Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Nihanje TSH

Nihanje TSH

Pozdravljeni!

Imam hashimoto ze 6 let. TSH mi kar precej niha. V nekaj mesecih skoci iz 4.8 na 1.7, potem pa spet na 3.8 (odmerek zadnjih dveh let je 75mcg Eltroxina dnevno). Tokratna vrednost TSH je malce cez 6 (tudi prejsnja leta so bila nihanja kar precejsnja). T3 in T4 sta v mejah normale.
Pocutje je v redu in nimam nobenih tezav. Ali naj odmerek kljub vsemu povisam? Sem pa kar precej sportno aktivna.
Hvala in lep pozdrav,
Ice

Spoštovani!

Tako pri zdravih osebah, kakor tudi pri bolnikih s Hashimotovim tiroiditisom vrednosti TSH nihajo. Vrednost TSH 6 me/l je nekoliko previsoka. Priporočam zvišati odmerek Eltroxina na 100 ug/dan.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Hvala za nasvet. Vem, da vrednosti TSH nihajo ampak verjetno pri ljudeh, ki jim scitnica deluje normalno, ni takih “skokov”?
Zakaj so taka nihanja pri konstantnem vnosu Eltroxina?
A lahko kar takoj preidem iz 75ug na 100 ug dnevno ali je bolje, da poskusim postopoma?
Hvala!
LP
Ice

Spoštovani!

Nihanja v koncentraciji serumskega TSH nastanejo zato, ker se ta ne izloča kontinuirano ampak v puzih. Odmerek Eltroxina lahko zvečate takoj.
LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close