Najdi forum

neznosne bolečine v kolenih

Lep pozdrav!

Po več letih bolečin sem se odločila, da se obrnem na vas.Že od 5. leta starosti sem aktivna športnica, poleg tega pa že 16 let treniram karate. Danes sem stara 23 let.Težave so nastale pri 16. letih, ko sem imela prvo operacijo kolena in sicer krajšanje stranskih vezi (med treningom mi je pogačica skočila iz sklečke). Leto za tem sem imela še operacijo drugega kolena. Sicer mi je kasneje zdravnik zagotovil, da so moje težave prirojene in da zanje ni kriv šport. Bolečine ne ponehajo.Ob vsaki malo večji obremenitvi se pojavijo bolečine, ki mi onemogočajo normalno hojo po stopnicah ali klečanje.Mislim, da pri teh letih to ni nič spodbudno.Šla sem nazaj k zdravniku pa je ta rekel, da ne more nič naredeiti glede bolečin. Sedaj ne vem več kaj storiti in sem že na robu obupa, saj je vsako ukvarjanje s športom prava muka in napor. Gre za notranje bolečine in pri tem ne opažam nobenega zatekanja. Koleni sta tudi zelo nestabilni. Prosim vas za pomoč in odgovor na nekaj vprašanj:
Bi mi lahko kakšna manualna medicina pomagala?
Kaj pa fitnes?Je priporočljiv ali ne?
Kaj je bolje za koleno v mojem primeru- mrzli ali topli obkladki? (koleni mi ne zatekata!!)

Najlepša hvala že vnaprej,
Nina

Draga Nina,

Težave, ki jih opisujete so zelo tipšične za aktivne športnike, vendar iz tvojega pisma ne morem trditi, ali so težave posledica operativnega zdravljenja, aktivni šport ali so težave prirojene.
To, da koleni ne zatekata je le znak, da trenutno ne gre za akutni proces ali obrabo hrustanca.
O možnosti pomoči z manualno medicino lahko odločimo le na detaljnem kliničnem pregledu, ravno tako o priporočljivosti fitnessa ter o vrsti primernih obkladkov.
Svetujem vam čimprejšnji pregled v kateri od naših ordinacij.

Lep pozdrav,

Stara sem 48 let in imam vsake tolko časa močne bolečine v kolenu.Bila sem že na slikanju in slika ni nič pokazala.Zdravnica mi je rekla , da imam znucano pogačico, kako to ve ne vem.
Pred 15 leti sem z otrokom v naročju padla direkt na koleno, ker sem se bala za otroka.Takrat sem imela močno poškodovano koleno, toda k zdravniku nisem šla in to je najbrž tudi posledica.
Kaj mi svetujete in kje se lahko oglasim pri vas.

Zahvaljujem se vam za odgovor in vam želim lep dan

Taja

Draga Taja,

Vaše težave so verjetno povezane s posledicami stare poškodbe zaradi padca na koleno, čeprav je sedaj težko ugotoviti, koliko je bilo takrat koleno poškodovano.
Glede na opis težav lahko predvidevam, da je bil pri padcu morda poškodovan meniskus, saj so simptomi, ki jih omenjate, zelo podobni simptomom obrabe v kolenskem sklepu.
Paciente s podobnimi težavami smo že imeli, rezultati so bili dobri, zato vam svetujem, da se naročite na pregled v eni naših ordinacij.

New Report

Close