Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Nihanje ščitničnih hormonov

Nihanje ščitničnih hormonov

Pozdravljeni,

od 15 leta dalje so mi postavili diagnozo hipotiroza oz. pomanjšano delovanje ščitnice. Pričela sem z jemanjem tablet Euthyrox in sicer 75ug na dan. Do sedaj nisem imela nobenih težav stara pa sem 24 let. Nedavno sem izgubila menstruacijo zamuja mi že več kot en mesec. Po odvzemu krvi so izvidi pokazali, da jemljem preveč tablet.

Zanima me ali je sploh možno, da hormoni ščitnice nihajo in da kar od enkrat potrebujem manj tablet.. Odmerek imam sedaj en dan 50ug drug dan 75ug ter kontrola čez 2 meseca. Ali je možno, da je izostanek menstruacije posledica teh težav?

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Po moji izkušnji je še kako mogoče.

Meni so pred 15 leti ugotovili premajhno delovanje ščitnice in sem ravno tako jemala Euthyrox 100 ug na dan. Čes čas sem dozo morala zmanjšati in na koncu zdravilo celo ukiniti, ker mi je ščitnica zaačela delovati normalno. Več kot 5 let potem nisem imela nikakršnih težav, niti zdravil. Pred enim letom pa je moja ščitnica popolnoma iztirila in mi začela delovati občutno preveč. Bila sem dva krat v kratkem obdobju na radiojodu, ker mi jo nikakor tudi z zdravili niso mogli umiriti.

Zdaj so mi jo uničili toliko, da spet jemljem Euthirox 75 ug. Imam pa ugotovljeno še basedovko.

Torej moje izkušnje kažejo, da je čisto mogoče nihanje hormonov.

https://www.facebook.com/actio.si

Hvala za informacije, nisem vedela, da se to lahko tako spreminja saj je bilo meni rečeno, da bom morala jesti tablete doživljensko.

Lep pozdrav!

S pravilno prehrano, ki ne vsebuje umetnega, ampak naravni jod, kot tablete, lahko v daljšem lasu spraviš ščitnico v red. Dokaz za to imam doma (oče je že 8 let na tabletah, trenutno tudi Euthyrox).

Vem za primer hipertiroze, ko so z radioaktivnim jodom povzročili hipotirozo (premalo testiranj???), zdaj pa je ženska na Euthyroxu s polno težavami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close