Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Nihanje pritiska, slabo počutje…

Nihanje pritiska, slabo počutje…

Že dober mesec imam naslednje težave:
Ob vsaki minimalni obremenitvi, mi naraste pritisk in pulz, čutim mravljince v obrazu, pričnem se tresti, čutim grozno utrujenost.
Nameril sem tudi pritisk 170/120, normalnega imam okrog 130/80.
Sem zelo bledikav in ne morem normalno funkcionirati, počutim se nenormalno slabo. Rahlo me boli vrat (ni prava bolečina, samo čuden občutek-mogoče zaradi dvo tedenskega ležanja v bolnici).
Obiskal sem zdravnika, napravili EKG in UZ srca, UZ želodca, slikali pljuča, vzeli vzorce urina zaradi nadledvične žleze,jemali kri cel teden, izključili ščitnico… Ugotovili niso nič… meni pa se stanje ni niti najmanj izboljšalo.
Je možno da me daje arterijska hipertenzija, kot pravi zdravnik? Star sem 31 let, povprečne teže in postave.

Pozdravljeni!
Opravljenih imate že kopico preiskav in bom težko po netu kar na suho ugotovil, kaj vam povzroča težave. Več nam pove pritisk v mirovanju kot neposredno po naporu. Po dolgotrajnejšem ležanju in sicer je vprašljiva splošna fizična kondicija, kljub temu, da le na osnovi opisanega tega ne morem zanesljivo trditi, ne gre izpustiti možnosti, da težave ali del njih povzroča depresija (kar se mi zdi vseeno verjetneje, kot pa nekakšni “napadi hipertenzije”)
Lep dan!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close