Najdi forum

Nisem prepričana, če to sodi ravno na ta forum, toda z nekom se moram hitro posvetovati. Gre za mojo sestro in to kar sem pred časom nehote odkrila. Šokirana sem nad dejstvom, da še vedno osvaja druge fante, čeprav ima že dalj časa resnega fanta, ki je zlata vreden. Le ta ji zaupa, vendar ona to zelo zlorablja. Tega nisem mogla verjeti, dokler nisem odkrila, da je fantovo zaupanje zlorabila tudi na njunih skupnih počitnicah v tujini, ko se je zapletla z domačinom in si sedaj izmenjujeta ljubezenske emaile, v katerih obujata spomine in upata na ponovno snidenje… Kaj takega si ne bi nikoli mislila. Vsako privlačnost očitno spremeni v flirt, ne vem pa kako daleč se potem spušča! Kmalu bo stara 30 let!!! Njeno obnašanje pa je slabše kot obnašanje nezrele in neodgovorne najstnice. Vse skupaj me zelo zaskrbljuje, saj menim, da z njo ni nekaj v redu (ne mislim tukaj samo na nezvestobo!). O mojem odkritju ne upam spregovoriti z njo, ker vem, da bom stvari samo poslabšala, saj nisva v zaupnih odnosih. Verjetno po moji krivdi, saj vsako njeno početje, mišljeneje nehote moraliziram kot starejša sestra (v toliko stvareh se razhajava, ampak to pa presega vse meje!!!). Ostalim domačim ne upam povedati, saj bodo še bolj šokirani in ogorčeni kot jaz. Ne gre mi v glavo, da se ob kao resnem fantu spušča v avanturice in da jih jemlje tako resno. Njen fant jo že nagovarja k poroki, družini… ona pa je pri teh letih še popolnoma nezrela za kaj takega.
Vprašanje kako pomagati njej ni na mestu, saj je njej dobro – živi nad oblaki. Kako ukrepati? Ne se vmešavati? Smili se mi njen fant, ki mislim že vse skupaj sluti, a si ne zmore priznati. Žal mi je za starše, ki jih bo še kap. In resnično- tudi meni je zelo težko. Naj jo razkrinkam – bi to kaj pomagalo, bi jo streznilo? Sprašujem se zakaj to počne: je to želja po tem, da nekomu ugaja, je bila v življenju mogoče preveč v moji senci, da se sedaj na tak način “dokazuje”….Kaj naj naredim, kam naj se obrnem? Hvala za karkoli. LP, r

Pozdravljena R

Kot ste že ugotovila, je vaša sestra odgovorna za svoje življenje in menim, da se ni smiselno vmešavati v njene odločitve. Vidim pa, da vas skrbi zanjo, tako da vam svetujem, da se obrnete nanjo s svojim problemom, ki ga imate v zvezi z njenim početjem. Torej namesto, da ji očitate, ji poveste, kaj vam predstavlja njeno početje. Mogoče poveste, da čutite, da vas ne bo poslušala, da vas to boli, ker vam ni vseeno, da vam je žal njenega fanta,… Predvsem menim, da je dobro, da ji najprej napoveste, da bi se želela pogovoriti z njo o stvari, ki vas muči in da bi jo rada razumela. Če ne bo želela o tem govorit, ji poveste, da kadar bo tako začutila, ste ji na voljo za pogovor in da boste spoštovala to, da se o tem ni zdaj pripravljena pogovarjat. Tako bo imela možnost videt, da jo ne obsojate in verjamem, da bo začutila vašo skrb. Kaj pa bo s tem naredila, pa je resnično njena odločitev.

Upam, da vam je ta pozni odgovor vseeno pomagal.

Tanja Ozara

New Report

Close