Najdi forum

Okregajte me,

ha imam dobro idejo, jest bi o tebi napisal knjigo. Ali dugače povedano anpiše jo lahko sam, jest bom pa založnik, pa še film bi posnel z vsemi sodelujočimi na forumu.

ke praviš, da si uspešen poslovneš, bi i tudi to uspelo, ko bi imel eno takšno nalogo, bi drugače pogledal na vse skupaj, tako kot ugotavljamo, vsem lahko svetujemo in to odločno samo sebi in bližnim ne. Kako je to mogoče?

zamisli si kaj bi naredil, da izveš da imaš raka in boš živel še ene 3 mesece ?

primož

Dragi Okregajte me, jaz te moram vzeti v bran. Meni se zdiš iskren, pošten, radodaren, širokosrčen, predvsem pa pogumen človek. Ker počneš, kar so mnogi med nami že opustili, prepričani, da o sebi že vse vedo. Ti greš naprej v spoznavanju sebe – tudi tako, da si odprt za mnenja drugih.

A najbolj bistveno je, da imaš odnos do otroka in nisi popustil poskusom manipulacije, s katerimi je poskušala tvoja partnerica (kot ji praviš).
Očitno ti res nekaj šepa na čustvenem področju. Meni je tudi najprej padlo na pamet, da bi na tem področju potreboval strokovno pomoč. A kje najti ustreznega in kompetentnega strokovnjaka?

Morda ti bo uspelo samemu…nadaljuj s tem procesom, ki mu pravimo spoznavanje sebe in ohrani svojo potizivno naravnanost. Saj si sam rekel – in upam, da to tudi verjameš, da kdor išče, ta najde!

In hvala tudi tebi za svojo izpoved! Meni je nekaj povedala!

Ma ne. Sam nism tak tip da bi menala partnerje kot gate. Posluš, tudi sama sem ločena in po ločitvi 2 leti in še več nisem nobenga imela, tud lubčka ne, komi da sem šla s kom na kavo. Pa mi ni žal. Hvala lepa za nabiranje trofej. Pa verjemi da še zdaleč nisem grda in da sem iimela veliko možnosti, pa mi ni žav da nisem izkoristila,zato sem ti tudi napisala da vzdržnost ni tako huda reč. Verjetno tudi ti mene ne boš razumel zakaj sem taka, tako kot tudi jaz tebe ne razumem. Pa vseeno ti želim vse naj naj v življenju in da bi si našel žensko, ki bo umirila tvojega nemirnega duha.

prav z veseljem berem vse vaše odgovore….vedno bolj strpni so….vedno bolj “strokovni” (psihoterapevtski) so…….našega protagonista vedno bolj jemljete za “našega”-forumaša,ki mu je treba pomagati…..saj ne morem verjeti,da smo Slovenci lahko tako prijazni eden do drugega….čestitam vam-VSEM…….bravo!!!

Ni res Joze, le sebe in svoje napade peremo ter nase podobe, ker uglajenega ter dobrega cloveka pa ja ne gre napadati in kdor tako stori je baraba ne pa clovek. Kajti uglajenemu cloveku je treba pomagati pa ne glede na to ce je svinja.

Zakaj pol imamo take politike??
Ti hudir.

Spoštovani NN!
Res si mojster v retoriki, kot si napisal sam in ugotovili drugi forumaši. Ni kaj, “jezik” ti dela kot namazan. Pravijo, da tisti, ki veliko govori, malo pove. Zakaj? Zato, ker zaradi velike količine povedanega pozabi kaj je že povedal na en način in kaj nato na drug, odvisno od potrebe. Praviš, da si stare krivice pozabil, sošolcev ne upoštevaš. Takoj zatem pa trdiš, da uživaš, ko drugim pokažeš, da si boljši od njih. Ja kaj pa je to, če ne razkazovanje “mišic”. Dejanja oprvičuješ s težko mladostjo, takoj zatem pa odgovarjaš, da si to fazo že dal čez.

