(ne)zrelost
Ma, sam hudič ne ve.
Izgledala je totalno isto. Nekateri, ki se spoznajo bolj na tehnične pravilnike, so trdili, da so razlike, a le-te lahko opravičiš, da so jo mogoče malo predelali, da je bolj primerna za vožnjo v hrib. Tako da, ja in ne. Te govorice, da je bila od BAR-a, od Hilla, čeprav ni nikoli vozil za BAR, so po moje malo za propagando.
Recimo takole; četudi ni bila prav F1, vozila ki bi mu bilo bližje, v Sloveniji nismo še videli “na delu”. To pa je tudi nekaj. Dasiravno, je lani isti voznik, z “samo” F3000, vozil 6 sekund bolje, in drži rekord steze.
Moje mnenje je, da je glede na stezo, konfiguracijo terena, stanje asfalta, težko bistveno hitreje peljat. Tudi če bi prišli s pravo F1, denimo Schumi ali Montoya, bi ne izboljšali rekorda, ker so vajeni voziti takorekoč “po ravnem”, z vnaprej naštudiranimi ovinki, zeleno travico ob strani, peščenimi izteki, zaščitnimi gumami, ipd..Njihovi bivalniki so pravi gradovi, s klimami, extra kuharji ipd.
Poleg tega so fino preplačani, lepotice nosijo sončnike za njimi in nič se ne upajo izjavit brez predstavnika za tisk.
Ti fantje pa pridejo s kombiji, v njih spijo, jedo, šraufajo, ljudje si lahko te železne pošasti čisto od blizu ogledajo, lezejo v bokse. Drugi dan pa vozijo po navadni cesti, med smrekami in bori in zidovi, samo za lasten “gušt”, prestiž in ceneni pokal. A so verjetno srečnejši, in publika zna to ceniti. Moje mnenje pač. Sašo.
Pozdravljen!
Ne vem zakaj si si nadel ime okregajte me!, vsi lahko vpijejo kolikor hočejo, zaleglo ne bo nič. Lepo je ker si napisal sceno, ki je kot iz kakšne limonade (mehiške)…. Po moje bi bilo najbolje, da se umakneš iz scene, prevrtiš ves film iz tvojih avantur, dobro premisliš kaj bi sploh rad in kako bi rad živel. Če ti ustreza življenje, ki ga živiš sedaj, živi tako naprej. Zakaj bi se moril če pa ženske vedo v kaj se spuščajo z tabo. Očitno jim ne prija toliko sex koliko jim prijajo tvoji Ž.R. in T.R.. Vsi niso takšni jih pa je zelo zelo veliko, ki se ozirajo na to kako finančno je situiran partner/ka. Tudi moje finančno stanje je zelo dobro, pa odlična kariera vendar človek včasih pomiski kaj pa……. če je vmes denar. Kaj pa če me ima samo zaradi premoženja? In izkaže se, da je v veliki večini res. Zato če ti ustreza takšno življenje zajemi ga z VELIKO žlico, toda nikoli ne pozabi za tvoj sonček ( sinčka), samo on ti bo izkazal nejiskrenejšo ljubezen.
Želim ti veliko sreče poslovnih uspehov in iskrene ljubezni!
Lepo pozdravljen!
Kljub temu, da sem z zanimanjem čital tvoj življenjepis zadnjih nekaj let, se nisem mislil javiti, pa sem si premislil. Ne bom predolg, čeprav bi lahko bil, saj sem sam šel skozi popolnoma enak predor življenja, praktično v vseh točkah, ki jih opisuješ, le da sem živel s shizofrenično ženo, ki me je v trenutkih izgube kontrole bila sposobna ubiti in se tudi v marsičem strinjam s tabo, razen v tem tvojem prepričanju, da želiš največ narediti zasvojega sina. V tem primeru sta namreč rešitvi le dve:
1. ostati pri svoji partnerki in vse druge pustiti
2. brezpogojno oditi in se pri drugi partnerki držati točke 1 in maksimalno dobro skrbeti za sina.
Sin namreč ne bo imel prave predstave, kako mora izgledati lep spoštujoč družinski odnos, če mu boš ti vzornik s takim obnašanjem kot ga opisuješ.
Drugi stavek, citiram: Če ne bi bilo sina ,… sem namreč tudi jaz dolgih sedem let ponavljal, nato pa dal piko na i in … odšel ter začel na novo živeti, sin pa je medtem star že 11 let in največja sreča in veselje mi je, ko vidim, da začenja razumeti situacijo in da vem, da mu bom vedno lahko pogledal v oči in mu rekel: Dragi sin, jaz sem za tebe, kakorkoli težko ti je pač bilo, naredil največ, kar se je narediti dalo.Enako želim tudi tebi.
