Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Neznana bolečina

Neznana bolečina

Spoštovani,

Sem 25 let star fant predkraktim pa sem med vsakodnevnimi opravili začutil neprijetno bolečino nad in v desnem modu. Zdravnik me je napotil k urologu, ta pa na UZ, vodo ter kri. Izvide sva z urologom prekomentirala, izvedel je tudi svoj pregled. Našel ni ničesar. Rezultati testov so bili vsi v mejah normale, ultrazvok mod pa je pokazal, da ni nobenih nenavadnosti ali kakršnih koli sprememb. Moj problem je v tem, da se bolečina še kar čuti, urolog pa me je poslal k osebnemu zdravniku, ki pa je bil brez ideje še preden me je poslal k urologu.

Omenil bi tudi, da se bolečino včasih čuti kot nekakšno oteklino. Urolog je tudi omenil da je desna povesma debelejša (in na dotik skeli) vendar naj to ne bi bil vzrok. Včasih se bolečino čuti tudi višje pod popkom in ne glede na delo, ki ga opravljam. Nekoliko bolj se čuti tudi ob vročem vremenu. Kljub temu je rekel, da lahko nadaljujem z vsemi aktivnostmi kot prej.

Zanima me kaj mi je sedaj storiti, bojim pa se, da je nekdo nekje nekaj spregledal, vsekakor pa sem zaskrbljen ker se to dogaja “spodaj” in se bojim da bi bile kakšne dolgotrajne posledice…

Hvala za pomoč!

Spoštovani!

Glede spregledanja se vsi bojimo, da bi spregledali raka. Raka mod so izključile UZ mod, klinični pregled urologa in tumorski markerji. Seveda pa tudi sami redno, 1x mesečno natančno pretipate vaša moda (testise) – če zatipate kaj posebnega, drugačnega, kaj trdega – greste takoj k osebnemu zdravniku pokazat, da presodi, kako naprej.

UZ je izključil tudi varikokelo (če je to gledal) in kilo (če je to gledal). To je vsekakor treba pogledati – radiolog na UZ. Ne dela vsak radiolog UZ testisov.

Nobena preiskava danes pa ne izključi bolezni za naprej, bolezni ki se bo šele razvila ali pa bolezni ki jo mogoče človek že občuti, pa je še premajhna, da bi jo preiskave zaznale. Zato se preiskave ponavljajo.

Predlagam, da si čez 5 mesecev organizirate ponovni UZ (skrotuma, testisov, ingvinalne regije in trebuha ter sečil v celoti – torej tri posebne preiskave, ki se sicer lahko opravijo hkrati, ampak je potrebno vsako posebej plačati in zahtevati). V kolikor pa se bo stanje spremenilo, poslabšalo, se javite osebnemu zdravniku, ki bo presodil, kako se mudi.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close