Najdi forum

Mislim, da si najbolj zadel bistvo, saj veš, eni pravijo, da naključij ni, mogoče sem odprl tale forum zaradi tvojega odgovora.
Nič takega nisi napisal, kar v principu ne bi sam vedel, ampak sam sebi tega ne bi znal napisati.

Sašo, najlepša hvala.

/ Drugače pa, Ponočnjak (in Aligator), malo sem se sprehodil po forumih, jaz bi vaju takoj posvojil… ;)))) Res sta fanta na mestu! /

Hvala lepa. Jaz pa se ti nikoli ne bi pustil posvojiti! :o))))) Ljudi ne moreš imeti na tak način…

/ Ampak vedno mi potem zmanjka moči. Kaj se še mora zgoditi, da bom zmogel? /

Kolikor sem bral o tem in tudi po svojih izkušnjah, takrat, ko se znebiš hudega in zla, ki se ti je zgodilo in ga nosiš v sebi in narediš prostor za kaj boljšega. Ko enkrat postane nevzdržno in “tvoja nemoč postane močnejša od tvoje moči”, kot je lepo povedal pesnik, katerega imena se več ne spomnim in se mu zato opravičujem, in kot pravijo knjige, ki pišejo o tem, menda tega tudi ne moreš narediti sam, ampak le ob pomoči drugih ljudi. Pa ne takih, ki bi te hoteli posvojiti. 🙂

To še zdaleč ni stvar trenutka, ampak let. Ker se moraš tolikokrat, kolikorkrat si se odločil tako, kot si se, odločiti drugače. Ker kot tudi že veš, stara navada, železna srajca…

Ž
Trdno sem prepričan, da se ta kolobocija ne more dobro končati. Zato bi ti, dragi Okregajte me rad dal en nasvet: čimprej se odloči, opredeli in se tega drži. Saj te tudi vsi tvoji prijatelji in prijateljice ne jemljejo resno, čeprav se tebi zdi drugače. Imajo te le za kratek čas, verjemi.
P

Spoštovani okregajte me!

Lahko bi si zmislil en bolj normalen nick …;))))
Poleg tega tale kaže, da je vse kar hočeš, da vzbujaš pozornost in da te vsi kregamo, da se boš potem počutil še bolj bogi….

Naj ti povem definicijo stiske. Stiska je situacija, ko nam zmanjkuje poti in ko nimamo ali ne najdemo več poti. Sam si priznal, da si v stiski. In naša naloga in želja je, da ti sporočimo, da obstajajo lepe poti rešitve te situacije. Poglej, si še mlad, očitno kar inteligenten, morda celo izobražen, verjetno zdrav, imaš kot praviš čudovitega otroka, … , kaj pa je pravzaprav narobe? Narobe je nekaj v tvoji glavi, ker ne zmoreš odločnosti da bi naredil kar je prav. In očitno približno veš, kaj je prav, le da ne zmoreš kot praviš moči, da bi zadevo naredil do konca. Kako si pa sicer organiziran v poslovnem življenju? Očitno tam ne bi bil uspešen če ne bi stvari opravljal do konca. Ali pa si uspešen, ampak bi lahko z boljšo organizacijo bil še boljši.

Usedi se dol, razmisli o stvari, sprejmi sklepe, zapiši jih na papir in se jih drži! Karkoli boš sklenil je prav, vendar se moraš potem tega držati kaj vem določi si rok, recimo 3 mesece. In šele takrat lahko sprejmeš kak popravek sklepa. Saj ti si se že ničkolikokrat nekaj odločil da greš od tvoje partnerke, pa si prišel nazaj. Naslednjič ne pridi nazaj, pa pika. Pa če že moraš biti z njo zaradi otroka, bodi, vendar ko zvečer otrok zaspi, pojdi domov in predvsem nobenega seksa! Veš pogreta juha ni bila nikoli dobra. Če si tako uspešno zatrl ljubezen do kake ljubice, pa jo še zatri do partnerke. Dovolj časa imaš in dovolj dolgo boš še živel, da boš lahko vzpostavil res pravo ljubezen, ki jo tako idealiziraš.