Preveč je bilo že napisanega, da bi človek lahko izluščil tvojo pravo podobo.
Brezpredmetno je, dokazovati ti nekaj, za kar najdeš takoj tisoč izgovorov. Torej. dobra retorika. Samo, vedi, da se samo od vrtenja jezika ne da dobro živeti. To so ti povedali nekateri, ampak ti enostavno spregledaš, kar ti ne paše.
Da na otroku ni opaziti posledic in jih ne bo? Samo naivneži in nerazgledani ljudje(kar pa mislim da le nisi) so lahko tako prepričani o tem. Otroci so IZREDNI psihologi, razumejo mnogo več, kot bi jim pripisovali, sploh pa če se tiče njih samih in njihovih najdražjih. Tisto, kar jih mori, zakopljejo globoko v svojo malo dušico, izbruhne pa lahko kadarkoli z veliko močjo. Ne samo eden otrok je ugotovil, da se bosta starša ločila mnogo prej, preden je bila beseda “ločitev” izgovorjena med njima dvema. Poleg tega, otroci se zelo težko čustveno odpirajo svojim staršem, včasih morda kakemu terapevtu prej. O tem sem trdno prepričana in to potrjujejo tudi strokovnjaki. Mislim, da je ArghAngel ugotovil to isto, kar sem ti tudi jaz napisala. Miselni vzorci staršev se prenašajo na otroke, lahko iz roda v rod. Nikakor se to ne dogaja samo v knjigah, kot misliš ti.
V končni fazi, takšno življenje živiš sam. Na opisano lahko gledamo kot na roman, ki ga nato komentiramo.

Kljub vsemu, bi morda naredil premik v svoji glavi, če bi na ženske začel gledati ne kot na ljubice (tvoj standarden izraz), ker vsi vemo kaj tak status prinaša ženski. Če si prepričan, da z bivšo partnerko ne moreš živeti v neki skupnosti, naredi “carski rez”. Poišči ŽENSKO (ne ljubico), ki te bo znala spoštovati in ljubiti z vsemi tvojimi napakami vred. Pozabi na odhajanja in prihajanja! Tako se stvari ne rešujejo. Z njo si ustvari skupno ognjišče in seveda v svoje življenje vključi tudi sina. Le-temu pa že končno razloži situacijo, ker verjemi, otroke najbolj bega nesigurnost, negotovst, kaj bo z njimi, z njegovo mamico, očitom. Istočasno pa dovoli svoji bivši, da zadiha s svojimi pljuči (ne mešaj jo s svojim vtikanjem v njeno privatno življenje) in da tudi ona najde sebi primernega življenskega sopotnika. Seveda pa se dogovorita, kako bosta pošteno ravnala do otroka (obiski, počitnice, darila itd.).Verjemi, če si bosta oba (vsak po svoji želji) uredila življenje, bo za oba bolje, manj stresno in verjemi, tudi tvoj sin bo imel od tega največ koristi. Če ne sedaj, pa ko bo v poziciji, da si bo on ustvarjal svoje lastno družino.

Upam, da boš razumel, kaj sem ti želela povedati. Ne skači iz cveta na cvet, saj nam življenje vse prehitro teče in vse prehitro ugotovimo, da smo ga neumno porabili. Nauči se, da svoje lekcije predelaš hitreje, kot si to delal do sedaj. Streznitev v obliki starosti in (Bog ne daj!) bolezni je lahko zelooo huda.

Resnično želim vsem upletenim, da si boste uredili stvari na zadovoljstvo VSEH.
Srečno!!

Vsak vidi, kar želi videti….!
Ti arghAngel si prav gotovo med tistimi, ki ti je že vse jasno. Kako preprosto je vse: postaviti si par načel in principov, pa ti v življenju sploh ni potrebno več razmišljati….vse se poenostavi na belo ali črno!
Ampak, nekaterim načela in principi pač ne ležijo….

Meni je pa všeč odgovor Dr.Rejca na forumu Psihiatrija.Zadel je v črno.

