Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Neznani rak

Neznani rak

Spoštovani,

obračam se z nekaj vprašanji in sploh ne vem, kje začeti in se opravičujem, če bom skakala sem in tja…

Moj oče ima očitno nekje raka, vendar se trenutno se ne ve, kje. Star je 65 let, športnik, kadil nekaj malega v mladosti, alkohola ne pije, le kdaj priložnostno. Športnik, vedno v pogonu. Zadnje čase smo opažali, da hujša, da je bolj utrujen. Noge mu zatekajo od maja letos, tudi trebuh je imel napihnjen. Ker je zelo trmast, smo ga junija komaj spravili do zdravnika. Kri je bila v redu, UZ trebuha tudi, rtg pljuč v redu, so pa opazili nekaj na rebrih. Naprej na ct ni želel iti, ker naj bi spil neko snov, po njegovo stup… In počutil se je dobro, julija je bil celo na Triglavu, redno kolesaril. Na naše pregovarjanje je odšel konec avgusta ponovno k zdravniku, kjer se je izkazalo, da se je kri poslabšala (hemoglobin). Septembra pa hemoglobin zopet kar padel, nazadnje ga je imel 96. Dali so mu železo v zilo. Ponovni UZ trebuha pokazal vodo v trebuhu, rtg pljuč pa nekaj na rebrih in crevnicah (medenica). V izvid napisali možne metastaze na kosteh. Danes imel ct, kjer se vidijo metastaze za hrbtenici, prsnih lopaticah, rebrih, crevnicah, glavi. Zdravniki so sumili želodec. Na ct se ni na prebavilih, jetrih, ledvicah nič videlo, naj bi bilo vse v redu. Prostato ne vem, ali so skenirali, vendar v laboratorijskih izvidih se ne vidi s prostato nič, PSA je v redu. Laboratorijski izvidi za jedra in ledvice so v redu. Krvi v blatu ni, vzeli so mi 3x vzorec. Čez 1 teden ima gastroskopijo, če  bi se kaj skrivalo v želodcu. V trebuhu je imel 2.7 l vode. Vzorec vode so poslali v analizo. Noge ima zatečene. Oče nima absolutno nobenih bolečin, apetit je normalen. Po kilah je shujšal kako kilo, vendar se nam zdi shujšan v prsni kos, roke, obraz. Sarkom kosti naj ne bi bil. Zdravnici je čudno, da ga kosti ne bolijo. 1 teden nazaj je zelo padel s kolesom in ni imel nobenega zloma (glede na stanje kosti). Na izvidih kaj drugega ne piše. Zdravnico sem prosila, da se ga čimprej pošlje na onkologijo, pa pravi, da morajo najti izvor raka. Želi čudno, da ct ni pokazal ničesar. Trebušna mrena naj bi bila poškodovana, če sem prav razumela.

Zavedam se, da nek rak je, vendar kje naj bi bil. Bojim se te vode v trebuhu, saj nekaj ljudi poznam, tudi 2 zelo mladi punci, ki so jim punktirali vodo, vendar to je bilo bolj na koncu borbe z rakom, pred smrtjo. In se bojim, da se očetu ne more kaj dosti pomagati. Ali voda v trebuhu res pomeni konec?

Rada bi kaj več informacij, cimprej pomagala očetu, da ga dajo naprej… Nekako je zdravnica izrazila skrb, da se boji, da kaj veliko se ne bo dalo narediti in pomagati.

Kaj sploh sledi. Da ima gastroskopijo cele čez 1 teden, se mi zdi res predolgo.

Če je rak nezananega izvora, ali te lahko sploh kaj zdravijo?

Na koga se lahko obrnemo, da se čimprej odkrije, kakšen rak je in da se prične z zdravljenjem.

Hvala in lep pozdrav

New Report

Close