Ker je oce zapuscal tebe zdaj ti zapuscas druge, da te oni nebi prehiteli in te zapustili, ko bi videli vate kak kup gnoja si in to samo poveca tvoje komplekse nevrednosti.
Ce si polozil toliko zensk, lahko sklepam, da nimas problemov z stiki, ter si zlahka dobis novo partnerico, zato bi lahko toliko lazje prenesel osamo, ki si jo tako zelis. Tvoj “problem” je le, da ti zenske padajo, ter se nikoli resno nisi soocil z lastnim strahom ostati sam (zato ko ugledas luc bezis nazaj, ker se bojis sam stopiti v luc, izgovor pa je sin za tvoje pomanjkanje samozavesti). Zatorej ce hoces resiti trpljenje, bodi enkrat v lajfu dec, ne pa petelin in se osami in se ne prepusti vabilom zenskam, ki niso nic drugega, kot to, da se jim zdis nedosegljiv, kakor hitro bi jim bil dosegljiv, pa bi se poscale nate (in to ti prav dobro ves.). No posveti se samskemu zivljenju, vsaj dokler ne srecas prijateljice, ki te bo karakterno pritegnila in te razumela – (kar si zaenkrat niti ne zasluzis), ter jo bos vsaj spostoval (ce si sploh sposoben spostovanja drugih). Ker iz svojega nezaupanja zenskam ves, da je tako tezko najti , pa tudi nikoli ne bi prepustil svoja custva kontroli zenske, ker iz svojih pustolovscin, ves cesa so zmozne (ker si tega ti zmozen) in so ti (si si) popolnoma razrahljale vsakrsno zaupanje v socloveka, ti priporocam malo osebnostne telovadbe ter razvoja kot samostojna osebnost in ne kot prenosni k… in imel bos tudi sebe potem za cloveka in ne zgolj za dildo.

Aja za otroka pa imas pravico in dolznost poskrbeti tudi brez “oskrbovanja” mamice. Razn ce te tolk ne tisci ane?

In se nekaj, ne posipaj se s pepelom, da hoces trpeti in sprejeti kazen za vse kar si naredil ker nisi moski in nimas jajc, da bi karkoli od tega kar si zasluzis prenesel. In ti tvoja pizdarija prinasa tako veliko trpljenje, da ga bogi ne mores prekiniti. Ko se ti k.. dvigne lahko prekines pa vse.
Dej spizdi.

Tale dej spizdi me je pa res nasmejov, zato ker tudi sama tako rečem, ko imam nekoga res čez glavo.
Dragi okregajte me!
Mislim, da nobena od teh dveh dam ni prava zate. Pridružujem se mnenju ostalih, da ostani nekaj časa sam in delaj na sebi.Do nobene od njiju nisi pošten in bog ve če je kaj resnice v tem, da si želiš to verigo prekiniti. Mislim, da ne in da pravzaprav v tej godli uživaš. Zanima pa me tvoja reakcija, da bi ti vedel da ima tvoja partnerka poleg tebe ljubimca in da ti zanj veš. Bi ti bilo prijetno, ko bi se vrnila domov, te objela in se hotela ljubiti s tabo, ob tem pa bi točno vedel da je bila pred tem v objemu drugega??
Umiri se, vzdržnost je očiščujoča.
LP

