NEZNOSNO SRBENJE V NOSEČNOSTI. HELP!!!!!!!!!
SEM V 33.TEDNU NOSEČNOSTI IN ME JE PRED DVEMA TEDNOMA ZAČELO SRBETI PO TELESU, OBČASNO TUDI NOŽNICA. TEST ZA BILIRUBIN JE BIL OK. SLADKOR 5,9. POČASI SE JE SRBENJE STOPNJEVALO DO DANES KO JE NEZNOSNO. SRBIJO ME NOGE, ROKE, OBRAZ, HRBET, VRAT, PODPLATI IN DLANI, MED VSEMI PRSTI. SRBI ME V UŠESIH. CELO OČI, USTNICE TER JEZIK ME SRBIJO. HALO!? TUŠIRAM SE SAMO Z VODO, MAŽEM Z BEPANTHENOM- NE POMAGA. UPORABILA SEM MAZILO TEA TREE- NE POMAGA…. KATERA MOGOČE VE, KAJ ZA HUDIČA BI TI BILO? SO KRIVI HORMONI? MORDA ZATEKANJE (ČEPRAV SE MI ZDI, DA ŠE NE ZATEKAM)? ALERGIJ NIKOLI NISEM IMELA… JE MOŽNO, DA BI BILI IZVIDI SEDAJ DRUGAČNI, ČE BI PONOVILA JETRNE TESTE TER IZMERILA SLADKOR? ZDRAVNICA PRAVI, NAJ POTRPIM. HALO?KAKO PA, ČE ME TAKO SRBI, DA IMAM NOGE, ROKE IN HRBET ČISTO V HRASTAH IN SE PRASKAM DO KRVI.
NAJ PA POVEM, DA ME JE V 1. NOSEČNOSTI TUDI ZAČELO SRBETI V ISTEM ČASU, VENDAR NITI PRIBLIŽNO NE TAKO. DOBILA SEM MAZILO ADVANTAN, SEDAJ PA TA ISTA ZDRAVNICA, KI MI GA JE TEDAJ PREDPISALA PRAVI, DANI ZA NOSEČNICE. PA SI POMAGAJ…
PROSIM POMAGAJTE MI S SVOJIMI IZKUŠNJAMI, KER BOM ZNORELA… HVALA IN LEP POZDRAVČEK!
Pozdravljena,
Tudi jaz sem noseča in sicer v 32. tednu. Moram rečt, da imam podobne probleme z razliko, da me zaenkrat (in upam, da tako ostane) zelo srbi trebuh predel pri sramni kosti in pa hrbet… je res neznosno. Danes nam je na materinski šoli babica povedala, da je to od raztezanja kože in da je dobro da se tuširamo z neagresivnimi mili pa da se nato namažeš še ko si mokra z olivnim ali mandljevim oljem… olje zmešano z vodo naj ne bi mašilo por! Danes sem to sprobala, tako da še nevem, če bo pomagalo… Jaz sem sicer uporabla Olje za reaktiviranje od Justa…sicer pa je to dobro tudi v kombinaciji s kremo Tea tree (zmešaš in namažež)… Babica pa nam je tudi rekla, da se lahko uporabi hladilno mazilo, ki je za dojenčke. Tolki, več ne znam pomagat… upam, da srbenje čimprej mine ker je vse prej kot prijetno 🙁
lp
Forum je zaprt za komentiranje.