Razen sinu, ki si edini ni mogel izbrati oceta, nisi nikomur dolzan nicesar.
Ce ljudje vstopajo v zveze, ki zanje niso primerne, ne morejo partnerja kriviti za svojo nesreco. Neodvisni in mocni ljudje potrebujejo neodvisne in mocne partnerje, sicer je v zvezi ena stran vedno inferiorna, primorana sklepati kompromise in trpeti. Ce v necem ni prihodnosti, potem tega nima smisla umetno ohranjati pri zivljenju.
Tomaz
veš, sploh ne čutim nobene potrebe, da bi te okregala. ima pa me, da bi jih pošteno napela tistim tvojim dvem, ja,kaj pa se gresta. saj manipulirata s tabo po taktiki korenček na palci. malo boje pa vse spet po starem. otrok, ti zelo veliko pomeni in uživaš z njim pa bi ga rada imela tudi druga. neverjetno ?!!
ker pa bi želel spremeniti svoje življenje bi rekla, da spremembe z eno ali drugo ne boš dosegel, ker si že vpet v to rutino. bo že morala priti tretja. svetujem ti, da malo pogledaš na forum ZAKAJ STE …, in nekaj odgovorov, ter se tako sam sebe vprašaš zakaj bi pa ti bil s to osebo. vendar ne išči “na silo “, ker se ti bo zdelo, da ji boš lastnosti pripisal ali prilagodil. želim pa ti, da jo najdeš čimprej, da boš čustva dajal tudi drugim in ne samo tvojemu sončku – sinu.
lp
Nezrel vsekakor si, a človek zori počasi. Takih kot ti je ogromno in so čisto simpatični ljudje. Dokler si zadovoljen, najbrž ni potrebe, da nekaj ukreneš sam s seboj. Ker tu ne gre ne za bivšo, ne za sedanjo, pač pa gre zate. Koliko se poznaš? Veš, da imaš rad svojega sina in si razpet med dve ženski. Zakaj ti to dopuščata, to je njun problem. Ti pa moraš ugotoviti, kaj v resnici želiš ti. Čez čas ti stvari, take kot so zdaj, ne bodo več dovolj. In takrat se začne zorenje…Bodi iskren do sebe in ubogaj srce. Dober očka pa ostani še naprej, s katerokoli žensko si boš nekoč ŽELEL ustvariti pravi dom.
lp 🙂
zresni se!tako zelo ljubis sineka,pa tako zelo mu skodujes,ljubico pusti in se veliko pogovarjaj z partnerko,ce imas res tako zelo rad sineka,pojdi k druzini,ali pa si mogoce zelis da bi bil tvoj sinek tudi tak kot ti….sinovi se dostikrat obnasajo kot ocetje,saj bi ti kar najraj rekel da si kreten ker zanemarjas otroka ki ga imas tako zelooooo rad in ne izgovarjaj se na diagnoze izpred 10-tih let
Ne morem verjeti, da se na svetu dogajajo take stvari!Pa kaj potem če imaš rad svojega sina!Ali to pomeni, da se potem lahko do svojih dveh žensk obnašaš kot do smeti?Pišeš tako, kot da je ljubezen, ki jo tvoj sin dobi od tebe edina stvar ki jo ti premoreš.”Ženska naj skrbi za družino in zamiži ko bom imel ljubico!” Ti nisi normalen.Res si čustven invalid, ampak zraven pa še en navaden omejenec, ki spada med kakšna primitivna ljudstva, v katerih so družine urejene tako kot pri tebi! Če bi se tej tvoji svinjariji, ki si jo ustvaril sploh lahko reče družina. Kdaj pa kdaj pomisli tudi na druge ljudi in ne glej samo na svojo rit. Pomisli na sina, ki se bo kot odrasel človek zgledoval po svojem očetu. Ali mu res želiš takšno življenje?!
Vaše pismo je popolno.Upam, da boste s tem nadaljevali. kajti sam si tega nebi upal, da na koncu nebi ostal sam. Temu se reče, da nikoli niste bili sami, vedno se vse vrti okoli Vas, torej pravi mamin sinček. Mislim, da začaranega kroga ne bo konec do vaših 60. let. Želim le, da bi do konca uživali.