Bravo ArhAngel!
Naš “okregajte me” prijatelj iz foruma ni nič drugega kot nezrela osebnost, ki mu tako grozovito manjka samozavesti, da si jo “krepi” s tem, da podira ženske kot za stavo. Si star 16 let? Ob tej ugotovitvi naj povem tudi to, da se mi zdijo ženske, ki padajo na take “lovce” včasih še bolj bedne od lovcev samih!
Tudi zelo protisloven si. Ko sem ti napisala, da si egoističen, si napisal nazaj, da si še premalo egoističen. V nadaljevanju pa si povedal, da si sebičen. Razlika???
Takih malih nedozorelih derišt jaz sploh ne “vidim”, s tem mislim, da gredo mimo mene v neki megleni periferiji (pač jih v resnici opaziš, ampak jih ne jebeš, jim ne nameniš niti besede), kot kup gnoja. Upam, da se bodo vsaj dame na tem forumu naučile spoznati na 10 km takšne bedake in jim ne bodo nasedale, ko bodo začeli jokati, kako jih žena ne razume.
Dejstvo je, dragi “okregaj me”, ti pravzaprav uživaš v tem, kar si. Torej je čas, da zbereš tistih nekaj jajc, ki jih imaš (če jih imaš) in si to priznaš. Živi naprej, kot dosedaj, saj drugače ne znaš! S to razliko, da bodi fer: Ko naslednjič srečaš dekle, ki bi jo rad spravil v posteljo, ji vsaj povej, da si čustveni debil, nesposoben žensko imeti zaradi kaj drugega, kot za v posteljo (nespoštovanje žensk – kakšen je bil odnos tvojega očeta do matere?? Iz kakšnega okolja izviraš?), da te prva “zaljubljenost” (v tvojem primeru le zanimanje za novo žensko telo) hitro mine in se naveličaš. Pa potem dopusti, da se ženske odločijo zate, če boš tako odkrit. Kaj misliš, koliko jih boš še položil??

Ali pa se prekonvertiraj v muslimansko vero. Tam boš vse te stvari lahko počel kar po muslimanskih zakonih. 4 regularne žene so dovoljene, imaš pa lahko toliko ljubic, kolikor lahko njih in svojih otrok, preživljaš. No vidiš, ni še vse izgubljeno!

No, kdo bo sedaj prvi vrgel kamen…

No, tak kup gnoja pa menda tudi nisem. Ne morem se znebiti vtisa, da si poln negativnih čustev. Zakaj? Ampak to je verjetno kaka druga, tvoja zgodba…

Menjavati spolne partnerje ni težko, ne za moške, še manj za ženske in tukaj vemo, da pač to ni noben dosežek. Jaz pač nekoč nisem tega vedel, tako kot marsikdo ne ve in zato je tale forum koristen, da pač drug drugemu kaj povemo, ali ne…

No, jedro si kar lepo napisal, hvala ti.

Kazen?
Zakaj? Kaj od tega kar sem naredil je kaznivo oziroma slabo ? Saj misliva pač tisto, kar slabega narediš ti (bog?) vse potem povrne, vsaka stvar se plača, kaj bom moral jaz plačati?

Pač nisem zadovoljen z življenjem in bi ga rad spremenil. In ga bom.

Če bi moja partnerja imela ljubimca?

Veš v onega tipa je bila resno zaljubljena. Bila je v hudi krizi (on je imel podobno krizo s svojo ženo) in sta se veliko veliko pogovarjala, krožili so romantični sms-i, seznanila ga je z otrokom… Po eni strani sem bil malo ljubosumen, po drugi sem si mislil prav mi je, po tretji sem jo vzpodbujal, daj naskoči ga že enkrat (ona baje tega ni hotela, dokler se on ne bi ločil, čeprav baje z ženo že dolgo nista seksala… vse to baje), nazadnje pa sem temu tipu (osebno ga ne poznam, poznam ga samo po pripovedovanju partnerke) preko nje posodil celo večjo vsoto denarja in ga potem kar težko dobil nazaj…). Izkazalo se je, da tip ne misli resno prekiniti s svojo ženo, da pa je v finančni stiski in tudi moja partnerka mu je posojala neke denarje in prijatelja sta bila, dokler je bila finančna pomoč…

Sex? Kaj pa je to? Mogoče nekaj velikega in pomembnega, morda pa zgolj nekaj nagonskih (živalskih) gibov.

Mislim, da bi bil bolj ljubosumen, če bi mu dala kak romantičen poljubček, kot pa če bi pač malo seksala… Če se jaz kar se tega tiče relativno svobodno obnašam, ne morem zahtevati od partnerke, da pa ona ne sme, saj smo vendar enakopravni!

