pršle do petga dneva in še čez,ne.
no, mi bomo mel pa fantka.zdej že kr nekej miga in je prou fino.trebuh je tud vsak dan večji in se ga kr mal ustrašiš.
bom držala pesti zate,pa javi se kej sproti.
Tea

anastasja,

moji otroci tudi niso dočakali petega dneva. Tisti, ki tretji dan niso bili prenešeni v maternico (prenešeni pa so tudi kmalu omagali). Zdravnik mi je rekel, da to lahko pomeni slabšo kvaliteto jajčnih celic ali pa je do sedaj šlo le za naključje. Tega po dveh, treh ali še nekaj več postopkih ni mogoče vedeti, lahko zgolj ugibamo.

Trije postopki z vidika medicine ne pomeni veliko (za nas je seveda številka vse prej kot majhna), zato se pusti presenetiti. Dolg postopek obeta nekaj novega zate (tudi sama čakam nanj) in morda je tu ključ do uspeha.

Ti lepo uživaj in misli +, kolikor ti le misli nesejo daleč. Močno držim pesti!!!!

Maksi

tudi moji zarodki nočejo rasti po tretjem dnevu več dobro.tudi meni so rekli da je to slabša kvaliteta jajčnih celic, ampak jaz mislim , da se le ta spreminja z različnimi postopki.

zanima me kakšne postopke si imela do sedaj in kje si jih imela. zanima me tudi kakšen je tvoj dolgi postopek.

jaz imam za sabo tudi tri neuspešne ivf, sedaj moram na četrti, vendar bom zamenjala zdravnika. nakako ne zaupam več dosedanjemu. zaupanje pa je pomembno ali ne. zdi se mi , da sva zašle v slepo ulico s terapijami ali pa sem paranoična.

ena je napisala , da bi bil obvezen psiholog pri ivf zdravljenju. meni bi pomagal.

napiši kaj o svojih postopkih

Nia, matr me je že skrbel zate sevede pa vem, da tist tipkanje sms-ov sploh dolgih ubija…:) Me veseli, da je vse ok in da bo Nejc,a ne?
Bilka, na kteri postaji si že ti, srečka nosečka?
Maksi, tud tebe sem že pogrešala..je blo tolk luštn tvoje poste brat…Ma, sej vem, da enkrat bo, sam tko kt praviš za nas ko gremo te postopke skoz je 3. oz. 4 že velkkaaaaa številka…Pa čeprou ne bom nikdar obupala ker verjamem, da mi bo neka višja namenila kakšnega mejčkenega piškota..
Julija3, do sedaj sem imela 3. postopke ICSI -neuspešne…čeprav sem imela razen zadnjič kar veliko število celic in kao super kvalitetne pa vseen ni nobeden zdržal..Sedaj-4.-ič sem prvič v ta dolgem postopku in sicer poteka tko, da sm začela 22. dan M z Suprefactom (sprey) in se #drogiram” na vsake 8 ur…zdej čakam še M, da začnem z Menogonom oz. gonalom (še ne vem)…Bomo vidl, mogoče bo kej boljš al pa ne! Pustimo se presenetiti!

Kitty, Goya tudi vama lepe pozdravčke…

pa še vsem skupaj Lep dan,
pa pa

zanima me pri katerem zdravniku in kliniki si

julija na gk kliniki imaš na razpolago psihologa, ki se ukvarja ravno z nami.

sem pri dr. Merlu v Postojni..

Pozdravljena,

ja moja nosečnost se bliža končni postaji. Jutri, na prvi pomladni dan, ko sile dobrega premagajo sile zla, imamo namreč rok. Tako da bom jutri tam že zjutraj, da najin g. pove, kaj in kako. Počutim se še vedno krasno, na porod sem pripravljena, upam le , da bo z našim fantkom vse OK.
Še vedno pa se vračam na tole stran in močno stiskam pesti za vse vas!

Bilka

Bilka1, ja super no! Potem je danes dan D! Držim pesti,da bo porod čimkrajši pa saj veš:

Otrok pride iz srca in gre v srce.

Pa pa

p.s. Javi se,ko boš lahko!

New Report

Close