NIHČE NE POSLUŠA…
Spoštovani!
Z zobarji imam zelo slabe izkušnje že od nekdaj,verjetno sem vedno naletela na napačne. Sedaj imam zobarco,ki mi je končno narobe popravljene zobe nekako porihtala,da imam tolikor mir. Vendar je problem en zob..sedmica desno zgoraj. letos aprila se mi je začelo,da če pod določenim kotom ugriznem skupaj z zobmi,da občutim topo bolečino,pritisk…kot da bi bil zob zelo mehek in neznansko občutljiv. če pravilno ugiznem in pazim kako se s spodnjimi zobmi dotaknem zgornjih,je OK. ko pa kdaj ponesreči malo drugače ugriznem,pa je to grozna bolečina. sem vprašala zobarco,mi ga je odprla,spet zaplombirala (menda je bilo čisto malo kariesa),pa tudi potem ni bilo nič drugače. zob je še vedno isto občutljiv,včasih zjutraj malo manj,zvečer bolj.
če pa nanj pritisnem s prstom ali močneje s ščetko,te bolečine ni. samo če z zobmi skupaj!
Lepo vas prosim za mnenje,zobarca vedno reče da je zob ok in da bo že minilo,pa ni nobenega napredka….
hvala vam!!!!
Pozdravljeni,
zobje so po izdelavi plombic lahko še dalj časa občutljivi. Včasih počakamo, da preobčutljivost mine. Sicer sama rajši v tak zob vstavim zdravilo, ki vnetje umiri in šele, ko se stanje popolnoma normalizira, zob zopet dokončno oskrbim s plombo.
Srečno.