Medtem sem imel tudi obdobja vzdržnosti, oziroma občasnega seksa samo s kako tretjo, in moram priznati, da so mi taka obdobja vedno dajala moč, legitimnost, da sem v takih obdobjih napredoval, vendar sem do sedaj prej ko slej to tudi pokvaril…

Skoraj mi deluješ kot oseba, ki v sebi skriva več osebnosti ?? In rad se igraš z ljudmi (tudi tukaj na forumu)…,samo preblisk, ne vem??

Otrok v urejenih družinah dobi vzorec, zgled po katerem se lahko oblikuje v zdravo osebnost; doživlja in vidi kako funkcionira odnos med moškim in žensko, kakšna je vloga in naloga enega in drugega…Ok, ti tega nisi dobil in koliko nas je še takšnih pa ga le ne serjemo okoli tako kot ti!
Praviš, da si poslovno zelo uspešen, torej veliko denarja in le ta ti veliko pomeni; merilo tvoje “uspešnosti” in ker z njim lahko nadziraš položaj…Saj ženske so včasih čudna bitja, ki lahko nekaj časa brezpogojno, slepo, noro ljubijo (ali pa so zaljubljene). In kdor ima rad odpušča? Seveda odpušča! Ampak zrela, samostojna oseba, ki se ceni, se ima rada, se spoštuje, ti tega kar ti delaš z njima ne bo tolerirala tako dolgo kot ti…Kaj je torej na tebi? Denar? Varljiva materialna varnost,
položaj v družbi, status…?? Stvari, ki danes so, jutri pa jih lahko ni več…In kaj ti pomaga “hvaljenje” pred sošolci? Zmagoslavje? Sem prepričana, da so vsi uspeli tako ali drugače in če si ti za nekaj procentov več…?? Bodi no resen !

Ljubezen do otroka je edina brezpogojna ljubezen v kateri samo daješ in nič ne pričakuješ. Tvoj otrok je v obdobju, ko je njegov napredek, bistrost dobesedno viden…Kaj pa če se mu čisto ustavi in v njegovih očeh ne boš več bog ampak precej zmedena oseba, ki sploh ne ve kaj bi rada? In če iščeš v ženski tisto brezpogojno ljubezen, ki jo čutiš do otroka jo po mojem ne boš nikoli našel…Težko, da bo ženska premaknila tisto nekaj v tebi, kar moraš premakniti kar sam!
In pridružujem se mnenju, da ti nastala situacija čisto paše, ker drugače bi že ukrenil kaj in ne skakal okoli kot kakšen zajec…

Vzemi se v roke in naprej greš tako, da premakneš nogo…

Eh, maca, kaj pa veš, morda sva pa že…;)))

A veš, taki debili kot sem jaz, se znamo zelo dobro zakamuflirati. In še dobro, da ne veš koliko nas je….

Kar se tiče pa muslimanske vere, ima to svojo logiko. Imej toliko žensk, ki jih lahko preživiš, če ženske pristajajo na to, zakaj pa ne. V resnici sta si krščanska in muslimanska (in judovska) vera zelo blizu, saj imajo iste korenine (stara zaveza) in so nastale na istem področju….

Pri čemer verjetno marsikateri musliman, ki ima več žen, spoštuje svoje dame bolj kot kak njegov slovenski krščanski kolega.

Tudi protisloven sem. Pač pišem kar v tistem trenutku v zvezi z neko zadevo mislim. In to če se ujamem v lastno protislovje mi pravzaprav pomaga, da o zadevi še enkrat razmislim.

