Najdi forum

nič ni z mano

malce so te pobožali po glavici moji predhodniki, te potolažili in dobila si duševni mir za nekaj časa …
pod to moram še sama malce dodati 🙂
torej s svojimi jo-jo dietami si na več kot odlični poti, da si uničiš metabilizem in postaneš še ena v nizu debelih žensk, ki celo življenje samo stokajo, kako ni nič iz njih …

imaš dve možnosti … eno je napisala nasmejana, pozabi na diete, sprijazni se s svojimi kilami in nehaj obremenjevati sebe in druge s svojo nezmožnostjo vzeti se v roke … želeti si nekaj je premalo, potrebno si je določiti realen cilj v realnem času in trdo delati na tem … če tega ne zmoreš, kljub temu, da si že zrela ženska, je bolje stvari pustiti take kot so … ker boš v nasprotnem samo še pridelala 15 kg zraven … s telesom se ne igramo, ker se nam maščuje prej ali slej …
drugo možnost je napisal kr_edn … pozabi diete in izkoristi brezplačni fitnes v lastni hiši in moža, ki je lahko tvoj osebni trener … ženske plačujejo tudi po 400 € za tako razkošje, ki ga imaš ti pred nosom …

neodločna si pa malce te lenobica razganja … pa bi pa ne bi …

v tem času ko ti razmišljaš, ali bi shujšala teh 5 kg ali ne, nas je kar nekaj s tega foruma shujšalo 30 in več kg … nekatere od teh se intenzivno pripravljajo na maratone, druge tečemo na organiziranih 5 km tekih … torej ne govori da bi, ob tem pa se ti ne ljubi niti poštimati prehrane …
dokler nismo pripravljeni na trdo delo, nam noben welnes svetovalec in noben forum ne bo pomagal …

odločitev pa je tvoja …

Sej ne vem. ko tole berem (svoje stare poste) me popada smeh, jok in spoznanje, da z mano resnično ni nič.
v tem letu sem pridelala z vsemi shujševanlnimi kurami še 5kg. Zdaj se gibam okoli 77 in 78.
pa še vedno filozofiram, kako bom skujšala, pa delam plane, pa plakate, pa zečnem teči, pa grem 5 x tečt, pa spet nič, pa,……
Po moje sem pa zdej že zrela za psihiatra.
Prav sram me je. Sploh ko berem, kako nekatere trdo garate.
In sploh mi ni jasno, kako sem ahko pred 10 leti skujšala 10 kg. Takrat sem jih imela 63.

Nič, najbolje, da grem ven, pa si glavo v pesek zarijem.

QD

Queen samo ne obupati. Če se zavedaš svojega problema si že na pol poti, da stvar rešiš. Zato le pogumno. Moja zgodba je bila tudi taka kar nekaj let….. Potem pa preblisk in iz 143 kg prišla na 72.

