Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Klinika za sklepe, hrbtenico in poškodbe Neznosne bolečine v rami in nadlahti

Neznosne bolečine v rami in nadlahti

Spoštovani!

Prosim za pomoč. Pred 1 tednom se mi je sredi noči razvila močna bolečina v levi rami oz roki do komolca, ki se je stopnjevala do praktično neznosne v roku 1 ure. Bolečina je žareča, boleča in prihaja v valovih. Popolnoma enaka zgodba se mi je zgodila l.2004. Takrat so mi po RTG slikanju vratne hrbtenice (izvid l. 2004: VRATNA HRBTENICA V 4 PROJ.:Izrazito slaba drža z indirektnimi znaki ligamentarne lezije C 6 – C 7, C 7 – TH 1. I.v. foramni levo so zaradi zarotiranosti utesnjeni v zgornji polovici vratne hrbtenice. Funkcionalni posnetki vratne hrbtenice: pri retrofleksiji angulacija C 4 – C 5 ter indirektni znaki ligamentarne lezije v cervikotorakalnem prehodu – stabilnost? Pri antefleksiji so vidni indirektni znaki ligamentarne lezije od C 5 – C 7.) naredili protibolečinsko blokado,ki ni zalegla absolutno nič , izvajala sem fizioterapijo, od katere ni bilo koristi, šele po 2 mesecih stalnih bolečin in izgube 5 kg, me je »rešil« dr.tradic.kitajske medicine z zdravljenjem z akopresuro in masažo.

Domevam, da je stanje hrbtenice danes še neprimerno slabše. Trenutno čakam na MR vratne hrbtenice, moj osebni zdravnik sicer meni, da pač gredo takšne težave skupaj z leti (55 let)in mi je predpisal protibolečinsko terapijo, ki NE POMAGA. Moja povprečna poraba protibolečinskih zdravil v 24ih urah je: 1 tbl Olfen 100 SR, 2-3 tbl Analgina. 2×2 tbl paracetamola, kakšen dan še 2x Nalgesin 550… rezultat je možnost spanja cca. 1-2 uri v sedečem položaju, roka podprta z blazinami, vrat v opornici…. St. bolečine ponoči 8-9/10, čez dan 2-3/10 po VAS. Trenutni RTG rame: AC sklep je primeren.GH sklepna špranja je primerno široka.V projekciji tetiv mišic ramenskega obroča ni videti kalcifikacij. Prikazani skelet je strukturno primeren. Brez RTG znakov za frakturo ali destrukcijo prikazanega skeleta. 13 mm velik mehkotkivni osifikat lateralno ob diafizi humerusa.

Tako ne morem živet…ponoči ne spim, čez dan sem dobesedno »zadeta« od analgetikov in nespanja.

Vljudno prosim za nasvet, kam se naj obrnem.

Hvala,

Suzana

Spoštovani,

najprej je potrebno s pregledom ugotoviti, kje je izvor bolečin, nato pa opraviti usmerjene preiskave.  Glede na navedeno je najverjetnejši izvor bolečin vratna hrbtenica. Če se bo to potrdilo s pregledom, bo potrebno opraviti slikanje vratne hrbtenice z magnetno resonanco in/ali meritev EMG (meritev prevajanja živcev). Če se bo pri pregledu ugotovilo, da je vzrok rama, bo ustreznejše slikanje MR artrografija ramena (slikanje ramena z magnetno resonanco s predhodno vbrizganim kontrastom vanjo).

Lahko se naročite v naši ambuanti.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

New Report

Close