QD, zelo poznam ta sindrom. Pred dvema letoma sem imela motivacijo (družinski “praznik”) in kar ne morem verjetni, da mi je uspelo. Po tem dogodku sem spet začela po starem in kilce lezejo počasi, vendra vztrajno navzog. Žal mi je, da ne morem obrdžati pridobljenih kil, pa tako sem si bila všeč. Možgani hočejo še, roka seže in usta so polna. Potem rečem; jutri….
No takole, vse žurke smo dali skozi, jedačo in pijačo, tako, da sedaj še zadnji izgovori ne pridejo več
v poštev….
Poletje se bliža z res hitro naglico, treba se bo sleči,…. zdej mi ne pomaga več, če trebuh not tiščim :-(,. tko da, rabim vsaj -6-8kg tam nekje do konca junija, se pravi da imam 9 tednov časa, kar zadostuje za 6-8 kg…
poročam…
Danes je bilo zjutraj 76.8…
Lep začetek delovnega tedna želim.
QD
Jaz pa ne razumem, ke rvedno, če sem šla hujšat in sem zdravo jedla in se gibala, sem vedno shujšala. Itak, če sem se pa pregrešila, pa seveda nisem. pa nič ni hudega, če se kdaj, samo ne da se vsak dan.
Pommojem se ni treba vsemu takoj odpovedat, pa ni treba takoj vsak dan 2 uri trenirat. To bi vsakemu voljo pobralo in vsa čast kdor zdrži dlje od 14 dni. Počasi in postopoma in treba je vedet, da kile ne bodo šle dol v 14 dneh.
Po mojem se preveč obremenjujete s tem, zato ej tako. Treba je uživat življenje in najdeš šport, ki te veseli. Mislite, da je meni npr. tek bil vedno užitek? Tud slučajno ne…
No, pa še to – kdaj sem jaz pravzaprav začela uživat v teku. Ko sem si kupila Polar pred cca 10 leti. Oziroma sem si ga prisvojila od očeta :DD Ga je želel nazaj, sam je moj od takrat… Ob nadzorovanem srčnem utripu mi ej bilo veliko lažje napredovat in vidiš, da ni nič narobe, če se ustaviš. Potem pa že povečuješ čas postopoma.
22. – sorry za pozen odgovor.
Ko se obrnem nazaj mi pravzaprav ni čisto jasno kako mi je uspelo toliko shujšati. Pozno zvečer nič ne jem, ker hodim zgodaj spat – spim cca. 7-8 ur na noč. Res je, da sem nehala na kavice in kakšno pivo v lokale hoditi, tudi na kosilu in večerji v gostilni nisem bila že kakšega pol leta. Bolj kontrolirano se sladkam in ne jem dokler je kaj pred menoj.
Še bolj sem začela nase gledati. Včasih mi je bilo vseeno, če smo šli s kolegi na pizzo, ki smo jo poplaknili s pivom. Ali pa če smo žurali in sem spala samo 3 ure. Ali če sem v enem večeru na žurki skurila škatlo cigaret. Zdaj se mi to zdi nasilje nad mojim telesom.
Ja, plačaš pa davek na tak stil življenja – prej kolegi nenadoma postanejo tujci. Čudaška in nelogična se jim zdi tako velika sprememba. Pa greš z njimi na pijačo 1 x ali 2 x, zbijajo šale na tvoj račun kako za vraga si tako fin, da si nehal piti in kaditi in tako zdravo živiš. Pa se ti enostavno potem ne ljubi več poslušati kako se norca iz tebe delajo. In odnosi se ohladijo, verjemi mi, močno se ohladijo.
ej, super dobra novica…..
Prejšnji teden je padla kocka in drži… Nisem še jedla sladkega..
Takole je bilo: prijateljica mi začne govoriti o neki zanimivi ženski, da je bila na Vid in Pero šhow, nenavadno ime,… grem malo googlat Savina Atai… gledam posnetke, njeno pisanje…. prvič slišala zanjo.. se mi je zdela kot angel, lepa, postavna….
In OK. kupim knjigo, Dieta popolna desetka in neka obrazna joga,….
ZAčnem brati in se mi zdi, da mi rastejo ušesa kot oslu,,…. vedno sem bila proti vsakršnim komercialnim foram, in jaz grem kupit knjigo in berem, da lahko za malico pojem nekaj bučnih semen… Halooooooo???