Tako je ,res sem poln negativnih custev, posebno do takih dvolicnezev kot si ti. Mogoce isces pozornost do svojih (ne)custev, norm, zivljenja,itd, ali pa isces prepir z izpostavljanjem “napadite me ce si upate.” Lej jst si upam in ce hoces lahko udariva tukaj pranje moralnega perila in debate ce hoces. Nisem pa kak moralnez, da bi te obsojal vse povprek.
Kar se tice mojega pisma lahko isces zalitev samo v spodnjih dveh besedah. tisto o kupu gnoja ti pac ne bi vrgel v obraz, povedal sem ti, kako se ti pocutis pa ceprav bos trdil drugace. Ampak ce si odlocen spremeniti svoje zivljenje bos pac moral pogledati resnici v oci in ziveti nacelno zivljenje ne pa “spremenil bom, ampak tako kot meni pase.”
In kako bos sam srecen ce sejes nesreco okrog sebe???
A je dovolj?

Ja, mislim, da si dragi NN, našel kar sam bistvo problema, ko si napisal, da je oče odhajal od mame celo življenje…v tem, ti nisi naredil napredka. Vendar mislim, da je dober korak v neko smer pač…to, da občutiš ti, torej se ponovno povežeš s svojim notranjim otrokom (dostop do čustev in spominov..pot je lahka…spomni se kakega specifičnega dogodka, ki ti je ostal kot cmok v grlu), z malim NN, kaj je doživljal, kako si je razlagal očetove odhode. Morda boš ugotovil dinamiko dogajanja.
Srečno, pa upam, še enkrat, da ti dame ne bodo več nasedale.
PA še nekaj… poznam žensko, ki je v nekaterih stvareh razmišljala zelo podobno kot ti..rekla je nekako tako: “veš…, sama si ne morem več pomagati, enostavno je ta sila, ki me vleče, da ponavljam vedno znova eno in isto sceno… premočna..nekaj se mora zgoditi, nekaj, kar je močnejše od te moje obsedenosti… “
In to se je zgodilo..ustvarila si je raka… in umrla.
Veš NN, za spremembo se moramo čuti varne. Moramo vedeti kaj pridobimo, če opustimo neko vedenje. Ti veš, kaj boš počel namesto tega, da odhajaš, da imaš ne-družino.. ??(družina=družimo se)
Ko ti bo to jasno, boš tudi vedel, da ni več strahu, da se ne bi hotel spremeniti.

Spoštovana Janca!

Rad bi ti rekel, vse to je provokacija, ampak žal ni. Seveda nisem uspel napisati vsega kar sem želel in zato so določene stvari enostransko osvetljene in tudi zaradi tega so določene reakcije take kot so, po drugi strani pa se brzdam, da se ne bi preveč branil in da bi tudi v tistih odgovorih z malo bolj žaljivim besednjakom razbral jedro, kaj mi hočejo povedati in kaj se lahko iz tega naučim…

V resnici nisem takooo bogat, imam pa dovolj denarja za sproti. Ampak mislim, da to ni glavni magnet pri ženskah. Saj tudi dame mi ne padajo kar tako pred noge, v resnici sem zaradi svoje zunanjosti precej neopazen tip, vendar sem zelo komunikativen in predvsem je moja kvaliteta ta, da sem dober, iskriv in duhovit sogovornik. Vtis na damo naredim šele takrat, ko dobim priliko, da se vsaj kaki dve uri z njo pogovarjam. Se pravi, da so moje kvalitete očitno v tem, da sem dober sogovornik, da sem prijazen, skušam poslušati druge ljudi in jih razumeti, znam odpuščati male napake in delati življenje prijetno in zanimivo… Skratka sem osebnost, ki je očitno zanimiva za neko populacijo…

V srednji šoli sem zaradi svojega manjvrednostnega kompleksa in žaljivih sošolcev doživljal huda ponižanja in prave psihične travme. Ko danes gledam na to, se mi ti sošolci lahko kvečjemu smilijo, takrat pa sem bil globoko prizadet. In ne morem si kaj, da ne bi užival, če jih potolčem na njihovem torej malomeščanskem oz. snobovskem področju…

Otrok je pa najmočnejši motiv v mojem življenju da kaj spremenim. Vem, da me čez 10 let ne bo več rabil (imel bo svojo družbo, če bo želel bo študiral v tujini, morda se sploh ne bo vrnil), ničesar ne pričakujem od njega na stara leta, diskretno se bom umaknil, ni mi pa vseeno, če me spoštuje ali ne in ni mi vseeno ali bo iz njega zrastel še en čustveni invalid ali ne. Pogosto mu povem, da ga imam rad in vzpodbujam ga k izražanju čustev in odpuščanju napak drugih….