Lp,Kaja

Meni tudi Kaja! Zelo!

saj……dr.Rejec je v bistvu povedal to,kar ste-smo povedali tudi mi…..mi pa smo povedali zelo veliko….vprašajmo se tudi: zakaj ima tale tema tolikšen odziv (skoraj 90 zapisov)…ker nam je vse skupaj nekako blizu,vsi se znamo o tej stvari pogovarjati…imamo pa jasno različna mnenja in gledanja na ta svet……in tako je tudi prav, kam pa pridemo BREZ DOMIŠLIJA…….

Danes je bil mali sinček do sedajle pri meni v službi in nisem prišel do računalnika, ker sva se ves čas nekaj igrala, reševala križanke, itd…

Še enkrat hvala vsem.

Tisti, ki ste me popljuvali, nisem se preveč branil, mislim pa, da ste tako reagirali tudi zato, ker sem vam mogoče preveč enostransko opisal svoje recimo nemoralno obnašanje, ki je v večji meri že zgodovina. Mislim, da se večina mladih fantov tako obnaša (vsaj v mojih najstniških letih je bilo tako), le da jih ponavadi hitro mine. Koliko procentov mladih fantov seksa iz ljubezni, koliko pa zato, ker je prilika? Koliko procentov odraslih mož in žena skoči občasno iz športnega veselja čez plot? To ne navajam sebi v opravičilo, ampak da bi se nekateri bolj zavedli dejanskega stanja. Koliko parov je v resnici srečnih in zvestih? 10% ? Dvomim, da tako veliko. Kar zamislite se in poiskusite poimensko našteti nekaj parov iz vaše okolice….
In ko od nekoga greš, si kao prost. Mogoče zrel človek počaka nekaj mesecev in uredi samega sebe, jaz pa sem se zaljubil. In ko bi moral to zaljubljenost nadgraditi iz romance v nekaj bolj resnega, sem se ustrašil in šel nazaj in potem to ponavljal… No, saj vem, rekli boste to ni ljubezen, to je pohota, in ko se gre zares, pa strah! Mogoče, ja, tudi nekaj tega.

Tisti, ki ste našli tudi dobro besedo zame, hvala, ampak ne pretiravajte, to ni za film.

Gospod Rejc je odgovoril kratko, jedrnato, analitično, realno.

Kaj imam jaz od tega? Imam veliko, tri dni sem še posebej veliko razmišljal o tem, tokrat tudi z vašimi očali, moram priznati, da me je malo bolelo in potrdili ste mi vse, kar je meni v teoriji že zdavnaj jasno. V praksi pa, ko začne moja bivša gruliti okoli mene in migati s tisto privlačno ritko, ona točno ve na kaj padam, ko jo samo pogledam in vem kaj hoče, potem se mi zamegli pred očmi in si rečem, pa kakšen bedak sem in zagrabim…
Potem pa pride ljubica, lepa, ranljiva, ponosna, s stisnjenimi ustnicami, željna ukradenih trenutkov, že tolikokrat ranjena, pa še vedno nima dosti, pravi, da si ne more pomagati, da sem ji zlezel pod kožo, prosi, če me imaš kaj rad, ne več priti k meni, preveč boli, in ne pridem k njej, ne pridem en teden, ne pridem 14 dni, …, in potem nedolžno povabilo na malo refoška, saj se bova samo malo pogovarjala, vraga se bova pogovarjala, strgala bova obleko drug z drugega kot dva besna psa….

Čustveno se tega problema rešiti ne da.
Potrebno ga bo razumsko. Razum? Oh, kdaj me je že ta zapustil …;))))

Pa še nekaj, moj kako najboljši prijatelj iz mladosti. Ista situacija. Le da živi z ljubico skupaj že 5 let in da že dve leti redno seksa z bivšo ženo. In obe vesta!

In en moj drugi kako prijatelj iz mladosti. Žena podjetnica je imela afero z nekim Italijanom. Kar naenkrat je začela voditi otroka zraven na službeno pot preko vikenda… In on ji ni ostal dolžan. Pogovorila sta se in rešila probleme, sedaj sta zopet skupaj, zaradi otroka pravita, trudita se za drugega, živita pa kot pes in mačka…

Na srečo nimam več prijateljev iz mladosti.

