Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca nihanje krvnega tlaka v nosečnosti

nihanje krvnega tlaka v nosečnosti

Pozdravljen :))))

Ker se osebno poznava, si drznem uporabiti tikanje.
Pri svojih 37 letih sem tretjič noseča v 38. tednu. V zadnjem tednu sem mislila, da se me loteva preeklampsja zaradi visokega pritiska, nakar so v porodnišnici ugotovili res veliko nihanje krvnega pritiska od 119/ 64 na 170 / 107, ali pa danes zjutraj od 145/123 na 140/100 itd., itd.
Zgornji še pade na neko normalno vrednost, spodnji pa ne.
Ginekologi nimajo odgovora.
Kaj pa pravi splošna medicina? drugače s pritiskom nimam problema, je pa v vseh nosečnostih bil zelo normalen, 120/75.
kaj pa sploh pove zgornji pritisk in na kaj nakazuje spodnji pritisk?

HVALA za odgovor in lep lep lep dan:))))

LP, Damijana

Živjo!
Po pravici povedano, se z povišanim pritiskom v nosečnosti kaj dosti ne ukvarjamo, ampak prepuščamo ukrepe ginekologom, tudi zato, ker gre za druge razloge za zvišan pritisk, ki so povezani z “blagostanjem” otroka. Na splošno pa je zgornji pritisk tisti, ki je v žilah ob srčenm iztisu “sistoli”, spodnji pa med polnenjem srca v “diastoli”. Pri urejanju krvnega tlaka želimo imeti obe vrednosti v mejah normale (optimalno je do 120/80). Pri nenosečih je “nihanje” tlaka lahko tudi zaradi nepravilnega ali prepogostega merjenja. Za “nosečniški pritisk” pa boš nejzaneslivejši odgovor dobila na ginekološkem forumu.
Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close