Vaše pismo je popolno.Upam, da boste s tem nadaljevali. kajti sam si tega nebi upal, da na koncu nebi ostal sam. Temu se reče, da nikoli niste bili sami, vedno se vse vrti okoli Vas, torej pravi mamin sinček. Mislim, da začaranega kroga ne bo konec do vaših 60. let. Želim le, da bi do konca uživali.
Ne vem,ali se iz vseh, ki berejo va klic na pomoč norčujete, ali pa ste zelo, zelo potrebni pomoči in ste nevede sam vpijoči v pučavi, ki ne ve v katero smer naj gre.
Ko boste svoje ivljenje vzeli v svoje roke in odgovorno ravnali z njim, nihče na tem svetu ne bo več kriv za vae crkljanje pri “mamicah”, ki nadomečajo vao, s katero e zdaleč niste razčistili zamer.
Va sinček, pa ste vi sam, saj ga izrabljate, da se skozi “rtvovanje” zanj poveličujete in se ga oklepate, kot edine reilne bilke.
Pri estih letih mora igrati teko vlogo vaega očeta in reitelja, ker vi niste sposobni biti oče. Ste e sam otrok.
V sinu boleče ičete del sebe, ki ste ga izgubili v vrtincu vaega otrotva.
Karkoli je bilo, ni več. Karkoli je, za to odgovarjate, kot odrasel moki.
Vi sami ste si izbrali pot po kateri hodite. Na tej poti se učite in se ne naučite, prav tako vae partnerke.
Ko boste spoznali SAMOSPOTOVANJE, ko ga boste lahko iveli in z njim delovali, bo v vaem ivljenju zavladal red in mir.
KDOR TRKA SE MU ODPRE, KDOR IČE, TA NAJDE.
ojej…tebi gre pa res bedno a?zj sm razmišlala,da bi jz mela takga fotra?o bed,pomoje ga lastoročno proglasim za mrtvega…raje bi govorila,da je kakšen ubit vojni heroj…pol bi vsaj nakladala ko je biv dobr oh in sploh…
veš ka je…meni je vseeno zate,pa za tvoje ljubice-k mimogrede sploh niso tako pametne,če so s tabo navkljub drugim…no ja verjetno jim kronično primankuje seksa!sam bed je pa za tvojga sina…za njega si trenutno še super očka,k bo pa odrasel…ne vem no…
Pozdrav sina:)
Takšni pač ste, ne sekirajte se in osrečujte druge, toda le tako, da niste sebi v breme. Uživajte življenje, zato vam je bilo dano. Ne vztrajajte z nekom, če nič ne čutite. Sama vem kako je spati ob mrtvaku. Vendar je dober občutek , ki ti ga da dotik varnosti. Zbuditi se ob nekom, v katerega si prepričan, da je pognal korenine skupaj s tabo. In v vednost: Ljubica nikoli ne bo skrbela zate, ko boš bolan !!!
Kot sem lahko pravkar opazila je bil odziv več kot velik v tem času tako da prav veliko besed izgubljala ne bom, samo to ti rečem da imaš veliko srečo da te ženske prenašajo…imeti morajo čist premalo samospoštovanja in samozavesti….in če bi imel katerokoli vsaj malo rad tako kot praviš, tega nebi počel.Egoist si a si tega nekako nočeš priznati…Zdej pri svojih 37 letih se vrjato počutiš še mladega in nepremagljivega…ampak čez 10, mogoče 20 let se boš vprašal kakšno življenje imaš in vedno bolj nezadovoljen boš z njim.Ne bom te kregala , samo mislim da je čas da odrasteš.Vzemi si čas, pojdi sam na dopust v toplice za en teden, med same starčke sredi najbolj deževnega meseca in ugotovi, kaj bi rad. Težko je biti srečen , če nimaš sanj. Zato si zastavi cilje in se tega drži. Sej ne rečem da ni slabih časov in da je tekrat najlaže oditi, ampak za nekaj kar imaš res rad se potrudiš in ne obupaš, in vsakič ko presskočiš novo oviro … ni lepšega občutka kot zavedanje se, da si korak bliže k popolni sreči…premisli
P.S. Zapomni si samo to da si za svoje življenje odgovoren sam in da iskanje izgovorov, zakaj je tako kot je ne pomaga nikomur….sploh pa vsak izgovor je dober, da je le manša teže krivde na tvojih ramenih….
Bednik!
Majda
okregajte me je pisal/pisala:
>
> Star sem 35 let, imam 6 let starega sina. Njegovo spočetje ni
> bilo načrtovano, z mamico sva se poznala samo nekaj mesecev,
> pa sva se vseeno odločila za otroka (ki je danes čudovit in v
> vsem nadpovprečen fant in sem vesel in ponosen, da ga imava).