Anyway, je pa ta knjiga zelo lepo opisala v začetku, kako zelo nezdravo se prehranjujemo in procese v telesu… skratka poučno, in je zaleglo toliko, da sem rekla, res ne bom jedla svinjarije, za tistih nekaj trenutkov sladkega okusa se potem sabo počutim,….
Skratka, evo začela sem, ni mi težko, kar je najpomembejše,,, sporočim naslednji teden če bo kakšna kilca manj….
In še nekaj, res se mi zdi, da bi lahko zamenjala način prehranjevanja …
A je to spet ena moja utopija???
Sorry, ker sem tko nepovezano zmetala te besede sem, se mi mudi…
yej,.. pridna sem…..
že dober teden brez sladkarij, pa samo zdravje me je.
malce spremenila prehrano, res veliko sadja in zelenjave…. in dobrih, zdravih maščob,.. mogoče malo manj OH, pa res skoraj nič sladkorja ….
zjutraj sem imela 75.6, če pomislim, da sem se vrtela že okrog 80 je Ok, samo je pa prvič, da si nisem postavila nobenih ciljev, vsaj kar se teže tiče…
Zaenkrat sem odločena, da se bom prehranjevala zdravo in ne bom vnašala slabe hrane vase….
moram samo še nekaj poštudirati okrog športa…
no upam, da bo tale smer držala life time 🙂
Samo hudič pa je, ker otroci niso navdušeni nad mojimi novi izumi na jedilni mizi …. tako, da se samo bojim, da bom kmalu obupala, ker se mi ne ljubi kuhat dvojno….
let’s see…
pozdravček vsem
QD
Queen Deborach – ne rabiš dvojno kuhati in ne vem kakšne revolucije v kuhinji zganjati. Pomisli tudi, a boš zdržala na veke vekov tako kuhati. Iz lastnih izkušenj ti povem, da se bodo ostali družinski člani uprli. Kadar jim pa tudi jaz kaj bolj zdravega podtaknem – če se kakšen zmrduje lepo razložim, da ga pač ne bo konec, če občasno tudi kaj takega vase spravi in najdem kup argumentov zakaj je tak obrok zdrav – tista zgodba okoli vlaknin v zelenjavi in boljši prebavi (še) vedno “vžge” čeprav jo poznajo že na pamet. Res pa gledam, da potem jih potem zvečer malo pocrkljam s kakšno za moje pojme nezdravo hrano ( toast, topli kruhki, hrenovka…), ki jo imajo bolj radi.
SKRATKA – ne mislim pameti soliti, ker si v tem času ziher že doktorat iz zdravega prehranjevanja izdelala:
Enkrat si vzemi čas in kontroliraj koliko poješ spotoma, ko kuhaš. Saj veš ena žlica ko probaš, če je dovolj slano. Ker ni dovolj slano še malo posoliš in čez 5 minut spet probaš…. ko z grozo ugotoviš, da manjka popra… Zgodba se lahko ponavlja v nedogled in dejansko lahko že pred kosilom poješ zajetno količino hrane.
Lahko ješ vse kar je na mizi samo porcije zmanjšaj na velikost malega ( desertnega) krožnika. Saj veš kako to gre, mesa v velikosti dlani + en krompir poljubno pripravljen ali pa 1/2 krožnika testenin ( cca. 100g) z 1 dl poljubne polivke…No ja, tako ostane še 1/2 malega krožnika namenjenega zelenjavi, ki pa si jo lahko privoščiš v poljubnih količinah.
Zdaj naj bi bil čas piknikov. Jej meso, zelenjavo, gobe… – kruh glej raje od daleč ali ga pojej samo 1 košček. Pij navadno vodo…Piškot ali dva ne bosta škodila, prav tako en košček biskvita, ali kepica sladoleda z malo sladke smetane. Si pač na pikniku in se moraš malo tudi sprostiti – pa prav nihče ne bo niti pogruntal, da si na dieti.
Če boš med obroki lačna za malico posezi po svežem sadju, zelenjavi ali oreščki.
Kruh in sladkarije v omejenih količinah jej raje dopoldan oz. zgodaj popoldan. Po 16.00 uri pa se jim raje izogibaj.
Roke proč od gaziranih pijač, alkohola in sokov, ki jih kupiš v trgovini. Skrite, prazne, brezvezne kalorije….Namesto kapučina pij raje črno kavo ( malo pomaga tudi pri prebavi) – lahko tudi z malo mleka.
Ne verjamem, da sem napisala kaj novega.
Verjamem pa, da ti bo enkrat KONČNO uspelo.