Z brezpogojno ljubeznijo oziroma z ideali sem opravil. Vem pa, ali vsaj mislim da vem, kako funkcionira solidna zveza in to hočem doseči. Vendar se novi zvezi ne morem posvetiti, dokler obstaja stara, staro pa ne morem obnoviti, ker se je verjetno zgodilo že preveč stvari, ali pa tudi ne?

Jaz sem ti resnično hvaležen za tvoj prispevek.

In zrcalo pač pokaže tudi tisto, kar mi ni všeč. Le da se mi zdi, da nekateri pri odgovorih malo pretiravate, ne vem mogoče tudi namerno, da se bi me bolje prijelo, vendar:
– presenečen sem, da mi priporočate strokovno pomoč
– da sem tak gnoj in sejem nesrečo okoli sebe
A je res tako hudo?

Meni se zdi, da sem sicer pozitivec, imam pač na nek način obe dami rad, pravzaprav vse vas mam rad…;))) Seveda imeti res rad pomeni tudi dovoliti nekomu, da oddite, če veš da mu ne moreš nuditi dovolj tistega, kar si on res želi…, ampak očitno živim tudi v nekih iluzijah…

Kakorkoli, vaši odgovori so naredili name večji vtis, kot sem pričakoval in še enkrat hvala vam, bom razmislil.

Veš, ko berem vso to zadevo, se mi zdi zelo smešno in resno hkrati. Vtis imam, da dobro veš, da se v tebi nahaja več oseb in da jih ne uspeš spraviti v eno samo. Ko praviš, da imaš vse nas rad… hja, no, hvala. Tako na distanco, pa res ni težko imeti ljudi rad. No, kakorkoli, meni se zdi prav super, da si pisal. Želim ti, da najdeš kmalu, kar te bo zdramilo. Morda pa si že?

Nekaj ne počnem kar je počel moj oče:

Oče mi ni nikoli povedal, da me ima rad, ko je prišel pijan domov me je sicer fizično trpinčil…, nikoli pa me ni zares pretepel.

Očetov oče je očeta pretepal, ga poniževal…

Rak je zelo povezan s psihičnimi težavami. Živim zelo stresno. Vendar se mi zdi, da sem kljub temu trenutno v bistveno boljšem stanju, kot sem bil pred nekaj leti, manj delam, več si privoščim, veliko mi pomaga meditacija, čeprav…. sem po drugi strani še vedno kronično utrujen… Upam, da se bom izvlekel… Ti pa verjamem Sasa, da je od rešitve mojih trenutnih psihičnih problemov dolgoročno odvisno tudi moje fizično zdravje…

Včasih sem bil nesrečen, če sem bil zvečer sam, danes včasih prav uživam sam v sobotnem večeru, pospravljam po stanovanju, čitam, malo lenarim…

Je pa to proces…

To je pa tako. Če mi kdorkoli naredi karkoli, kar bi mu sicer lahko zameril, se vedno vprašam, kaj ga je vodilo, zakaj tako ravna, …, in potem skušam s trezno glavo ukrepati tako, kot se mi zdi najbolje.
Se mi zdi, da že dolgo nisem bil na koga jezen ali pa razočaran. Sploh se mi zdi, da sem imun na vse udarce in preterese, ki pridejo od zunaj. Karkoli se zgodi, v trenutku sprejmem kot dejstvo in potem začnem razmišljati kako bi problem rešil, skratka nobenih negativnih čustev… Morda je to prišlo od moje zahtevne službe…

Hvala za želje.

Ali veš kaj bi počel, namesto, da odhajaš?

New Report

Close