Najdi forum

Skupaj dobra 3 leta oba proti 50…jaz od prej otroke on jih nima.Moti me njegov hladen odnos do mene v postelji vsak na svoj konec …ni objema…poljuba..sex 2 krat na leto.Minilo me je vse ….zdaj sem tudi jaz hladna do njega.Je sploh kakšna rešitev?

Spoštovani,

pravite da vas moti partnerjev hladen odnos, da ni dotikov, poljubov, intimnosti in da ste sedaj tudi vi postali hladni. Nič ne vemo o tem, če obstaja kakšen razlog za to, da se je partner začel oddaljevati od vas, kdaj se je to začelo dogajati, kaj na drugi strani moti njega in kaj vam želi on sporočiti z umikanjem.

Predlagam iskren in spoštljiv pogovor z vašim partnerjem, kjer mu lahko poveste, da vam tak odnos kot ga imata trenutno ni v redu, da vas moti da nista čustveno in intimno povezana, da se ne dotikata, poljubljata in ne sexata. Lahko se pogovarjata v smeri, če se imata oba še vedno rada in si oba želita preživeti starost skupaj, ali si kdo od vaju tega ne želi več, ali še lahko poiščeta nek skupen jezik. Tudi zakaj se je začel partner umikati, kaj je njega tako motilo, zakaj tega ni uspel izraziti ali se morda težko spusti v konflikt in se je namesto, da bi izrazil kaj njega moti, začel umikati.

Če bosta ugotovila, da si želita ostati skupaj, lahko sama raziskujeta, kako bi lahko izboljšala vajin odnos in čustveno povezanost, pri čemer si lahko pomagata s knjigo 5 jezikov ljubezni, ali pa v okviru individualne ali partnerske terapije, kjer vas bo terapevt spremljal na tej poti. V okviru terapije se lahko naučita pomembne veščine upravljanja s konflikti, ki je potrebna za uspešen in uravnotežen partnerski odnos, tudi kako znat drug drugega poslušat in slišat in kako izraziti jezo na ustrezen način.

Lahko se odločita in pustita vse tako kot je in živita naprej s takim odnosom in tolerirata nezadovoljstvo. Če ugotovita, da so težave prevelike ali da si kdo od vaju ne želi ostati v odnosu, potem se lahko začneta dogovarjati o nadaljnjih korakih glede razhoda.

Lep pozdrav,
Nastja Dolinar

mag. Nastja Dolinar, specializantka psihoterapije | 041 455 272 | info@nastjadolinar.si | nastjadolinar.si

New Report

Close