Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk nič ne tipam

nič ne tipam

Pred enim tednom sem bila na letnem gin. pregledu. Zdravnica mi je vzela bris, rekla, da izgleda vse vredu, potem pa sem ji pokazala dojke. Malo je potipala, mi pritisnila na eno mesto na spodnji strani in vprašala, če boli, Sem rekla, če trdo pritisne, menda malo boli. Ona pa: tole mi ni všeč, nekakšna asimetrija je med dojkama. V eni dojki je otipala nekak trd rob, v drugi pa ne. in na mamografijo-nujno . skoraj me je kap. Na mamografiji sem bila že naslednji dan, zdaj čakam na izvid, ki naj bi bil v kakih 10 dneh in ne morem jesti, ne spati od skrbi. najbolj čudno je pa to, da jaz popolnoma nič ne otipam. Vsak dan si panična otipavam prsi, postebej tisti del, da me zdaj že res boli, ampak nobene zatrdline ne otipam. Prej še nikoli nisem bila na mamografiji, stara sem 46 let. Menstruacije imam še do dneva točne. Na pregledu sem bila 10 dni po menstruaciji.
Ali mislite, da se je zdravnica v naglici lahko zmotila? Recite da.

Ker vas ne morem otipati, sama žal ne morem podati mnenja o tem. Seveda popolnoma razumem vašo zaskrbljenost, vendar bi vam svetovala da se na vašem mestu ne vznemirjate preveč – dokler ne boste imela tehtnega razloga za to.
V praksi nas otip lahko tudi velikokrat prevara in upajva, da bo tudi v vašem primeru temu tako.
Ko boste vedela kaj več o mamografskem izvidu, se lahko ponovno oglasite.
Priporočam tudi metodo BreastScan, ki jo po 35 letu opravljamo enkrat letno.

V upanju na najboljše vas pozdravljam,

New Report

Close