NIKA, poglej na e-mail!
Draga Barbara!
ne vem kaj je narobe s tvojim mailom, ampak konstantno mi javlja “user unknown”…
prilagam ti odgovor:
roj.dan: 29.6.1980; D1 maj=29.5. oziroma so potencialni nujni dnevi za
spolne odnose že v maju bili 26. 27.in posebej 28.5.
sem ti pa izracunala za junij, kjer pride nato na D1junij = 19.6.,
oziroma 16., 17. in posebej pomemben 18.6.
Pri dnevih D1 te posebej opozarjam, da so nujni spolni odnosi v treh
dneh pred D1, posebej dan prej, na dan D1 je ze prepozno…
Vec kot je spolnih odnosov vecja je verjetnost, da bo prislo do t.i.
spontane ovulacije, kjer je verjetnost 85%, da zanosis, medtem ko je
pri
menstrualni cikel, kjer je verjetnost 15%. Posebej so pomembni dnevi za
spolni odnos 1 dan pred D1, v tvojem primeru 18.6.!!!
D2 glede na ZM:23.5.2002 je:
D2= 23.5. + 15 dni = 7.6., kar pomeni, da so tvoji plodni dnevi med
1.6. in 13.6.
Čeprav se dnevi med seboj ne pokrivajo,ne obupaj, sama sem potrebovala
kar 6 mesecev, da sta se mi cikla popolnoma uskladila, ampak potem je
bilo. vseeno te opozarjam, da glede na tvoje pretekle medicinske
tezave, da metoda velja zgolj za pare (zenske), ki so popolnoma zdrave.
ne bom ti pa napisala, da si še mlada in da imas še čas, sama vem, kako
je, ko ti nekaj ne rata, ko si najbolj zaželiš… glede na čas, ki sta ga
do sedaj potrebovala, ti svetujem, da poiščeš še “second opinion” ali
pa zamenjaš ginekologa (ne vem kako si zadovoljna z njim)… 3 leta neuspeha je več kot dovolj, da te napotijo an strokovnjake za neplodnost!!! zagnjavi!!!
če še karkoli potrebuješ me lahko kadarkoli kontaktiraš in z veseljem
ti bom pomagala…
lp
nika
Lp še enkrat!
Ful me je razjezila ravnodušnost tvojega ginekologa in ne morem si kaj, da ti ne bi napisala se tega naslova, oziroma telefonske:
ODELEK ZA REPRODUKTIVNO MEDICINO
(SPLOŠNA BOLNIŠNICA MARIBOR)
TEL: 02/321 21 62 ali 331-23-93;
sestra Marija Kristovič ali Jasna Muršec naj te naročita najprej na svetovalni posvet z prof.dr.Veljkom Vlaisavljevičem…
Pri njem nimaš kaj zgubiti, s seboj mu prinesi vse dosedanje teste in izvide in zagotovo bo zelo hitro ukrepal!!! pozanimaj se edino akako je glede napotnice ali pa gres na prvi obisk samoplačniško.
p.s.
dr. Vlaisavljevič ima tudi svojo privatno ordinacijo, vendar žal njegovega naslova ne vem – na obisku ga vprašaj!!!
vztrajaj in lp
nika
Živjo, Nika!
Hvala za vse podatke. Super si. Ja, glede gineka pa bom videla kako bo v petek (7.6.), ko sem naročena pri njem. Upam, da bo mož imel čas iti zraven, da se bomo vsi skupaj pogovorili. No, naj ti povem še to. Zadnjič, ko sem bila pri njemu, da sem mu dala izvide (1 mesec po operaciji), sem ga vprašala, če bom po tem posegu lahko zanosila (vsaj dr. Arhova, ki me je operirala mi je zatrdila da bp) rekel mi je, da to sem rekla jaz, ne on. ˝POSKUŠAJTE ŠE ENO LETO, POTEM SE PA VIDIMO˝, je rekel. V šoku mu pa nisem odgovorila nič nazaj.
Pa imam,ha, prav mi je, ko pa ne stegnem jezika ob pravem času!!
Ta petek bo pa vroče!!!
Še enkrat HVALA za odgovore!!
Vroč sončen pozdravček iz Celja.
Barbara A.
Draga Barbara!
Ni krivda na tvoji strani. če “nisi zanla stegniti jezika, ko bi ga mogla”… tudi sama pac na obisku pri ginekologinji pozabim na polovico vprasanj, ki sem jih ji nameraval zastaviti… glede na pretekle medicinkse probleme, ki si(sta) jih imela, bi te moral ginekolog seznaniti s t.i. zanositvenim načrtom in kaj te vse od preiskav čaka. Meni je dr. Vlaisavljevič na prvem obisku z možem narisal, oziroma napisal kako in kaj se bomo zadeve lotili skupaj, kakšne preiskave in kaj vse me (naju) čaka… ne pa da ti še reče, da te pusti čakati še 1 leto!!!
Je pa odlično, da gre mož s teboj, po petku boš videla kako bo…
vso srečo
nika