Ni mi všeč ker moram pošiljat telegrame ob rojstvu
Haha, prav hecno. Meni pa so tisti telegrami s pliškoti prav super stvar in sem bila vsakega vesela.[/quote]
Ja, jaz sem bila tudi zelo, zelo vesela vsakega telegrama. In zelo sem si zapomnila, da mi edino svakinja ni ne čestitala, ne poslala, ne dala darila.[/quote]
Jaz imam 3 otroke, pa sem bila tudi zelo vesela vsakega telegrama, ki sem ga dobila v porodnišnico, in jih ima vse shranjene, od vsakega otroka v svoji darilni vrečki – res lep spomin.
In kako se počuti mamica, ki je rodila in dobila v 3 sek napisan SMS, ki ji niti toliko nisi vredna, da bi jo poklicala in ročno napisala eno vizitko, če si že tko škrt, da ne moreš poslati telegrama????
Jaz vem, kako bi se počutila in tudi vem, kako bi se do take ignor babe obnašala. Jaz VEDNO pošljem telegram. Če gre za daljnjega, potem brez darila, drugače pa z darilom.
In VSE telegrame od mojih rojstev imam spravljene v lepi škatli. In tudi vem, katera je bila taka škrtica, da ji je bilo škoda mi podarit nekaj pozornosti.
Zakaj pa pošiljaš, če ti je težko? Saj bi bila navadna voščilnica dovolj, ali pa magari klic, SMS, važno, da je iz srca. Tako pa zapraviš 20€ po katerih se ti kolca, pa še zlagano je.
Sama sem bila telegramov vesela, vse sem shranila in jih bodo otroci kasneje lahko imeli za spomin. Tudi pošiljam jih še vedno – res dobrim prijateljicam in sorodnicam. Ostale čestitke pa gredo preko telefona in kasneje v živo.
LP
Če težko plačaš telegram z darilcem, pošlji osebno napisano čestitko kar na dom. Danes so ženske zelo hitro iz porodnišnice in ni nič čudno, če dobijo voščilnico domov. Tako lepe vizitke prodajajo, da prekašajo telegrame. Pa tudi voščilo napisano na roko je dosti bolj osebno in prisrčno. Vsekakor pa čestitka mora biti! Pa ne tisti SMS, to ni primerno.
Še moja misel o hranjenju teh čestitk. Skrbno hranim vse čestitke, ki sem jih prejela ob rojstvu otroka pa je od tega že dolgo. Tudi zapestnico dojenčka s številko, posušeno rožico iz šopka, ki mi ga je poslal mož, takrat smo cvetje še lahko imele v sobah..To so pač nepozabni spomini in ne razumem kako lahko kdo take čestitke vrže v koš.
Jaz pa pošiljam vedno telegrame za najbližje. Sama sem jih veliko prejela in sem se vsakega razveselila. Problem je, ker zaradi raznih viroz ne smeš obiskovat dojenčkov nekaj časa, in čez pol leta ni več tako euforično, ko prineseš darilo. Zato pa rada takoj pošljem in potem pač ko grem na obisk še kaj prinesem. Zdaj je res tako velike izbira. Saj ni le pošta. Nikoli ne naročim pri pošti, ker je draga in nič pametnega nima. Pošta je že dolgo pase.
SMS-i so mi šli pa na živce, ker se ti jih 20 vsuje, pa pol sploh ne veš komu si se zahvalil in komu ne,… No moje mnenje.
In kako se počuti mamica, ki je rodila mamica se počuti super in dobila v 3 sek napisan SMS, ki ji niti toliko nisi vredna, da bi jo poklicala nekateri vemo,da ima novopečena mamica veliko dela z dojenčkom ima svojo družino okrog sebe in želi počivati in ne viseti cel dan na telefonu ,da ji čestitajo :) in ročno napisala eno vizitko, če si že tko škrt, da ne moreš poslati telegrama???? VELIKO nas ve,da je hinavščina povsod,tudi pri tebi,zato veliko nas ne mara nekih voščilnic in ne vem še kaj . Rajši vidimo ,da s ečez kakšen mesec oglasijo pri nas doma in uživajo tako kot mi brez da bi trošili denar,saj ne raste na drevesu in je treba tudi preživet iz meseca v mesec
Jaz vem, kako bi se počutila in tudi vem, kako bi se do take ignor babe obnašala. sama menim,da je veliko tvojih prijateljic tebe dalo na ignor ,zato pa si zagrenjena Jaz VEDNO pošljem telegram. Če gre za daljnjega, potem brez darila, drugače pa z darilom. lepo zate
In VSE telegrame od mojih rojstev imam spravljene v lepi škatli. In tudi vem, katera je bila taka škrtica, da ji je bilo škoda mi podarit nekaj pozornosti.[/quote]
Imaš veliko problemov v večini sama s sabo ,upam,da ti bo kdo podaril brezplačnega psihiatra