Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija neznana alergija

neznana alergija

Že celo leto se mi pojavlja koprivnica, in to po vsem telesu. Včasih se zbudim zabuhla(otečena) v obraz, okrog ust… Včasih se bojim zjutraj vstat, ker se bojim, da bom morala zabuhla v službo!? Bila sem testirana s standardno lestvico (25 alergenov-kovine, kozmetika, …) v MB bolnišnici. Vse je bilo negativno. Jemljem Telfast. Občasno imam ponoči napade suhega kašlja. Tako močno, da se nasploh zelo utrudim. Prebudim pa tudi vse. Jemljem Telfast 2x 1 tableto na dan. Če se mi pojavi napad kašlja pa vzamem še eno. Po 15 min je bolje. Ampak brez tablet več ne gre. Ali lahko postanem imuna na tablete? Trenutno jemljem Telfast, Jemala sem že Zyrtec, Flonidan, Letizen (te zadnje smo opustili zaradi zaspanosti)… Bila sem tudi na preiskavah v bolnišnici, vendar je vse OK! Blato, voda, kri. Zanima me tudi kakšne so preiskave, ki jih imajo v Nemčiji, da ti iz kaplice krvi ugotovijo na kaj si alergičen. Nekaj sem slišala mimogrede. Stane pa nekje okrog 25 EUR. Že vnaprej hvala za odgovor!

Poskusi še z bioresonanco.

l.p. Metka

Kolk pa to stane in kje jo izvajajo? A tud v MB?

Na krvne preiskave ti ni potrebno hoditi v Nemčijo, vse delajo tudi pri nas.

Obstojata okvirno dva načina iskanja koncentracije Spec.IgE v krvi.

1. Koncentracija Spec IgE na določen alergen ( Mikrobiološki inštitut v LJ določa vsaj 50 snovi);- za vsak test je potrebno nekaj krvi, testi so zelo dragi, pozitiven rezultat pove, da gre za alergijo

2. Quick Testi Spec IgE ( Dermatološka klinika, privatne ordinacije…na testnem lističu, prepojenem z reagenti in krvjo se določa koncentracija glede obarvanost lističa – zakomplicirano = podoben test kot hitri test pregleda urina); manj krvi, cenejše, rezultat lahko pokaže kopico senzibilizacij, pri katerih ni nujno, da ima bolnik težave

Moj predlog:
Pokliči na KOPA Golnik in se prijavi za 2-3 dnevni sprejem. Poskušali bodo odkriti vzrok tvojih težav, rešila boš probleme s kašljem, predvsem pa ti bodo predpisali učinkovito terapijo in te naučili živeti z alergijo.

Lep dan !

Hvala za nasvet!!!! Bom poskusila še tam. Mi je že kolegica predlagala Golnik! Hvala! Pa pa

Obstaja več vrst alternativnih testiranj iz kapljice krvi, ki je lahko kar na robčku. Eno je bioresonančno testiranje alergij, ko ni potrebma prisotnost pacienta.

LP Mojca

In kako je to testiranje mogoče opraviti in koliko stane. Glede nato da sem iz MB, v kolikem času se da izvedeti in ali opravljate to tudi pri vas v Izoli? Če se pri vas oglasim oz. se naročim kakšen je postopek? Majhen problem je moj malček, ker nimam varstva zanj, zato me zanima, če se da to opraviti v kratkem času, da se lahko pravočasno vrnem domov! Hvala!

V Mariboru je ga. Silič, ki opravlja bioresonančne preiskave. Škoda bi bilo, da bi hodili v Izolo, ste predaleč. Svetujem vam, da se obrnete na njo.

LP-Mojca

Hvala za vašo pomoč!!!
Nasvidenje

Spoštovani!

Pogosto pri bolnikih, ki imajo koprivnico kot vi ne najdemo vzroka ali alergena. To je v 50% primerov. Če so težave tako hude, da s terapijo, ki je predpisana ne shajate pojdite ponovno k dermatologu v Mariboru in se o tem pogovorite. Mogoče je potrebno napraviti še kaj preizskav več.
Lep pozdrav.

New Report

Close