Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca nihanja

nihanja

Spoštovani,
v mojem življenju sem imela kar precej težkih in žalostnih trenutkov. Zadnje čase opažam, da niham v svojem notranjem ravnotežju, pogosto imam dneve, ko sem labina, sesuta, prizadeta in težko rešujem probleme, sem nemirna in do drugih neprijazna, so pa dnevi, ko ne vidim vse tako črno in imam nekako dvignjeno moralo vendar jih je čedalje manj. Padam v depresije? V teh črnih dneh pogosto premišljujem o dogodkih, ki so me prizadeli in čutim dobesedno bolečino v sebi.
Po branju vašega foruma, sem se odločila za obiskovanje joge, če je le mogoče odhajam z družino v naravo, vendar mi tempo življenja te trenutke omejuje, ne morem se sproščeno sprehajati, če vem da imam še kup stvari za opraviti, dan pa se že isteka. Kaj mi svetujete?
Lep pozdrav,
Lea

Spoštovana Lea!

Vsi poznamo v življenju nihanja. Nekateri zdravniki predpišejo, če le ta trajajo skupaj 14 dni in več, zdravila proti depresiji. Zavedatii se moramo, da je tudi vedenjska terapija dovolj učinkovita. Predstavlja pa takšno reorganizacijo življenja, da si vzamete vsak dan eno uro za sebe. Pri tem razvajate svoja čutila: s poslušanjem glasbe, z občudovanjem lepih umetnin, nenazadnje tudi z okušanjem množice okusov (zelenjava, sadje) in vonjanjem prijetnih dišav. Notranjo harmonijo pa lažje dosežemo, če se posvečamo hoji, jogi, teku, plavanju. Pomembno je gibanje na sončni svetlobi. Če sledimo spremenjenemu načinu življenja, se največkrat vrnejo srečni in uravnoteženi trenutki.

Na koncu vam želim veliko sreče in zdravja v letu 2005.

Danica Rotar Pavlič

Pozdravljeni,

najprej se Vam zahvaljujem za odgovor in Vam zelim vse dobro v novem letu. Tudi sama se ze nekaj casa srecujem s takimi ‘nihanji’, ki pa so v zadnjem casu cedalje pogostejsa. Zadnje tri tedne prakticno nic ne spim, se takrat, ko zaspim, se zbudim vsa prepotena. Svetovali so mi obisk psihiatra ali kake terapije. Zanimal bi me, koliko casa se caka na obisk psihiatra? Bi lahko priporocili kako vedenjsko terapijo? Glede na to, da se ze tako dolgo ne izvlecem iz tega, bi bil smiseln obisk PHP, ko me spet prime? Hvala lepa za odgovor.

Spoštovani!

Če je na napotnici napisana beseda NUJNO, vas psihiater pregleda takoj. Če te čudežne besede ni na napotnici, potem traja čakanje na pregled v Ljubljani tudi do 6 tednov.
Menim, da se morate zaradi daljše nespečnosti, ki izčrpava vaš organizem, resnično oglasiti bodisi pri splošnem zdravniku, ki je vešč antidepresivnega zdravljenja, ali pri specialistu psihiatru. Za vedenjsko terapijo se lahko prijavite na Polikliniki v Ljubljani, izvajajo pa jo tudi zasebniki.
Z navedenim stanjem, ki vas izčrpava, se lahko sreča prav vsak človek, zato naj vas stanje dodatno ne prestraši. Čez nekaj mesecev boste ob ustreznem strokovnem vodenju lahko sporočili, da se vam je življenje vrnilo na lepše tirnice.

Lepo vas pozdravljam.

Danica Rotar Pavlič

New Report

Close