Le pogumno

hja bom še jaz pristavila svoj lonček deborah ,tud jaz jih mam 172 v višino pa 40+ let ,pa k sem dobila v glavo “blackout” sem jih imela točno 130 ja kil ,pa konfekcijsko 54 ,to je bilo 2 leti nazaj ,in kaj sem naredila ,vago sem zabrisala v smeti se ne vagam sploh več ,nabavila sem si psa k ga moreš obvezno ven peljat na lulanje in kakanje ,jem večkrat na dan ,belo zamenjala za polnozrnato ,ja pa k sem se enkrat poglobila kolk cukra ma en dcl soka (11,9g -2cukrčka ki jih dobiš pri kavici ,pol pa izračunaj kolko je cukra v litru in pol soka )od takrat kamot pijem vodo kupujem pa le še donat ,v dveh letih obredla že nekaj dvatisočakov ,prej ja če bi gora prišla do mene , ja pa začela sem z 50m teka ,danes z lahkoto pretečem 15 km ,pojem tud tortico pa kremšnito ni panike tud dva kosa včasih samo tečem pa res skor vsak dan vsaj 3km vsak naslednji dan po 6 km in ob sobotah če nisem v hribih grem na daljšo progo in brez teka si sploh več ne predstavljam ,mirujem samo 16 dni ko sem na dopustu ,potem spet naprej ,ni boljšega ko pridem prepotena domov ,pes crknjem ,in skočim pod tuš ,to moraš probat ,danes sem na 44 konfekcijski imam nekje cca 85-90 kil in verjetno bom rabila še dve leti da bom prišla na tvojo težo ampak to počnem z užitkom in veseljem in predvesm hočem dokazati sebi da nekaj zmorem in letos grem na ljubljanski maraton,začela sem pa tako kot je rekla lenka ,vzela sem si svojo uro na dan in danes vsak ve da me poleti ni od 7do 8 ure pozimi od 6do 7 ,čisto enostavno samo začeti je treba ,ker je dejstvo da samo s hrano pa čeprav pravo ne boš mogla shujšat ,kupi si mp3 našopaš svojo najglasbo pa jo greš sele po 10 km čutiš da imaš noge lepo počasi nikoli ne pretiravaš kolikor ti telo dovoljuje ,tudi jaz imam kak dan krizo in komaj zmagam 3 km ampak jih pa ,odločitev je pa še vedno samo tvoja ,pa oglasi se kaj spet

QD

sem prebrala (že prej) vse tvoje poste in so mi dali močno mislit – ker tudi sama ugotavljam, da imam veelik razkorak med željami (kakšna bi želela biti) in tem kakšna sem.

In sem si zadala, da bom s pomočjo tega foruma našla energijo in skinla kar pač želim skint. Ampak ne gre.
Pa dost športam (tek, badminton, zdaj še insanity doma) tko, da redko, redko tko zabluzim, da kak teden ne migam.
Pri prehrani pazim – min. belih stvari, dost zelenjave, vlaknin … … in in seveda so pregrehe – take v katerih uživam sama in tudi z svojo družino.

Ma … prav na K* mi že gre vse – kaj vse? – to da nekih rezultatov (znižanja teže) pa ni – se stalno gibljem v območju +2 kg okoli 70 kg (na višino 170 cm). Rada bi dosegla 65 kg.

Pa … če sem realna … si pogledam globoko v srce … jih nikoli ne bom. Res je to.

In si pišem dnevnik, da se imam tudi v tem stanju kot sem, rada – ker sicer si grem na bruhanje – sem nezadovoljna s svojo pojavo (ritjo, nogami, visečimi lici… špehom) … joj kok lohk obupujem v to smer – pa mi to nuca?
Ne!
Zato sem sklenila, da bom pazila na prehrano kot do zdaj, kile vsaj držala tako da ne bodo šle gor – in gledala ljudi, ki me sprejemajo tako kot sem – torej nisem slaba, četudi imam celulit, špeh, debele noge….

Joj, sem labilna – pa naj povem, da me take noben ne pozna – dobro skrivam 🙁
Ful mi vpliva na počutje – sem slabe volje že samo z +1kg.
In spet … preusmeritev na razmišljanja zakaj sem lahko srečna – in ni malo razlogov za to … no 1 je že ta, da imam na voljo očitno dovolj hrane (zaenkrat še), medtem ko je nekaj miljonov ljudi po svetu lačnih … pa zdravje … pa …. še in še kaj
Torej je mojih teh par kg nepomembnih – gledano globalno. K* jih gleda!

In kaj se zgodi: ko odvzamem pomembnost tem kg-jem in si rečem “lahko sem srečna – SREČNA SEEEEMMM!” takrat se imam rada in vzpostavim lep odnos do svojega telesa in … posledično vanj nesem same super hranila in kg-ji gredo dol (vsaj do zdaj je bilo tako).

QD – sori za tak izpad psihe … sam, da veš, da nisi sama – LP D

Bravo donatka!!!!! Res je tako, kot praviš.