Ne vem, kam bi vprašala in ker vidim, da tole spremljaš: kako je bilo kaj cez vikend na dirki? Sprašujem, ker se mi dozdeva, da si med organizatorji ali tam nekje blizu in me zanima, če je prireditev uspela – dober obisk, rezultati…?

🙂 Se vdam.
Bye in uzivaj naprej.

Ogromno jih vara in ogromno je varanih.
Razlika je v tem, da eni povedo, drugi molčijo. Tako so tisit, ki ne vedo lahko srečni.
Ampak, vi ste pojem zase. Iva.

Življenje je čudna stvar, polna ovinkov, križišč in slepih poti, zato pa je tako zanimivo, zato bi ti “okregajte me” predlagala, da ne razmišlaš dosti o tem kako živiš ampak živi tako kot ti paše, če nisi za zakon in stalnost pač nisi, če tvojim ženskam to paše, tolko bolje zate. In nisi tolko slab, kot jih dosti tu govori. Če smo pošteni si ženo pustu in ji povedal za ljubico, prav tako ljubica ve za ženo in obe sta odrasli osebi in se lahko sami zase odločijo in poiščejo kako drugo osebo, s svojo pošteno odkritosrčnostjo in s tem, da si odkril svoje karte si s svoje strani, vsaj jaz tako smatran naredil vse, kar lahko ti narediš. Bolj sovražim moške, ki si potihem omislijo ljubice, pa ženi to ne povejo, da ima ta možnost še pravočasno poiskat novega partnerja, če se ni pripravljena z varanjem sprijaznit, potem pa zve po ovinkih od kakega dobrega prijatelja, da jo mož vara že par let.
Mogoče bi samo predlagala, da ne greš proti svojemu karakterju in ne siliš v kako skupno življenje s kako žensko, ker boš samo razočaran in razdvojen, si pač tip, ki se hitro naveliča, po moje bi ti bolj ustrezalo ločeno življenje in dobri, prijateljski odnosi z občasnim neobveznim sexom.

Živjo Iva
Z tvojim komentarjem se popolnoma strinjam. Res je, da veliko je takšnih, ki so prevarani. Ampak dokler oči ne vidijo srce ne boli se strinjaš? Tisti, ki vara mu privoščim, da mu se z enako mero vrne, da vidi kako boli potem se bo šele zamisliv tako je prav kaznovati je treba take.
L.p. marelica

Brigita, če se smem “prištulit”, ker sem od tam blizu.
V obeh dneh cca 15.000 ljudi, čudovito vzdušje in vreme, tekmovalci iz 9 oziroma 10držav, sicer pa, rekorda steze ni bilo, pa saj tako ni važno, ker, ko “počijo” mimo s cca 290km/h, tako ne veš ali so sploh normalni, in kdo bi gledal še na rekord. So se pa domači fantje več kot izkazali. Z borbenostjo, žarom in pogumom, vozili so na nož, in po poti nazaj dol, vedno nagradili gledalce s kakšno atraktivno pirueto, vožnjo počez ipd, kar pa ne morem reči za tuje tekmovalce.
Ti sicer imajo veliko denarja in dobre stroje, a jim manjka srce, zato sem resnično ponosen na naše fante.
Organizatorjem pa vso čast. Številčnejše in varnejše dirke v evropi ni, zato jim privoščim, da bi razni lobiji popustili, ter jih uvrstili v evropski koledar dirk. Sašo.

Ja, Sašo, oprosti, sem vaju zamenjala – seveda sem tebe hotela povprašati o tem!
Me veseli, da je uspelo in da ste preživeli lep vikend (ti in tvoja družba, ker predvidevam, da nisi bil sam)!

Ja, Brigita, to je tisto pravo, dobra klapa, družina, otroci, prosti čas, narava…da te kar raznese od preveč lepega. Dogodek je samo še za priboljšek.
To nedeljo gremo pa v Postojno, na furmanski praznik, tiste prave “konjske sile”
ogledovat. Pa še kakšen fin golažek bo padel. Njam. LP Sašo.

oprosti, ker se vtikam ampak me pa ful zanima in vidim, da si na forumu. al je bla prava F1 ali samo predelana formula 3000. ker sem neki brala , da je nekaj polemičnega.

New Report

Close