Najdi forum

Pozdravljeni,
rada bi vas vprašala, kaj menite o mojih težavah. Stara sem 40 let, dva otroka. Začelo se je pred osmimi leti z ostro bolečino pod levo lopatico. Bolečine so se počasi razširile na ves zgornji del hrbta. Zadnji dve leti pa je tako hudo, da sem začela obiskovati zdravnika. Slikanje hrbtenice je bilo bp, ščitnica tudi, revmatološko obolenje je tudi izključeno. Težave pa so naslednje: ne mine ura v dnevu, da me v hrbtu ne bi bolela vsaj ena mišica. Poleg bolečine čutim tudi zategovanje in dostikrat me v boleči mišici nekako strese, kot da bi mišica trepetala. Zjutraj sploh glave ne morem dvigniti, tako me boli v vratnem delu. Dostikrat se mi zvrti, predvsem ponoči pa imam mrtve roke od zapestja navzdol. Včasih mi tudi roke trepetajo, kot po velikem naporu. Zaradi tega trepetanja so mislili, da imam panične napade. Zdravnica mi je predpisala antidepresiv, ki pa bolečin ni zmanjšal, le obupanosti in joka me je rešil. Jemljem tudi sirdalud, ki mehča mišice. Če zaužijem še xanax, drgetanja ni, vendar bolečine ne minejo. Dostikrat grem na masažo, telovadim, občasno grem na jogo. Vse to pa pomaga le kratek čas – nekaj ur ali minut. Po masaži npr. se sploh ne upam premakniti, da se bolečine ne bi ponovila. In zjutraj, ko vstanem, je tako kot prej. Protibolečinskih tablet ne jemljem, saj se takrat bolečina le potuhne. Zdravnica pravi, da ne ve, kam bi me napotila, svetuje mi zgoraj omenjene stvari. Naj povem, da sem bila nekajkrat v Novem mestu pri zdravilki-maserki, ki mi je pomagala z masažo hrbta in meridianov, čez nekaj dni pa je bilo zopet vse tako kot prej.
Še to bi vam povedala, da me tako močno boli, da se neprestano premikam, saj tudi nekaj minut ne zdržim na miru. Prav rada bi prišla k vam, če mislite, da poznate vzrok mojih težav, oziroma če mi lahko pomagate. Hvala za vaš odgovor in lep pozdrav, Andreja

Izvori vaših težav so lahko zelo različni, zato bi vas moral najprej pregledati. Karkoli izvira iz hrbtenice, bomo lahko pozdravili, koliko pa je tega, bi vam lahko razložil po pregledu.
Eventuelne kronične težave se zdravijo precej dlje kot akutne.

Lep pozdrav,

*** Sergej Fedorov, dr. med., spec. nevrolog, spec. manualne medicine *** Ordinacije manualne medicine MO-GY: Trzin, dr. Andrej Kotov, T: 01/561 25 21 I Maribor, dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 02/470 24 13 I Nova Gorica, dr. Genadij Filipov, dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Koper (Ambulanta Zdravje): dr. Arkadij Januškevič, dr. Dimitrij Gaidukevich T: 05/300 23 77 I Murska Sobota (Tišina, medicinski center Živa v parku), dr. Sergej Fedorov, dr. Vladimir Fedorov T: 040 804 286 Celje I (Medicinski center Ludvigdental), dr. Roman Burdeniuk, T: 040 866 456 I Novo mesto (Očesni center Preskar), dr. Vasilij Banin, T: 040 56 56 65 I Brezplačna telefonska številka: 080 12 03 I https://www.mo-gy.si *** V kolikor boste prišli k nam na pregled, vas prosimo, da s seboj prinesete natisnjena vaša vprašanja in naše odgovore. Odgovori preko foruma ne morejo nadomestiti kliničnega pregleda. ***

New Report

Close