Tudi mojih sedanjih 72 kg, ni ravno idealnih na mojih 1,69 cm, ampak kar je popolno je hitro dolgočasno, pravijo 🙂

Jaz si včasih zapojem v smislu “problemi so, problemi bojo, Q… ji gleda, SEVEDA!!! 🙂

hvala za vaše poste. Vem da nisem sama, en milijon nas je ….
Oglasila se bom enkrat konec Julija, če mi uspe kakšno kilo dol dat.
Sicer sem se zarila nekam.

Lepo špehnato poletje,

Jaz grem že kamlu na morje :-(. nočna mora.

Lp
QD

hahahahaaaaaaaaaaaaaaa – moj zadnji post.
ja, sem shujšala iz 78 na 72 čez poletje.
In koliko jih imam zdaj? 78!!!!
ni rešitve.
QD

Tko, mal sem šla nazaj prebirat moje poste. Res smešno, še samam sebi s zdim zabavna.
Tko, da spet začnimo.
Kot rečeno imela že sloraj 80 kg.
No danes zjutraj 76,6.
pa gremo spet probat tja na 68. In ravno decembra.

No, pa da vidimo, a bo spet obup, alimorda uspeh=??? zakaj že?
To nedeljo zvečer moram imeti 76.
Se že zabavam.

Živjo!
Sem prebrala celotno temo… kakšno je sedaj stanje? Katera hujša?
Jaz sem še na začetku, a motivacije ne manjka 😉
Držite pesti, pa oglasite se kaj!

Sem gor pokukam ponavadi, ko iščem motivacijo… Moj naslov je ”nič ni z mano” je čisto pravi. Vmes sem spet enkrat prilezla na 72, ampak v glavnem jih imam nekje med 76-77. In ko gledam nazaj vidim, da imam tako stanje že kar 2 leti. Včasih sem začela hujšati, ko sem jih imela 73, sedaj praktično sploh ne pridem več do njih… Najbolj se zgrozim, ko kdaj vidim kakšno znanko po letu dni in se je močno zredila in se kar vidim, ko mene kdo sreča,….
Pa zakaj hudiča se ne morem sprijazniti? Ker resnično si s temi jo jo dietami delam samo škodo, tako, da me telo nalašč zafrkava nazaj…Nisem si všeč, pa konc.. Pa kako za božjo voljo se ne morem vzeti v roke in disciplinirati.. Ko pomislim, kako odločna sem sicer, odločna doma, odločna v službi, navzven me je ena sama samozavest, sicer pa ena boga revca, ki se ne more zbrcat nazaj v šport in urediti prehrano….
aaaah,…
no, če najdem motivacijo, sporočim, ..

Drugač je pa časa do poletja še dovolj :-), za mojo sanjsko postavo ….april, maj, junij,…hmm, 3 mesece, eko kilco na teden,… mmm.

TKOLE!!! EVO!!
Že stotič napovedujem vojno 8 kilam!!!!!!!! Cilj 68 za začetek.
Bom poročala.
Danes zjutraj 76.40.
QD

Ne obupat! Najdi aktivnost ki te veseli in hrano, ki jo imaš rada in je obenem zdarva! Piši dnevni na forumu, kjer dobiš nasvete in spodbudne besede! Mi smo stabo!

=============
Spletni portal za hujšanje
www.planet-diet.si

Nekaj mi ni jasno… Pišeš v to temo že dve leti in obupuješ nad svojo težo… 2 leti, pa imaš vedno več, en manj kg in si nezadovoljna s seboj.

Ali se že enkrat sprijazniš ali pa nekaj narediš. Po mojem ti iščeš izgovore…

Npr. sama nisme med suhicami, niti slučajno ne, daleč od tega. Ampak sem pa s svojo težo zadovoljna, sem si všeč. Nisem popolna. Ko sem se zredila nekaj kg in takrat nisem bila zadovoljna, sem jih pa spravila dol. Ampak sem se veliko gibala in jedla zdravo in tudi zdaj večinoma zdravo jem in se gibam, ampak ne zmanjšujem kaloričnega vnosa in ne treniram več kot je treba, zato sem na istem. Šlo je pa dol počasi, ampak zanesljivo. Od tu naprej pa nima nekega cilja, mogoče si še premislim.