> Vendar se je s spočetjem razvoj najine zveze ustavil, vse je
> bilo podrejeno samo otroku, ko je bil sin star približno eno
> leto sem njegovo mamico prvič zapustil, pa potem prišel nazaj
> in to v zadnjih 5 letih ponovil enih 30 x. V tem času sem
> stalno imel po eno ali več ljubic. Zgodilo se je, da sem se
> zaljubil v kako damo, jo osvojil, bil nekaj tednov v devetih
> nebesih, potem pa se zaprl vase, začel razmišljati, svoj
> celotni čas razporedil samo med službo in sina in “ubil”
> ljubezen do ljubice, šel nazaj k mamici mojega otroka, po 3
> tednih zopet postal čemeren, zadrt, žalosten, se zopet
> odselil, občutil veliko olajšanje, se zopet zaljubil v
> katero, zopet začutil slabo vest do mojega otroka, itd…
>
> V tem času sem imel več ljubic, od tega eni dve po eno leto,
> to zadnjo pa imam že leto in pol. Lani sem šel celo z obema
> na morje, najprej z ljubico, potem pa še s partnerko in
> otrokom. Partnerka in sedanja ljubica vesta druga za drugo,
> da spim z obema, pogosto celo isti dan, vendar me nobena noče
> zapustiti in na nek način obe tekmujeta za mojo pozornost in
> v njunih očeh jaz seveda nisem nič kriv ampak vedno ona
> druga. Obe bi takoj imeli otroka, če bi se jaz dokončno
> odločil za katero, jaz si pa v resnici zelo želim imeti
> veliko družino in bi rad imel še nekaj otrok. Kot očka sem (v
> okviru možnosti) zelo požrtvovalen, predvsem vlagam v otroka
> zelo veliko prostega časa in eneregije in je moj sinček zelo
> navezan na mene, malo izkoriščam tudi to, da je mamica
> izredno veliko in dolgo v službi, jaz pa si lahko privoščim
> izhode tudi v delovnem času, s sinom hodiva veliko v hribe,
> pa na kopanja, pa lutkovne predstave, pa obiskujeva moje
> prijatelje z malimi otroci….,.. lansko leto sva celo šla
> sama na morje za 10 dni… Je pa res, da imam relativno
> dovolj denarja in da obe dami in sina zasipavam z darili…
>
> Partnerka je poiskušala že vse mogoče, da bi me pridobila
> nazaj (solze, grožnje, zateka se k vedeževalkam, črni
> magiji…).
> Sedanja ljubica mi intelektualno bolj ustreza, imam jo res
> rad, vendar kaj mi pomaga, ko si ne upam iti do konca, lahko
> bi se preselila k meni (imam svoje opremljeno stanovanje,
> kjer živim sam), najino zvezo tako na pol skrivava.
>
> Večkrat sem že pustil obe in obema to povedal, pa potem
> nikoli nisem v zdržal več kot en mesec, ker sem se prej ali
> slej zapletel in pristal v postelji z eno ali drugo in se je
> zopet vse ponovilo.
>
> Mislim, da sem postal mojster v režiji morečega stanja in
> morečih situacij, da mi to ustreza in vsako stvar, ki bi
> lahko bila lepa, takoj ko se pokaže prilika pokvarim.
> Ko se bo ta ljubica končno naveličala, prišla k pameti in me
> zapustila, si bom verjetno bržkone našel drugo, tudi v
> zadnjem letu sem občasno spal še s kako tretjo žensko,
> nasploh nikoli v življenju nisem bil zvest.
>
> Kar se seksa tiče, je bil seks z mojo partnerko prvih nekaj
> let čisto zanič, potem pa sva oba izredno napredovala, tako
> da je danes vrhunski. Enako vrhunski je tudi s to tazadnjo
> ljubico. Večkrat se zalotim, da iz nekih posledic skušam
> analizirati zadevo nazaj v smislu: aha, poglej kako čudovito
> sva seksala s to in to , to najbrž to pomeni, da se imava
> zelo rada…
>
> Vrtim se v začaranem krogu. Jedro problema je verjetno sin,
> ki je edini človek na svetu, ki ga pa imam resnično in
> brezpogojno rad. Včasih se mi zdi, da se resnične ljubezni
> pravzaprav učim samo od njega. Sin mi je vedno služil za
> izgovor, da sem potem zavrgel ljubezen s kako ljubico in se
> vrnil nazaj k mamici. Sina to precej bega in mu s tem
> ravnanjem precej škodim, sploh ker mu še nisem razložil, kako
> je pravzaprav najino razmerje z mamico. Živim namreč drugje,
> včasih prespim pri njima, sin ve, “da smo ločeni”, hkrati pa
> je bil neznansko vesel, ko sem se jima letos pridružil na
> morju.
