Pozdravljeni sotrpini.
Bila sem debela, depresivna, nisem si bila všeč, pa sem se pozdravila in lotila hujšanje. Zelo hitro je šlo dol, zdaj že -20 kg, glede na ITM bi morala se znebiti še 10kg. Problem? Vse visi, prej velika polna prsa, visijo, prazna, prej velika okrogla rit, zdaj prazna in viseča, prej sicer okrogel trebuh ampak trd, zdej brez trebuha in visi koža, zgornj del rok sicer debel, ampak vsaj čvst, zdaj upadle in koža visi. Spoznavam, da sem pravzaprav bila prej sexi, čeprav baročna, zdaj pa nesrečno gledam v ogledalo, spoznavam, da sem prej nekako šla v kopalke, zdaj mi ni. Kaj sem sploh hujšala? Kaj naj ? Hvala, ker ste me “poslušali”. Če ima kdo kakšen kometar bom tudi vesela.
U bistvu ne vem, kaj naj ti reče drugega, kot da te razumem… Moram priznati, da mene to tudi skrbi in nihče do sedaj še ni to tako dobro opisal kot ti – če te ta pohvala sploh kaj razveseli…
Ne vem koliko časa si hujšala in kako hitro si shujšala in koliko si stara. Od vsega tega je odvisno kaj bo s kožo. Predvsem pa kakšna je tvoja genetska podlaga…
Koža rabi nekaj časa, da se “skrči”, da se prilagodi.
Če si shujšala hitro in še ni preteklo veliko časa, če imaš dobre gene in bolj ko si mlada (to je relativno, saj veš 🙂 potem imaš dobre možnosti, da se koža še popravi. Predvsem morda jaz v tem trenutku nebi nadaljevala s hujšanjem, ampak bi nekaj časa vzdrževala in se ukvarjala s športom – večji kot bo tonus mišic, lepše bo koža nad njimi stala 🙂 Pa kvaliteten modrc med športanjem, sploh če boš kaj skakala ali tekla.
Ne vem, če sem te kaj potolažila ali spodbudila…namen je vsekakor bil tak.
Drži se!
Hujšati oziroma izgubljati kilograme in s tem obseg je modro zmerno.Ne prehitro.
Zraven hrane absolutno kombinirati šport, potenje in vaje za mišice in seveda ne smemo pozabiti na kožo ob vsem tem.
Jaz sem se mazala z oljem mareličnih pečk.
Po obrazu in vsem telesu.
Deluje zelo blagodejno.
In koža ostaja svilnata, brez strij.
Izhajaš iz stanja, v katerem si.
Kaj se da storiti?
Najprej se sprejmi takšna, kot si.
Pohvali se za vse, kar si naredila.
Vzdržuj to težo za začetek in se posveti negi kože.
Pozitivnim mislim.
Nagovarjaj svoje maščobne in ostale celice telesa.
Vzpostavi kontakt s seboj.
S svojim telesom.
Harmonijo potrebuješ.
Med notranjostjo in zunanjostjo.
In potem naprej.
Nikar ne obupuj.
Še vedno si lahko sexi in lepa.
A najprej v glavi.
Telo temu sledi.