Medtem, ko svakinja jamra že 10 let, pa ima vedno več kg. Dela pa stalno iste napake… Ne je, ne zajtrkuje, ne giba se, joj, to je njej težko, pa mišice jo bolijo… Ja potem pač ne bo dosegla cilja in bo vendo nezadovoljna , ko bi vsaj tih bila… Stalno je nezadovoljna s sabo in z drugimi.

Jaz mogoče imam celo več kg kot ona, oziroma nekje se mi zdi, da imam isti % maščobe kot ona. S to razlio, da je ona pa res bila prej suha. Ampak vseeno, ne ajamram. In zato, da sem shujšala, me je vse bolelo in sem skoraj izdihnila ob telovadbi, no, pa ni ti nujno… Sam dejstvo je, da s kavča se ne da hujšat… In tud ne, če nekaj ne spremeniš. Jaz uživam v hrani,v novih okusih, v tem, kar je zdravo. Pa če smo že pri tem – zgledam dosti bolje od žensk iste starosti… Zato ker se ti zdravje in zadovoljstvo vidi na obrazu.

2 leti? ne, ne ,.. tole se vleče že ene 5 let in ja, tudi sama sebe ne razumem najbolje.
Edino kar vem je, da se ne morem sprijazniti pa konc. In leta tečejo, in kile se nabirajo, in ne najdem prave motivacije, oz. volje, vem. Patetično, sploh če pomislim na tiste, ki so al ste izgubile 20 ali še več kg. In ja, izgovorov imam na zalogi do konca življenja. Vsega se zavedam, vseh svojih napak, teorijo pa poznam. O ja, to pa ja. Sicer pa na vse skupaj gledam s kančkom humorja, da ni preveč zares vse skupaj.
In tako še kar čakam, da mi bo enkrat preklopilo v glavi, da bom res drastično kaj spremenila,…
Ja, čakam, pa čakam,…. Pa vmes se malce norčujem iz te svoje patetike,.. Saj doma me tako ali tako nihče več resno ne jemljem.,,
No pa včeraj sem bila pridna, sem šla v hribe 50 min navkreber, hitro, dol pa tekla,,,,
Samo potem je bil rd, pa je padlo mal terana, pa pršuta, pa tortica,….
No bom javila konec tedna kako bi šlo.
QD

Saj, da ne boš mislila, da kaj slabega mislim sd tistim postom… V bistvu mi je za vsako tako žensko ghudo, ker sem da tako s ene moreš fjan počutit…

Amapk stvar je v razmišljanju, po mojem…

Lej.. vsi iščemo izgovore, za določene stvari… Jaz jih za pospravljanje…

Reči si, kako si ti kul, ker zdravo ješ in zdravo živiš. men tudi to pomaga.

Queen Deborach – ja, prav nasmejala sem se tvojim štorijam. Takole sem 6 let trpela. Stalno sem imela med 63-67 kg ( višina 162 cm) , vmes 2 x za 2-3 mesece shujšala na ene 58 kg…. Sanjarila, da bom imela 55 kg….. Lansko leto uspela – pristala na 53-54 kg. Vesela, jupi….
In resnično upam, da ti končno enkrat že uspe.

QD…sem ravnokar končala z branjem tvoje odisejade od 2009 leta. Lepo, da si se spet oglasila in upam, da boš zdaj stalni gost tukaj ter bomo skupaj s tabo spremljale tvoj boj… Lej, moje skromno mnenje ob vsem prebranem: tvoja težava je v tem, da bi rada hitro shujšala, a kar hitro izgubiš, tudi hitro pridobiš. Kg se ti niso nabrali v enem mesecu, zato je zmotno mišljenje, da jih boš tudi izgubila v kratkem času. Postavi si dolgoročni cilj in verjemi, da boš počasi hitreje prišla do njega, kot pa z hitrostjo.
Glej, jaz od novembra, ko sem imela 72 kg in še nekaj pri 172 cm počasi izgubljam, ampak res počasi svoje kg. Prišla sem na 67,5 kg, moj dolgoročni cilj je 62 kg. Je pa res, da se ne obremenjujem z težo, tehtanjem zjutraj in zvečer, kot počneš ti. Tako hitro izgubiš voljo, motivacijo. Tudi meni je danes tehtnica pokazala 1 kg več kot prejšnji teden in to kljub temu, da sem cel teden pridno nabirala kilometrino. Malo sem bila sicer razočarana, a motivacije še vedno nisem izgubila, saj me spodbuja dejstvo, da zdaj tehtnica ne gre več preko 68…potem, mogoče čez mesec, me bo spet spodbujalo dejstvo, da tehtnica ne bo šla preko 67…

