Ni mi všeč ker moram pošiljat telegrame ob rojstvu
Prijateljice in znanke kar naprej rojevajo. Jaz pa neprestano visim na pošti in za vsak telegram zapravim 20 eur. Potem pa nesem darilo še, ko gremo pogledat malčka.
Zase in za svoje življenjske potrebe mi manjka denarja, zato me tole teži. Ne morem pa da ne bi poslala, čeprav se mi zdi nepotrebna potrata. Ampak nekje bo treba narediti črto.
Kako je s tem pri vas? Ali ste bile začudene če od koga niste prejele telegrama? Od koga pravzaprav pričakujete telegram?
Ne obremenjuj se s telegrami, jaz sem dvakrat rodila in mi tisti telegrami niso baš neki pomenili,..ljudje, ki so mi blizu, so mi itak čestitali prek telefona ali kasneje osebno, vsi ostali pa pač,…so ali pa tudi niso, se sploh nisem s tem nikoli ukvarjala,…sej niti časa nisem imela!
Če ti pa kdo zameri, ker ne pošlješ telegrama, je pa to njegov problem,…če pošlješ sms in čestitaš je čisto dovolj. In my opinion,…
Saj ni treba vsaki pošiljat telegrama, samo res dobri prijateljici. Ali pa žlahti, s katero si v dobrih odnosih. Tako kot si rekla, itak greš potem še dojenčka pogledat in takrat prineseš darilo. Lahko pa pošlješ telegram, sedaj imajo menda že vse živo, na obisk pa prideš z bolj skromnim darilcem, saj si itak že “taglavnega” dala.
Pošlji le SMS, ali pa še to ne, ker ne marajo preveč mobijev v porodnišnicah.
Jaz sem dobila telegrame le od žlahte, službe, najboljše prijateljice, ostale prijateljice so prišle potem na obisk domov, kasneje.
LP
No … ajd … pri prvemu so bili tudi meni luštkani tisti mali pliškoti, ki so prišli zraven … no, vsaj za en cajt. Pri ta drugih (dvojčki) pa sem dobila ene 5 dvojnih telegramov z unimi maksi piškoti, ki so se potem samo zadevali tam v sobi in jih nobeden od ta malih še povohal ni v treh letih kar so na svetu. :))))
Jaz sem pa poslala voščilnico prijateljici na dom, ter ji čez nekaj dni po mailu poslala sporočilo da ko se bosta aklimatizirala naj mi sporoči da pridemo dojenčka pogledat, pa ni bilo nobenega povratnega maila, niti zahvale za poslano voščilnico. Očitno ni bila vredna zahvale, ker je stala samo en euro.
Od takrat se nisva slišali, je pa tega zdaj že okoli 7 mesecev. Sem bila razočarana, zdaj pa mi dol visi. Toliko….
Pa saj ne rabim zraven prilagat nobenega darila. Sam telegram pa ni tako drag. Ne vem, no. Meni so telegrami veliko pomenili, posebno če druge dobivajo in kar naprej kličejo njihove priimke, tvojega pa ne.
Jaz vedno pošljem telegram, pa je moja plača zelo nizka. Ampak za darila in voščila si vedno vzamem. Pač, kakor imate prioritete. Ene imajo pa za čike…
Men so bili tud všeč telegrami. Sploh sem bila vesela telegrama in rdečega kužata, ki mi ga je poslala celo moja učiteljica iz srednje šole s katero sva ostale v stiku. In še danes ga sin ima in je zelo lep in ohranjen.
Tudi sama pošljem telegram – vendar samo dobrim prijateljicam in žlahti. Ostalim ne. Ja in vedno izberem zraven kakšno darilo. Je pa res čudno če dobiš pet ta velikih pikapolonic:):), samo jaz nisem dobila niti ene enake stvari. Sploh tisti krokodilček je zelo lušten. Pa boni za Baby center, Cd z uspavankami, skratka veliko je daril, ki so več kot uporabna.
In nikoli mi ni žal poslati telegram. Če ne bi šlo finančno, bi pa nesla v porodnišnico čestitko, jo izročila sestri v porodnišnici in prosila komu jo naj osebno predajo. Tudi to sem že naredila. Pa ni bilo nobenih težav- seveda sem povedala, naj porodnico en motijo, samo oddajo in povejo, da jo lepo pozdravljam. Vse so bile do sedaj še vesele, da so dobile pozdrave ali darilo.