>
> Partnerka v tem času ni spala z drugimi, je pa bila resno
> zaljubljena v poročenega moškega, ko sem izvedel za to, sem
> se avtomatsko za nekaj časa poboljšal in napel vse sile, da
> sem jo dobil nazaj. Sicer moje partnerke ne spoštujem preveč,
> ker nimam več zaupanja v njo, ker me je v nekem obdobju
> finančno oškodovala (na nezakonit način mi je odtujila precej
> denarja), vendar po drugi strani jo imam na nek način rad,
> kdor ima rad, odpušča, z njo si lahko predstavljam nadaljne
> življenje v smislu ti boš rodila otroke in skrbela za dom,
> jaz bom skrbel za denar, da ga bo vedno dosti, da boš gospa,
> ti boš pa zamižala na obe očesi, če bom imel kako ljubico,
> važno je, da drugi tega ne zvejo. Mislim, da je v Sloveniji
> veliko družin, ki funkcionirajo na tem načelu… Nisem več
> mlad, poleg tega je moj sin izjemno nadarjen in zelo vesel bi
> bil, ko bi imel še kakega brateca ali sestro…
>
> Ljubica je iz drugega testa, rada čita knjige, je trmasta,
> sposobna, vendar ni ravno družinski (kuharski) tip, čeprav bi
> rada imela čim več otrok (tudi ni več tako mlada). Je pa tudi
> ambiciozna in gradi lepo kariero. Zaenkrat ji še kar zaupam,
> vendar ona zahteva mene celega, ona se ne zadovolji s
> polovično ljubeznijo, verjamem ji, da je iskrena, čeprav
> včasih posumim tudi v njo, ker se mi ne zdi normalno, da mi
> toliko tolerira…
>
> Rezime:
> Iščem pravo ljubezen. Ko sem blizu tega, da sem jo našel, se
> umaknem. Partnerka mi služi kot rezervo, morda se bom
> sprijaznil s povprečnim slovenskim načinom življenja in ostal
> z njo, vendar po drugi strani mislim, da je to zame poraz. Na
> vseh drugih področjih življenja sem perfekcionist in sem
> (poslovno) zelo uspešen.
>
> Po drugi strani pa imam ves čas odprte oči za druge dame in
> ves čas nekaj flirtam. Nisem lep, vendar znam biti šarmanten,
> znam dami (za nekaj časa) pričarati čudovito romanco, sem v
> resnici dobrega srca (nikomur ne želim nič žalega), vsakemu
> pomagam, ne pazim na denar…
>
> V preteklosti sem že poiskal strokovno pomoč (pred 10. leti),
> kjer so mi povedali, da za moje stanje nisem kriv sam, ampak
> družinske razmere v mojem otroštvu, ker sem živel v družini
> brez ljubezni. Skratka diagnoza je bila čustveni invalid,
> mamin sinček, …. Takrat sem se potem odselil na svoje in z
> mamo že nekaj let praktično nimam stikov, kar se čustvene
> zrelosti tiče pa čutim, da zadnja leta napredujem, vendar če
> bo šlo tako naprej, bom dozorel ravno okoli 60. leta, jaz pa
> imam iskreno željo, da bi si tudi to področje življenja v
> nekaj letih uredil in se potem posvečal lepotam urejenega in
> umirjenega družinskega življenja.
>
> Morda tole pismo deluje bolj zmedeno, vendar tako zmedeno
> moje življenje v resnici je. Malo sem čital tale vaš forum in
> moram reči, da ker imam določene izkušnje in ker sem tudi
> precej prečital, da bi marsikomu od vas znal pravilno
> svetovati, vendar zase očitno ne najdem pravega recepta.
>
> Pričakujem različne odgovore, nekateri me boste morda
> raztrgali, kar dajte, itak se me nič ne prime ..;))))
>
> Hvala za pozornost.
>
> p.s. Če se kak dan ne bom oglasil, pomeni, da sem šel
> obiskat ljubico, ki je s prijatelji na morju.. Drugače pa
> obljubim, da bom dosledno komentiral vaše odgovore.