cencha:
Prebrala sem kar nekaj tvojih postov o tem, kako si shujšala… Sama sem trenutno na približno enakem kot ti včasih (61-62 kg) in bi res rada shujšala do poroke moje najboljše prijateljice 5 kg (oz. ni nujno, da shujšam v kg, pomembnejši so mi centimetri). Namreč, trenutno imam res grozno obliko postave (kg na mojo višino 168 cm niti nimam preveč). In ja, dvakrat tedensko tek in dvakrat tedensko aerobika… Pri prehrani pazim, kolikor je le možno, moja šibka točka so še vedno sladkarije in mi kg nikakor ne gredo dol! Kako je tebi uspelo? Namreč, trenutno še povečujem športno akrtivnost (kolikor le lahko zaradi študija + poškodbe, ki me malce ovira), pa kg kar stojijo. Pri hrani jem OH zgolj za zajtrk in enkrat tedensko (ponavadi ob nedeljah) še za kosilo. Sicer pa pretežno beljakovine, za malice tudi sadje (izbiram predvsem grenivke, doma si iztisnem 100% sadne sokove) pa kg se kar stojijo, oblika telesa pa se mi zdi, da se konstantno slabša…
Aja, dobro leto in pol sem bila pristaš ločvealne diete, enkrat z njo uspešno shujšala na 56 kg in dobila zaradi ne-pazenja pri hrani, poškodbe in posledično ne-gibanja vse nazaj, vmes še kakih štirikrat poskušala z njo začet, ampak dlje kot do 30. dne nisem prišla. Sedaj pa sem sama prišla do spoznanja, da če se veliko giblješ… je skorajda nemogoče se prehranjevat ločevalno + to, da do kosila ješ samo sadje (zelenjavo) me več ne nasiti in sem ves čas zelooo tečna, potem še da med kosilom in večerjo ne sme biti malice…ta način mi trenutno sploh ne odgovarjaa več… Pa takrat, ko sem prišla do 56 kg je bila moja postava dobesedno “izsušena” (še vedno sem imela manjše obročke okrog trebuha, hočem reči, da je bila moja oblika postave res ničemur podobna), verjetno na račun tega, da sem izgubila mišice (in ne maščob), zato bi te lepo prosila, če bi bila pripravljena povedati, kako izgleda tvoj jedilnik. Kolikor se spomnim tvojih psotov je gibanje bilo ves čas omejeno bolj na to “obvezno”, vsakodnevno gibanje, tako da si očitno morala kar nekaj spremeniti na področju prehrane…

Ker sem trenutno res obupana, sem že razmišljala o tem, da bi začela delat Insanity, ampak sem ga tri dni delala pa sem bila dobesedno “mrtva” in posledično te 3 dni nisem bila sposobna nič delat, še učit ne, pa bi se še kako morala…

Moj nov začetek???
Počaaaseeeen!!!!!!!!
No edino malo več gibam, pri hrani pa še kar nobenega preskoka….
Malo več gibam?? no, 1 x na teden grem v hribe cca 1 uro v breg, joj, joj,
res sem stara mama….
Pa cel vikend žurk me čaka, jupii….

Dajdam — tvoje izkušnje so super, pri meni dvomim, da bi delovalo…. Samo moram pa reči, da sem nekako drugače začela, počasneje…..in tehtam se več 2 x na dan… samo 1x 🙁

Samo jaz še vedno kar verjamem, …..

Lep dan

QD

New Report

Close