če koga zanima hujšanje naj piše na mail
[email protected]
cencha, zelo si prijazna z nasveti, vse ti dam prav..
Samo haloooo…
Roke proč od gaziranih pijač, alkohola in sokov kaaaj??
teranu se uprem, pa če mam kuj 90 kil :-)…
ni pa kupljen v trgovini -a to potem velja????
sokovi, gazirane pijače ni problema ne pijem…
Sem šla nazaj prebrat.. shujšala si na 53 iz 68, to je pa veliko, ker so res tiste zadnje kile – te je težko dol spravit….
Jaz si želim tistih 68, ki sem jih vedno imela… čeprav sem velika 173,174 vem da 64, kar bi bilo zame idealka ne bom nikoli imela, po moje mi niti ne bi pasalo, v obraz bi bila čisto upadla….
se pa moram pohvaltit, sem še akr pridna, pa v bistvu ne hujšam, samo določene stvari (nezdrave) sem umaknila z jedilnika…. res upam, da mi rata iti počas nazaj na mojo težo.. tja nekje do konca poletja, ker ne bom šla zdej neki na ornk, pa hitro….
lp
QD
Hojla, jaz sem še tu, o nadji pa mislim, da ni ne duha ne sluha.
OK, jaz sem ostala približno tam, do koder sem prišla pred dobrimi tremi leti, torej na – 20 kg. No, sicer ni čisto res, ker sem se vmes zapustila in nazaj pridobila mislim da celo 16 kg, potem pa sem vse to spet klatila dol. Vrtim se trenutno nekje okrog 83 – 85 kg, enkrat več drugič manj. Jezna sem nase, ker nižje od 79 ni šlo, a še vedno vztrajam in se pobiram po mnogih padcih. Je pa res, da se mi je življenje od takrat precej spremenilo in so možnosti za uspeh mnogo manjše kot prej, zato pa je izziv toliko večji.
Nič pretirano novega torej, ampak te še vedno rada preberem in ti vsaj v mislih stojim ob strani.
Lp
oj, lenka 01
super da si še tu,..
tele kile,res, … če bi se človek lahko enkrat nehal obremnejvati in se sprejel kakršen je,… samo problem je, ker nekje v sebi veš, da to nisi ti,… pa v napoto je… imam pa dve obilni, zelo obilni znanki, ki se popolnoma nič ne obremnjujeta in jima ne pade na misel, da bi hušali, čeprav ima ena grozne težave s srcem in hrbtenico, ampak tudi pod razno noče slišati, da bi bilo lahko to povezano s telesno težo, nikakor,…
kaj pa vem, jaz vem samo to, da sem se pri 68 kg bistveno bolje počutila,… zdej sem ap skoz zmatrana, brez energije,….
no bom poročala o napredku,….
lp
QD
se še kar držim zdravega prehranjevanja, čeprav mi kile ne grejo nič dol…
pa se zaenkrat niti ne obremenjujem, ker želim prvenstveno zamenjati način prehranjevanja,.. bolj zdravo,…
zjutraj jih imam 76. še kakšen teden počakam, potem bom pa še malo razmislila o količini zaužite hrane….
z gibanjem mi pa ne gre in ne gre, pa že 14 dni sem ful utrujena, zvečer ob 9 sem čist koma.. spat hodim ob 10, spim do 7…. pa še non stop bi spala….
QD
Oj Queen Deborach
nekak sva istih mer – in … tudi tvoji scenariji so mi znani
– ne obupat – sej vidiš več nas je takih.
Svetovala bi ti (iz lastnih izkušenj) – ko npr. ni bilo energije za gibanje in tako tudi nisem gibala nič skoraj 2 leti -sem ugotovila, da rabi telo manj hrane, ker je pač ne porablja dodatno z gibanjem – probala sem pazit, da sem čim-manj se basala, če pa že z kakimi “manj-kaloričnimi” živili
Ja – sem pa tudi jaz šla iz 68 na 74, zdaj pa ponovno klestim – tokrat tudi z gibanjem. Itak, če pa ni gibanja, pa z manj hrane, ker je telo itak ne rabi – psiha pa ? :S
kile?? 76-77 še kar, nič ni z zdravo prehrano, jaz moram za hujšat stradat, drugače ne gre…
kaj pa vem, nimam več nobene volje, energije,..
začela sem malo spreminjat hrano in kaj se zgodi? mož je padel iz 85 na 82. je čisto posušen,
pa skoz neki športa,… prav na živce mi gre. poln energije, vesel, …
jaz pa kot en kup nesreče….